8 találat a(z) hosszú lejáratú kötelezettség cimkére

Rövid lejáratú kötelezettség Kérdés

Üzletrészvásárlás Kérdés

Osztalék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy a jóváhagyott osztalékot a jóváhagyás évében ki kell-e fizetnem? Vagy akár több évig is vihetem kötelezettségként? Ha tovább vihetem, akkor át kell vezetnem hosszú lejáratú kötelezettségbe vagy maradhat a rövidben? Előre is köszönöm! Pánti Etelka

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Tisztelt Szakértő! Személygépkocsi nyílt végű pénzügy lízingje esetén helyes-e az az elszámolási módszer, ha a fizetési ütemezés szerint év végén az 1 éven belül esedékes tőkerészt átsoroljuk a hosszú lejáratú kötelezettségekből a rövid lejáratúak közé? Ennek megfelelően év közben a könyvelés T452 K454 a tőkerész tekintetében. Köszönöm a válaszát!

Szellemi tulajdon hasznosítása (kérdés pontosítása) Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2017.11.27-én megválaszolt kérdéssel kapcsolatban az első kérdésemre nem kaptam választ. A cég elszámolhatja a költségei között a díjakat úgy, hogy évek múltán kerül kifizetésre, tehát nem az adóévet követően közvetlenül mint a bérjellegű kifizetéseket? Ha jól tudom, a bérjellegű kifizetéseknél van az a szabály, hogy amennyiben X időpontig nincs kifizetve a bér, akkor nem lehet a költségek között szerepeltetni? A társaság a hosszú lejárati kötelezettségek között mutatja ki ezt a tartozást? Ha nincs kifizetés akkor mikorra, melyik időszakban kell bevallani és az adókat megfizetni? Amikor az elszámolás megtörténik? Ehhez kapcsolódóan a járulékokat a bevallás szerinti időben kell megállapítani?

Kaució besorolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Határozatlan idejű bérleti szerződés esetén a kapott kauciót a hosszú vagy rövid lejáratú kötelezettségek közé kell sorolni?

Forintgyengülés: figyelem, jelentősen módosulhat a társaságiadó-alap! Cikk

A tavalyi év utolsó napjaiban bekövetkezett jelentős forintgyengülés miatt felértékelődnek a társasági adótörvény nem realizált árfolyam-különbözetre vonatkozó előírásai. Cikkünkben összefoglaltuk, mit kell tudniuk a cégeknek a 2014. évi társaságiadó-kötelezettség megállapításánál alkalmazható előírásokról.

Társasági adóbevallás: példák a nem realizált árfolyam-különbözetre Cikk

A társasági adótörvény számos adózás előtti eredményt módosító tételt fogalmaz meg, amelyek közül különösen említésre méltók a nem realizált árfolyamkülönbözet elszámolására vonatkozó rendelkezések. Cikkünkben ezeket vesszük sorra példákon keresztül.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

féltestvér ajándékozási illetéke

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kedvezményezett átalakulás, plusz jegyzett tőke

Pölöskei Pálné

adószakértő

Importáfa

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close