4 találat a(z) használtautó-kereskedő cimkére

Különbözeti adózás, áfa-visszaigénylés Kérdés

Használtautó-kereskedő különbözeti áfás értékesítése Kérdés

Használtautó-kereskedő: alkatrészáfa Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az alábbi kérdésekben szeretnék választ kapni önöktől: 1. A különbözeti adózás alá eső használtgépjármű-kereskedő – amennyiben kisebb mennyiségű, értékű a gépkocsi vételárához képest – nem jelentős értékű alkatrészt szerez be, levonható-e az alkatrészek áfája? 2. Ugyanez a különbözeti adózás alá eső kereskedő a gépjármű karbantartásához kifizetett javítási, karbantartási szolgáltatás áfáját 50%-ban vonhatja-e le? Kérem, amennyiben lehetséges, válaszukban törvényi hivatkozást is megjelölni szíveskedjenek! Köszönettel:

Használtautó-kereskedő áfalevonása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Magyarországi, használtautó-kereskedelemmel foglalkozó gazdasági társaság az EU-ból vásárol használt személyautót. Ezen személyautó értékesítését a német adózó különbözeti áfa "felszámításával" értékesíti a magyar partner részére. Ugyanezen személyautó értékesítéshez a német kereskedő még egy számlát pluszban is kiállít, amit már nem különbözeti áfa minőségben, hanem "normál" EU- szolgáltatásként számláz, ami az autóhoz tartozó ügyintézői díjat tartalmazza. Kérdésem, hogy az autóbeszerzéshez tartozó második, ügyintézésről szóló számla után jogosult-e a magyar kereskedő áfavisszaigénylésre, vagy az áfabevallásban csak a fizetendő oldalon kell szerepeltetnie ezen szolgáltatás ellenértékét? További kérdésem, hogy ezen szolgáltatás igénybevételét az összesítő jelentésen szerepeltetni kell-e akkor is, ha a számla után az áfát megfizetem, de az áfabevallásban levonásként nem szerepeltethetem? Segítségüket előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlan ajándékozása utáni szja

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ebtenyésztés őstermelőként

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close