19 találat a(z) ingyenes munkavégzés cimkére

Szívességi munka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk egyéni vállalkozó, de jelenleg nem tudja a munkáját ellátni betegség miatt. Kérdésem, hogy hozzátartozója ellenérték nélkül időszakosan, illetve esetenként helyettesítheti-e a vállalkozót? (A vállalkozó kiskereskedést üzemeltet.) Köszönöm válaszát.

Ingyen dolgozna a kft.-tulajdonos a cégében: mikor kell bejelenteni? Cikk

Hogyan dolgozhat ingyen a kft. tulajdonosa a cégben, és be kell-e őt jelenteni? – kérdezte olvasónk. dr. Radics Zsuzsanna társadalombiztosítási szakértőnk válaszolt.

Biztosítási kötelezettség Kérdés

Egyszemélyes zrt. vezérigazgatója maga a tulajdonos. Van-e kötelezően biztosítási kötelezettsége a zrt.-ben? Lehet-e juttatás nélkül vezérigazgató? (A zrt. nem működik.)

Kft.-tulajdonos munkavégzése kft.-ben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem Önt, hogy szíveskedjen az alábbi kérdésemre válaszolni. Egy kereskedelemmel foglalkozó kft. egyik tulajdonosa, aki nem ügyvezető a kft.-ben és egyébként főállású egyéni vállalkozó, eddig személyesen nem vett részt a kft. tevékenységében. Nincs is társas vállalkozóként bejelentve. A kérdés az, hogy megteheti e azt, hogy néha ingyen besegít a boltban? Ehhez be kell-e Őt a 1041-es nyomtatványon jelenteni, és ha igen, akkor milyen jogviszony kódon? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átvételi elismervény

Nagy Norbert

adószakértő

Parkolási bírság

Nagy Norbert

adószakértő

Kampány a dohányzásról leszoktatás miatt

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close