3 találat a(z) hotelszámla cimkére

Késve rendezett hotelszámla miatt mondott le a szlovén mezőgazdasági miniszter Cikk

Négy hónap késéssel rendezett hotelszámla miatt mondott le szerdán Joze Podgorsek szlovén mezőgazdasági miniszter – közölte a szlovén közszolgálati televízió (RTV).

Koncertszervezés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném segítségét kérni a következő kérdésben. Az egyik magyar kft. koncerteket szervez Magyarországon és szomszéd országokban is. 1. Kérdés: ha külföldön szervez koncertet, kell-e ottani országban adózóként regisztrálnia? Milyen a koncert jegyeinek áfája? Van különbség, ha magyar nézőnek vagy külföldi nézőnek adja? 2. Kérdés: az előadók között van külföldi. Ha fizet nekik fellépési díjat, esetleg hotelszolgáltatást fizet a kft. az előadói koncert idejere, akkor hogyan lehet számolni a hotelköltségszámlát és az előadónak kifizetett fellépési díját? (A külföldi előadónak nincs magyar TAJ száma, sem adóazonosító jele). Előre köszönöm a segítséget!

Külföldi hotelszámla áfa-visszaigénylése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kiküldetés keretében dolgozókat küldtünk ki Lengyelorszába. Az ottani hotel helyesen lengyel áfával számlázta ki a szállásköltséget (a teljesítési hely az ingatlan fekvése szerint). Visszaigényelhetjük-e a lengyel áfát ebben az esetben a 18ELEKAFA nyomtatvánnyal? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózásra áttérő 2358-as bevallása

Szipszer Tamás

adószakértő

Nyitótételek

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs