84 találat a(z) ingatlanadó cimkére

Oszkó: az IMF-szándéknyilatkozat szerint be kell vezetni a vagyonadót Cikk

A Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közötti legújabb szándéknyilatkozat-tervezet egy kitétele szerint egy központi beszedésű, értékalapú, vagyoni típusú adó ésszerűen része kell, hogy legyen a magyar adórendszernek - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter kérdésre válaszolva a Országgyűlés költségvetési bizottságának keddi ülésén.

Adóemelés- és csökkentés: végül mi változik júliustól és mi lesz jövőre? Cikk

Alig több mint egy hónapja fogadta el az Országgyűlés az évközi változásokat hozó adócsomagot, a 2010-től várható módosítások egyes elemeiről pedig hétfőn szavaz a parlament. A járulékcsökkentés, áfaemelés és a személyi jövedelemadó sávhatárának emelése visszamenőleg - csupán néhány a júliusban várhatóan hatályba lépő módosításokból, amikről bővebben és részletesebben július 7-én hallhat a 2009-es adóváltozások konferencián, amelyet az Adózóna támogat.

Vagyonadó: nem kell társasházzá alakulni Cikk

Nem kell társasházzá alakulniuk a vagyonadó miatt az osztatlan közös tulajdonban lakóknak - közölte a Pénzügyminisztérium.

Ingatlanadó: panelben nem lehet megúszni? Cikk

A jelenlegi felállásban az érintettek között lesznek azok is, akik Budapesten a 80 négyzetméter feletti panellakásban élnek. Ezzel szemben viszont kiesnek az adókörből a peremkerületekben található nagy alapterületű családi házak - írja az ingatlanmagazin.com az ingatlanadó tervezetével kapcsolatban.

Oszkó az ingatlanadóról: visszatáncolni ésszerűtlen lenne Cikk

Ismét határozottan cáfolta a pénzügyminiszter, hogy valamennyi ingatlant meg kívánná adóztatni a kormány, úgy vélte, hogy a módosító javaslatok elfogadásával igazságosabb lesz a vagyonadóztatás és megerősítette, hogy erről az adónemről nem folytattak külön egyeztetést az IMF-fel, ez az egész a 2010-es intézkedési csomag része.

Oszkó: a második, harmadik, sokadik ingatlan is adózna Cikk

Bár a vagyonadó szempontjából összevonni nem lehet az ingatlanokat mégiscsak adózna az állampolgár második, harmadik, illetve sokadik ingatlanja is, csökkenő adómértékkel, így akár az eredetileg tervezett adókulcs is csökkenhetne - ismertette a pénzügyminiszter kedden.

Helyi adók az Európai Unióban és Magyarországon Cikk

Öt EU-s tagországban egyáltalán nem kell helyi adót fizetni, és a többi tagállam szabályozása is nagyban eltér egymástól. Európai Uniós körkép a helyi adókról.

IMF-záradék: ráfizetnénk, ha mégsem lenne ingatlanadó Cikk

Ha nem lenne vagyonadó, megszegnénk az IMF-fel és az EU-val kötött húszmilliárd eurós mentőcsomag-szerződést. A szerződés májusi módosításában benne van a vagyonadó bevezetése - tudta meg az Index. Így a parlament legfeljebb kisebb átrendezést hajthat végre.

Döntés a vagyonadóról, az ehoról és a csődtörvényről Cikk

A jövő évi adótörvények és a vagyonadóról szóló törvényjavaslat vitáját kezdi meg jövő heti kétnapos ülésén az Országgyűlés. A közteherviselés rendszerének átalakítását célzó törvénymódosításokat és a vagyonadóról szóló törvényjavaslatot kedden hatórás időkeretben, együttes általános vita keretében tárgyalják a képviselők.

Vagyonadó: az ördög a részletekben lakozik Cikk

A vagyon az ember javainak összessége, vagyis a vagyontárgyak, jogok együttese. Bár most vagyonadóról beszélnek a döntés-előkészítők, valójában vagyoni típusú adókat szeretnének bevezetni, mégpedig az ingatlanra, a motoros vízi járművekre, a légi járművekre és a nagy teljesítményű személygépkocsikra. Ezek vagyontárgy-adók. A fogalmi különbség tartalmit takar. Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst&Young adóigazgatója kommentál.

Vagyonadó: az APEH szedi majd be, önbevallás alapján Cikk

A 2010-től bevezetni tervezett vagyonadó központi adó lesz, amelyet az APEH szed be önbevallás alapján - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter csütörtökön, a kormányszóvivői tájékoztatón.

Ingatlanadó: arányos közteherviselés? Cikk

Populista ingatlanadót tervez bevezetni a kormány a „fizessenek a gazdagok” ösztönökre apellálva. Kacsalábon forgónak csak ritkán nevezhető, 30 millió forintnál értékesebb otthon a lakásállomány mindössze 4,5 százaléka.

Kormányülés: cafetéria és ingatlanadó pénteken Cikk

A 2010-es adócsomagot szerdán, a vagyonadó koncepcióját, és annak pontos számait külön előterjesztésként pedig csak csütörtökön tárgyalja a kormány. A cafetéria-rendszer átalakítása várhatóan a pénteki Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ülésén véglegesedik.

Mi a baj az ingatlanadóval? Cikk

Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst and Young adószakértője, az APEH volt elnökhelyettese szerint bohózat, amit az ingatlanadó körül csinálnak.

Oszkó prezentált: 2010-től sávos ingatlanadó és változó szja-kulcsok Cikk

Sávos, 0,2 és 1 százalék közötti ingatlanadó, 17 százalékos alsó szja-kulcs, amelynek sávhatára 5 millió forint lenne, 32 százalékos felső szja-kulcs és 30 százalékos eva szerepel a 2010-es adótervekben, az MTI szocialista forrásból származó értesülése szerint.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Fizetés nélküli szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkahelyi jelenlét igazolása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 április
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close