22 találat a(z) illetékmentes cimkére

Telekszerzés illetékmentesen: így lehet élni a kedvezménnyel Cikk

Az illetéktörvény egyik legismertebb szabálya a lakóház építésére alkalmas telek megszerzéséhez kapcsolódó illetékmentesség. A részletek kapcsán azonban sok a bizonytalanság: vajon ki, és milyen ingatlan vonatkozásában, mikor, és milyen feltételek vállalása mellett kérheti az adóhatóságtól a kedvező szabály biztosítását? Minden telekszerzés illetékmentes? A válaszok cikkünkben.

A bírság visszavonását kérik a könyvesek Cikk

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöksége elfogadhatatlannak tartja a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) határozatát, amellyel négy könyv-kiskereskedelmi cégre összesen 70 millió forintos bírságot szabott ki. Az MKKE álláspontja szerint a döntés lehetetlen helyzetbe hozza a sok nehézséggel küszködő magyarországi könyvpiacot, a szervezet ezért a határozatnak a bírósági fellebbezéseket megelőző visszavonását kéri a versenyhivataltól.

Ajándék a családon belül - ez is lehet illetékköteles Cikk

Születésnap, névnap, karácsony – tipikus alkalmak az ajándékozásra. Vajon a családon belüli ajándékozások után is kell illetéket fizetni? Belegondol-e az újdonsült menyasszony, hogy álmai gyémántgyűrűje után adott esetben illetékfizetési kötelezettsége is van? Keletkezhet illetékkötelezettség a menyasszonytánc során? Cikkünk ezekre a kérdésekre is választ ad.

Jövőre a házastársnak sem kell öröklési illetéket fizetnie Cikk

A 2013. január 1-jétől hatályos új illetékszabályok többsége meglepően kedvező. Számos szabály egyszerűbb lesz, az egyenes ági rokonok valamennyi vagyonszerzése mentesül az illeték alól, továbbá a feleség és a férj is bekerült az egyenes ági rokonok öröklési illetékmentes csoportjába.

Illetékmentessé tennék a hitelesek bankok ellen indított pereit Cikk

Tárgyi illetékmentessé tenné a devizahitelesek pénzügyi intézménnyel szemben indított perét az MSZP, ha a kölcsön fedezete lakóingatlanon alapított zálogjog.

Illetékmentes gazdaságátadás családon belül Cikk

Augusztus 16-tól adó és illetékmentesen, apáról fiúra szállhat a családon belüli gazdaság, ekkor lép hatályba az erről szóló új rendelkezés, amely pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.

Adómentes alkalmi munka és illetékmentes öröklés Cikk

Augusztustól nem kell bevallani az alkalmi munkát és adómentes a háztartásban végzett alkalmi munka, nem kell befizetni a luxusadó második részletét és illetékmentes lesz az öröklés egyeneságon. Az adóváltozások egy része már augusztusban életbe lép.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő, termőföld eladása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő eszköztámogatása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kivás cég osztalékfizetése ingatlanban

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close