6 találat a(z) illetékesség cimkére

Külföldi munkavégzés munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem tanácsadói/szakértői tevékenységű munkakörre köt munkaszerződést egy dán céggel. A szerződés tartalmazza, hogy a dán munkajog lesz az irányadó, a munkavégzés helyszíneként pedig Magyarországot jelöli meg, átlagosan havi 10 nap alkalmazásban, ebből átlagosan 6 nap Brüsszelben, vagy más európai országban lesz fizikailag. Tehát az ügyfél valószínűleg az ideje 60 százalékában Brüsszelben fog tartózkodni. A kérdésem az lenne, hogy az így megszerzett jövedelme milyen adóilletőségű lesz? Illetve, ha magyar, akkor a 15 százalékos szja-n kívül mit kell még megfizetnie a jövedelme után? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel.

Eljáró bíróság, Mt. Tpvt. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben a munkavállaló versenyjogot is érintő jogsértést követ el (pl. üzleti titok megsértése), akkor a munkaügyi bíróság vagy a törvényszék illetékes (pl. kártérítés, vagy akár sérelemdíj esetén)? Változik-e ez, ha már a munkaviszonya megszűnése után követi el a jogsértést a volt munkavállaló? Illetve ebből a szempontból számít-e, hogy ez a munkaviszony alatt vagy után derült ki a munkaviszony alatti kötelezettségszegés? Köszönettel.

Iparűzésiadó-illetékesség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy családi gazdaság tagjának 2017.01.02-án megváltozott az állandó lakóhelye. A kérdésem az lenne, hogy a 2016. évi, 2017.05.31-éig benyújtandó iparűzésiadó-bevallását a 2016. vagy a 2017. évi (jelenlegi) lakóhelye szerinti illetékes önkormányzat felé kell benyújtania? Köszönettel: Erdélyi Andrea

Azerbajdzsán – szja-egyezmény II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Köszönjük a választ korábbi kérdésünkre. Ezek szerint mentesíteni kellett volna a jövedelmet, de ehhez szükség lett volna az adóügyi illetékességét igazoló okiratra Azerbajdzsánból, ugye? Vagy saját hatáskörben elbírálható ez a kiküldetés kezdetétől? Ha az azerbajdzsáni adószakértő beszámította neki az itt levont adót, akkor nem igényelhetjük ezt vissza, nem?! Milyen igazolásokat kell kérnünk? Hogyan alakul ez esetben a biztosítása? Járulékokat vonni kell itthon?

NAV-ellenőrzés: akikért a revizorok az ország másik végébe is elmennek Cikk

Sok vidéki nagyváros adóhivatalában szokásos eljárás, hogy mindíg ugyanazokat a cégeket és magánszemélyeket vizsgálják újból és újból. A leggyakrabban Nógrád és Hajdú-Bihar megyében találkozhattunk véget nem érő adóvizsgálatokkal. Van olyan magánszemély, akit 2006 óta folyamatosan vizsgálnak, és létezik olyan cég, akinek évente 20-30 adóvizsgálatban is van része.

NAV illetékesség áthelyezése Kérdés

Ügyfelünket az egyik megyei NAV vizsgálta, aki első és másodfokon is kedvezőtlen határozatot hozott és a fellebbezését is elutasították, de az ügyfél bíróságra még nem ment. A vizsgálathoz sikerült újabb bizonyítékokat beszerezni a maga igazáról, ezért az Art. 115. §-a alapján új vizsgálatot szeretne indítani, de mivel egy ismert ember abban a megyében és a vizsgálat ideje alatt Budapestre költözött, így most Budapesten szeretné az újbóli vizsgálatot. Milyen indokkal lehet „megválasztani”, hogy hol vizsgálják le, vagy hogyan lehet áttetetni a vizsgálatot új helyszínre? Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elszámolási időszak – áfa tv. 58. §

Kelemen László

adószakértő, jogász

Befogadott számlák a NAV-nál

Kelemen László

adószakértő, jogász

Számlakiállítás saját költség felhasználásról

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close