84 találat a(z) ingatlanadó cimkére

Oszkó: az IMF-szándéknyilatkozat szerint be kell vezetni a vagyonadót Cikk

A Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közötti legújabb szándéknyilatkozat-tervezet egy kitétele szerint egy központi beszedésű, értékalapú, vagyoni típusú adó ésszerűen része kell, hogy legyen a magyar adórendszernek - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter kérdésre válaszolva a Országgyűlés költségvetési bizottságának keddi ülésén.

Adóemelés- és csökkentés: végül mi változik júliustól és mi lesz jövőre? Cikk

Alig több mint egy hónapja fogadta el az Országgyűlés az évközi változásokat hozó adócsomagot, a 2010-től várható módosítások egyes elemeiről pedig hétfőn szavaz a parlament. A járulékcsökkentés, áfaemelés és a személyi jövedelemadó sávhatárának emelése visszamenőleg - csupán néhány a júliusban várhatóan hatályba lépő módosításokból, amikről bővebben és részletesebben július 7-én hallhat a 2009-es adóváltozások konferencián, amelyet az Adózóna támogat.

Vagyonadó: nem kell társasházzá alakulni Cikk

Nem kell társasházzá alakulniuk a vagyonadó miatt az osztatlan közös tulajdonban lakóknak - közölte a Pénzügyminisztérium.

Ingatlanadó: panelben nem lehet megúszni? Cikk

A jelenlegi felállásban az érintettek között lesznek azok is, akik Budapesten a 80 négyzetméter feletti panellakásban élnek. Ezzel szemben viszont kiesnek az adókörből a peremkerületekben található nagy alapterületű családi házak - írja az ingatlanmagazin.com az ingatlanadó tervezetével kapcsolatban.

Oszkó az ingatlanadóról: visszatáncolni ésszerűtlen lenne Cikk

Ismét határozottan cáfolta a pénzügyminiszter, hogy valamennyi ingatlant meg kívánná adóztatni a kormány, úgy vélte, hogy a módosító javaslatok elfogadásával igazságosabb lesz a vagyonadóztatás és megerősítette, hogy erről az adónemről nem folytattak külön egyeztetést az IMF-fel, ez az egész a 2010-es intézkedési csomag része.

Oszkó: a második, harmadik, sokadik ingatlan is adózna Cikk

Bár a vagyonadó szempontjából összevonni nem lehet az ingatlanokat mégiscsak adózna az állampolgár második, harmadik, illetve sokadik ingatlanja is, csökkenő adómértékkel, így akár az eredetileg tervezett adókulcs is csökkenhetne - ismertette a pénzügyminiszter kedden.

Helyi adók az Európai Unióban és Magyarországon Cikk

Öt EU-s tagországban egyáltalán nem kell helyi adót fizetni, és a többi tagállam szabályozása is nagyban eltér egymástól. Európai Uniós körkép a helyi adókról.

IMF-záradék: ráfizetnénk, ha mégsem lenne ingatlanadó Cikk

Ha nem lenne vagyonadó, megszegnénk az IMF-fel és az EU-val kötött húszmilliárd eurós mentőcsomag-szerződést. A szerződés májusi módosításában benne van a vagyonadó bevezetése - tudta meg az Index. Így a parlament legfeljebb kisebb átrendezést hajthat végre.

Döntés a vagyonadóról, az ehoról és a csődtörvényről Cikk

A jövő évi adótörvények és a vagyonadóról szóló törvényjavaslat vitáját kezdi meg jövő heti kétnapos ülésén az Országgyűlés. A közteherviselés rendszerének átalakítását célzó törvénymódosításokat és a vagyonadóról szóló törvényjavaslatot kedden hatórás időkeretben, együttes általános vita keretében tárgyalják a képviselők.

Vagyonadó: az ördög a részletekben lakozik Cikk

A vagyon az ember javainak összessége, vagyis a vagyontárgyak, jogok együttese. Bár most vagyonadóról beszélnek a döntés-előkészítők, valójában vagyoni típusú adókat szeretnének bevezetni, mégpedig az ingatlanra, a motoros vízi járművekre, a légi járművekre és a nagy teljesítményű személygépkocsikra. Ezek vagyontárgy-adók. A fogalmi különbség tartalmit takar. Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst&Young adóigazgatója kommentál.

Vagyonadó: az APEH szedi majd be, önbevallás alapján Cikk

A 2010-től bevezetni tervezett vagyonadó központi adó lesz, amelyet az APEH szed be önbevallás alapján - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter csütörtökön, a kormányszóvivői tájékoztatón.

Ingatlanadó: arányos közteherviselés? Cikk

Populista ingatlanadót tervez bevezetni a kormány a „fizessenek a gazdagok” ösztönökre apellálva. Kacsalábon forgónak csak ritkán nevezhető, 30 millió forintnál értékesebb otthon a lakásállomány mindössze 4,5 százaléka.

Kormányülés: cafetéria és ingatlanadó pénteken Cikk

A 2010-es adócsomagot szerdán, a vagyonadó koncepcióját, és annak pontos számait külön előterjesztésként pedig csak csütörtökön tárgyalja a kormány. A cafetéria-rendszer átalakítása várhatóan a pénteki Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ülésén véglegesedik.

Mi a baj az ingatlanadóval? Cikk

Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst and Young adószakértője, az APEH volt elnökhelyettese szerint bohózat, amit az ingatlanadó körül csinálnak.

Oszkó prezentált: 2010-től sávos ingatlanadó és változó szja-kulcsok Cikk

Sávos, 0,2 és 1 százalék közötti ingatlanadó, 17 százalékos alsó szja-kulcs, amelynek sávhatára 5 millió forint lenne, 32 százalékos felső szja-kulcs és 30 százalékos eva szerepel a 2010-es adótervekben, az MTI szocialista forrásból származó értesülése szerint.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Személyi kedvezmény igénybevétele

Lepsényi Mária

adószakértő

Művészeti tárgy mint ingóság

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close