97 találat a(z) járulékbevallás cimkére

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Mi a teendő halálozás esetén? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az a sajnálatos eset történt, hogy egy bt. kültagja és egyben alkalmazottja életét vesztette. Az egyik kérdésem a bérszámfejtéssel és a munkaviszony végével kapcsolatos. Az illető hosszú ideje táppénzellátásban részesült, tehát van tavalyi szabadsága és idei is. Ugyanúgy számfejtek, mintha közös megegyezéssel kilépett volna, tehát megváltom pénzben a szabadságát? Kinek fizeti ki a cég a járandóságát? Úgy tudom, hogy az örökösnek jár, de míg a hagyatéki eljárás le nem zárul, addig nem adhatom neki. Továbbá kérdezném, hogy a 08-as járulékbevallást és a 2016. évi szja-bevallást is el kell készítenem? De ki írja majd alá? A táppénzkifizetéssel kapcsolatban pedig azt kérdezném, hogy milyen formában kell jeleznem az OEP-nek, hogy elhunyt. Előre is köszönöm válaszát!

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Adók, járulékok bevallása Esemény

Fesztiválszervező által nyújtott étkezés adókötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk fesztiválszervezéssel foglalkozik, ennek során rendszeresen előfordul, hogy a külföldi fellépők a szerződésükben meghatározottaknak megfelelően a fellépti díjon túl különböző mennyiségű ital, étel esetleg virág stb. elhelyezését kérik az öltözőjükbe. Tehát az ő honoráriumuk X ezer euróból plusz a fent felsorolt élelmiszerből, egyebekből tevődik össze. Társaságunk nem a fellépő művészekkel, hanem különféle produkciós irodákkal áll szerződéses kapcsolatban, a felsoroltak is itt kerülnek meghatározásra Kérdésünk ezzel kapcsolatban, hogy terheli-e társaságunkat – ha igen, milyen mértékű – adó- és járulékbevallási, illetve fizetési kötelezettség? Köszönettel várom válaszukat. Tisztelettel: Szegő Árpád

Szervizdíj egyszerűsített foglalkoztatottnak Kérdés

Kérem szíves tájékoztatását, hogy szállodában dolgozó egyszerűsített foglalkoztatottnak (turisztikai idénymunkásnak) szervizdíj fizethető-e, ha nem, akkor miért nem, ha igen, akkor azt és a nyugdíjjárulékát a havi járulékbevallásban milyen alkalmazás jogcím alatt kell szerepeltetni a 9. lapon?

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Bevallás adóktól, járulékokról Esemény

Törölte a NAV az adószámot: mi lesz így a bevallásokkal, az áfával? Cikk

Egyéni vállalkozó adószámát törölte a NAV, a vállalkozás azonban több mint egy hónapig működött még, mire értesült az adóhatóság lépéséről. Hogyan teljesítheti ezt követően a bevallásokat? – kérdezte olvasónk. Juhász Tibor, okleveles adószakértő válaszolt.

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Iskolakezdési támogatás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs