84 találat a(z) ingatlanadó cimkére

Adócsomag 2010: mi vár ránk jövőre? Cikk

Elkészült a kormány 2010-es adójavaslata, amely tartalmazza többek közt az értékalapú ingatlanadó bevezetésének módját, az szja alsó sávhatárának 5 millió forintra emelését, és az EVA-kulcs ötszázalékos növekedését - értesült az MTI hétfőn.

Célegyenesben az adómódosítások: áfa, szja, családi pótlék, ingatlanadó Cikk

Sínen vannak, és most már valószínűleg célba is érnek az új kabinet által idei évre tervezett adómódosítások, miután a parlament hétfőn megszavazta a Bajnai-kormány javaslatcsomagját. A csomag a Gyurcsány-kormány által az Országgyűlésnek korábban benyújtott törvényjavaslat egyes rendelkezéseit módosítja, zárószavazása a jövő héten lesz.

Bukhat az ingatlanadó? Cikk

Jól megalapozott értékbesorolást kell kidolgoznia a kormánynak az új ingatlanadóhoz, az adózók ugyanis akár tömegével is megfellebbezhetik az adó kivetéséről szóló határozatokat, ha nem értenek egyet a tartalmával.

Oszkó: június végére elfogadhatják az adócsomagot Cikk

Az Országgyűlés június végére elfogadhatja a 2010-es adócsomagot is - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter a Népszabadság szerdai számában megjelent interjúban.

Ingatlandó: mire számíthatunk? Cikk

Az ingatlanadó újra terítéken van. Egyesek kételkednek a bevezetésében, míg a pénzügyminiszter 1 százalék alatti mértéket ígér. Az ingatlanadóból több tíz milliárd forint bevételre számít a kormány, de van olyan szakértő, aki szerint ez a szám elérheti akár a 250 milliárdot is - írja az ingatlanmagazin.com.

Oszkó: ingatlanadó lehet, az ekho mehet, a cafeteria még kérdés Cikk

Oszkó Péter szerint bevezethető az ingatlanadó, az ekho pedig akár már 2010-ben megszűnhet. A hétfőn esküt tett pénzügyminiszter újságíróknak úgy nyilatkozott: a parlament várhatóan két részletben tárgyalja majd az adócsomagot, először a 2009-es szabályokat, majd később a jövő évi átalakításokat veszik sorra.

Orbán: a minimálbér megadóztatása elkerülhetetlenné válik Cikk

Orbán Viktor szerint a minimálbér megadóztatása elkerülhetetlenné válik, ha most nem történik gazdaságpolitikai változás. A Fidesz elnöke a TV2-nek adott szerdai interjújában arról is beszélt, hogy nem akarják elvenni a 13. havi nyugdíjat, és az értékalapú ingatlanadót sem vezetnék be.

Mi mindent befolyásol a leszavazott ingatlandó? Cikk

Néhányan csalódottak, egyeseket meglepett, és persze vannak, akik örülnek: a parlament módosított, 2009-től nem lesz kötelező az értékalapú ingatlanadó. Az önkormányzatok és polgármesterek ezentúl 3 opció közül választhatnak: terület, érték, korrigált forgalmi érték. Az adószakértők nem értik a döntést és a hatásaitól is tartanak.

Kóka: hiba volt előre lemondani az értékalapú ingatlanadóról Cikk

Az Országgyűlés hétfőn rossz döntést hozott, amikor lényegében leszavazta az értékalapú ingatlanadót. Az SZDSZ szerint az egységes ingatlanadó fontos része volt a koalíciós megállapodás kiegészítésének – közölte Kóka János.

Ingatlanadó értékalapon: mi lesz 2009-ben? Cikk

A kormányzat már kinyilvánította szándékát, az önkormányzatoknál a labda - válaszolt szűkszavúan a pénzügyminiszter a hvg.hu-nak az értékalapú ingatlanadóról szóló törvény jövő évi finomításának lehetőségeit firtató kérdésére. A vagyont terhelő adók mértéke a magyar adórendszerben jóval az uniós szint alatt van, az értékalapú ingatlanadó bevezetésével változhat a helyzet - vélik szakértők. Erre jövőre biztosan nem kerül sor, de 2009-ben igen.

Eldőlt: értékalapú lesz az ingatlanadó Cikk

Csak értékalapon vethetik ki az önkormányzatok 2009-től az építményadót, mivel az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága az adótörvényekhez benyújtott, a négyzetméter-alapon kivethető építményadót is lehetővé tevő módosító indítványt házszabályellenesnek minősítette.

Miskolc a jövőben sem mondhat le az ingatlanadóról Cikk

Miskolc 2006-ban 1,4 milliárd forintot szedett be építményadóból, vélhetően erről az adóról nem mondhat le a jövőben sem - nyilatkozta az Észak-Magyarország csütörtöki számában Kakas Zoltán, a miskolci önkormányzat adóosztályának helyettes vezetője.

Miért csak 2009-től lesz ingatlanadó? Cikk

A közelmúltban nyilvánosságra hozott 2008-as adócsomag tervezete szerint nem jövőre, hanem 2009 januárjától vezetik be az ingatlanadót. A Deloitte szakértője szerint nincs olyan szakmai érv, amely indokolná a halasztást. Mi lehet az ok?

Nem lesz jövőre ingatlanadó Cikk

Nem lesz jövőre ingatlanadó, de az önkormányzatok segítséget kapnak, hogy értékalapon vessék ki az eddig is így kivetett telek- és építményadót - mondta Kékesi Tibor, az MSZP-frakció költségvetési munkacsoportjának tagja pénteken, megerősítve a Világgazdaság információját.

PM: tudatosan félrevezető sajtóhírek az adójavaslatokról Cikk

"Tudatosan félrevezető sajtóhírek jelentek meg Veres János pénzügyminiszter keddi, az MSZP frakcióülésén tartott tájékoztatójáról" – reagált a Pénzügyminisztérium a Népszava szerdai cikkére.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Online pénztárgép

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Készpénzes számla pénztárgépes boltban?

Nagy Norbert

adószakértő

Áruértékesítés közösségen belül

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close