6 találat a(z) haszonállat cimkére

A haszonállatok gázkibocsátásának megadóztatása ellen tüntettek Új-Zélandon Cikk

Gazdák ezrei tüntettek csütörtökön több új-zélandi városban, köztük Wellingtonban is a törvényjavaslat ellen, amely megadóztatná a gazdaságban tartott állatok okozta üvegházhatású gázokat.

Az ország, ahol megadóztatnák a haszonállatok gázkibocsátását Cikk

A mezőgazdaságban tartott állatok okozta üvegházhatású gázok kibocsátásának megadóztatásáról nyújtott be törvényjavaslatot ma az új-zélandi kormány. Ha a parlament megszavazza, ez lesz a világon az első ilyen jellegű adónem.

Új uniós rendelet: új szabályok lépnek életbe a nem kérődző haszonállatok takarmányozásában Cikk

2021. augusztus 17-én megjelent az Európai Unió Bizottságának új rendelete, amely módosítja a prémes állatoktól eltérő, nem kérődző haszonállatok állati eredetű fehérjével való takarmányozásának tilalmát. A rendelet 2021. szeptember 7-én lép hatályba, az e naptól életbe lépő változásokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján közzétett tájékoztató foglalja össze.

Módosul az egyes haszonállatok állati eredetű fehérjével való takarmányozására vonatkozó tilalom Cikk

2021. augusztus 17-én megjelent az Európai Unió Bizottságának új rendelete, amely módosítja a prémes állatoktól eltérő, nem kérődző haszonállatok állati eredetű fehérjével való takarmányozásának tilalmát. A rendelet 2021. szeptember 7-én lép hatályba, az e naptól életbe lépő változásokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján közzétett tájékoztatóban foglalta össze.

Négylábú haszonállatok és a belőlük készített hústermékek adókulcsa Cikk

Az általános forgalmi adó rendszerében igen komplex annak szabályozása, hogy mely állatok, illetve hústermékek értékesítésére vonatkozik kedvezményes adókulcs. Cikkünkben rendszerbe foglalva összegeztük a négylábú haszonállatokra érvényes előírásokat.

Készletek piaci értékre értékelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk tejhasznú szarvasmarhák tartásával foglalkozik. A növendék állatokat a készletek között tartjuk nyilván. Értékesíteni csak a selejt állatokat értékesítjük vágóállatként, haszonállatot nem értékesítünk, mivel ezek tenyészállataink utánpótlása. Vágóállatként sokkal kevesebbért lehet eladni az állatot, mint haszonállatként. Az év végi készletértékelés alkalmával helyesen járok-e el, ha nem tekintem a selejt állat értékesítési árát piaci árnak, hanem azt vizsgálom, hogy mennyi lenne a piaci ár, ha mint haszonállat értékesíteném az állatot? Milyen nyilatkozatokkal, igazolásokkal tudom alátámasztani a piaci árat jelen esetben, ha társaságunk nem értékesített haszonállatot?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozások közti hitelárfolyam

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Ingatlan vétel, -eladás áfa- és illetékkötelezettsége

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlanértékesítés áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs