84 találat a(z) ingatlanadó cimkére

Luxusadó 50 millió feletti ingatlanoknál Cikk

Jövőre már az ötvenmillió forint feletti ingatlanok után is luxusadót kell fizetni - értesült a Népszava a MSZP informális frakcióülésén.

Borsi: átmenetileg korrigált terület alapú legyen az ingatlanadó Cikk

Értékalapú ingatlanadót nem lehet addig bevezetni, amíg nincs ingatlan kataszter, így átmenetileg korrigált terület alapú adót kell alkalmazni - mondta Borsi László, az Ingatlan Parlament elnöke az őszi RealEast Expo Budapest bemutató sajtótájékoztatóján.

Mit lehet tudni eddig az ingatlanadóról? Cikk

Az adóreformmal kapcsolatos koalíciós megállapodás után elindultak a találgatások, milyen lesz az ingatlanadó. Az igazi elképzelésről szokás szerint nagyon keveset lehet tudni, így kritikát  – szakértők szerint is – korai lenne még megfogalmazni. Összeszedtük az eddigi véleményeket és javaslatokat.

Veres: az értékalapú ingatlanadó kevesebb ellentmondással jár Cikk

Négy helyi és egy központi adót válthat ki az egységes értékalapú ingatlanadó, amelynek bevezetésére 2009-től kerülhet sor - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter a Nap-kelte című műsorban.

Lendvai: legkorábban 2009-től lehet bevezetni az ingatlanadót Cikk

A legkorábban 2009-től lehetne bevezetni az összevont ingatlan típusú adókat, a luxusadó értékhatára azonban már 2008-tól csökkenhetne - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője. A Fidesz semmilyen adóemelést vagy új adónem bevezetését nem támogatja.

Gyurcsány: az egységsítés és az igazságosság a fő cél Cikk

Az adórendszer átalakításának az egységesítés és az igazságosság a két fő célja - mondta Gyurcsány Ferenc a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón. A miniszterelnök szerint ha 2008-tól lép hatályba az ingatlanadóról szóló szabályozás, még nem jelenti azt, hogy attól kezdve lesz ilyen típusú adó, csupán megteremtődnek az értékalapú számbavétel feltételei.

Lesz ingatlanadó, a szocialisták felháborodtak Cikk

Két lépésben alakul át az adórendszer. Egyszerűsödik az adóbevallás, szűkül majd a személyi jövedelemadót érintő kedvezmények köre és új áfatörvény is lesz. Az ingatlanadó bevezetéséről szóló döntés bejelentése azonban a szocialistáknál is indulatokat gerjesztett. A koalíciós partnerek a versenyképesség, a munkahelyteremtés és a társadalmi igazságosság erősítését várják a változásoktól.

Teherelosztó - lesz-e ingatlanadó? Cikk

A méltányosabb közteherviselés érdekében indokolt lenne az ingatlanadó bevezetése, a büdzsé azonban egyelőre jól elvan nélküle. Ezért aztán kérdéses, lesz-e ilyen adó 2008-tól.

Mégis lesz jövőre ingatlanadó Cikk

Lesz jövőre ingatlanadó - mondta a Népszavának Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője, az Államreform Bizottság tagja. A politikus kijelentése azért érdekes, mert nemrég épp a szabaddemokraták jelentették ki, hogy csak az adórendszer átfogó átalakításával tudja elképzelni az új adófajta bevezetését - erre pedig 2009-ben készül a kormány.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Készpénzes számla pénztárgépes boltban?

Nagy Norbert

adószakértő

Áruértékesítés közösségen belül

Nagy Norbert

adószakértő

Göngyöleg-visszaváltás számlázása

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close