4 találat a(z) ingatlanátadás cimkére

Térítés nélküli ingatlanátadás: hogyan érinti a kiva alapját? Cikk

Kivás cég egy jelenleg irodának használt ingatlanját szeretné térítés nélkül átadni az ügyvezetőjének, aki nem tulajdonosa a cégnek. Az ingatlan könyv szerinti értéke 10 millió forint. A lakóingatlannak, illetve a nem lakóingatlannak minősülő értékesítésre nem választotta az áfakötelezettséget. A térítésmentes átadás hogyan érinti a kiva alapját? – kérdezte olvasónk. Dr. Császár Zoltán adótanácsadó, jogász szakértőnk válaszolt.

Térítésmentes átadás kapcsolt felek között Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha kapcsolt vállalkozások (kft.-k) ingatlant adnak át egymás között, abban az esetben milyen adó merül fel (áfa, társasági adó)? Van-e ennek illetékvonzata is?

Térítésmentesen használatra átadott ingatlan Kérdés

Tisztelt Szakértő! Óvodánál fenntartóváltás történt, az ingatlant térítésmentesen használatra átadták az új fenntartónak. Van olyan ingatlan a jegyzőkönyvben, amelynek van nettó értéke, azt a 0 osztályban kell nyilvántartani, vagy 12-15-re kell tenni? Az értékcsökkenést az átadó számolja el. Válaszát előre is köszönöm!

Ingatlan térítésmentes használatba adása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném kérni a segítségét ennek a helyzetnek az adóügyi vonatkozásainak megfejtésében. Magánszemély a tulajdonában lévő ingatlant térítésmentesen rendelkezésére bocsátja egy kft.-nek. A kft. az ingatlant bérbeadja, bevétele keletkezik, ezzel szemben pedig fizeti a rezsi költségeit (a rezsiszámlák az ő nevére érkeznének). Van ennek bármilyen adóvonzata bármelyik fél részéről? Köszönöm a segítségét.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

EU állampolgár kirendelése

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Megváltott fizetett szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Műszakpótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close