5 találat a(z) használt cikk értékesítés cimkére

EU-s használt cikk beszerzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hangszerjavító, közösségi adószámmal rendelkező kft. EU-s tagországból, magánszemélytől, adásvételi szerződéssel nagy értékű felújítandó hangszert vásárolt. Javítás után haszonnal, már számlával továbbadja EU-s tagországba zenekarnak. Kell-e vizsgálni, hogy a magánszemély eladó az esetleges közterheket országában megfizette-e, elszámolható-e költségként a szerződésben szereplő többmilliós költség, illetve van-e áfa- stb. vonzata a beszerzésnek?

Online piactér üzemeltetése jutalék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem online piacteret szeretne üzemeltetni. Ez annyit jelent, hogy a világ bármely pontjáról felregisztrálhat a piactérre bármilyen cég, vagy magánszemély, amely/aki új, illetve használt ruhát feltölthet a piactérre. Ügyfelem bevétele a termékek feltöltésének listázási árából, illetve az eladás utáni bizonyos százalékos jutalékából áll. Kérdésem lenne, hogy a bevétel áfája hogyan alakul, ha a feltöltött termék eladója belföldi magánszemély vagy cég, ha közösségen belüli adóalany, illetve nem adóalany, valamint, ha közösségen kívüli adóalany, illetve nem adóalany? Hogyan kell helyesen kiállítani a számlákat a fenti bevételről a fenti alanyoknak? Segítségét előre is köszönöm, üdv: Ravido

EU-s adóalanytól beszerzett használt karóra Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar bt. különbözeti áfásan értékesít magánszemélyektől beszerzett használt órákat. Volt EU-s adóalanytól beszerzett óra is. A számlán szerepel EU-s érvényes adószám. Áfát illetően semmilyen jelzés nem található a számlán (sem az, hogy EU-s értékesítés, sem az, hogy különbözeti áfás értékesítés). Valamelyik számlára rá van írva, hogy az óra használt. Véleményünk szerint az így beszerzett órákat áfásan kell értékesíteni. Az órákat külföldi magánszemélyek veszik meg általában, azért ezt az esetet most vizsgáljuk. Köszönettel.

Elcserélné használt cuccait? Nem is gondolná, hogy ez is bevétel lehet Cikk

Csak a pénzt, vagy az esetleg cserébe kapott dolgot is figyelembe kell-e vennünk ingóságaink értékesítésekor? – merül fel a kérdés egy nagy vihart kiváltó tévéreklám kapcsán, amelyben egy internetes aukciós portálról vásárol egy biciklit egy pedagógus az egyik diákjától, aki megpendíti, hogy egy ötös osztályzatért cserébe alkudhat az árból a tanár úr.

Telefon értékesítése Kérdés

Tisztelt Szkaértő! Társaságunk értékesítette egy mobilkereskedőnek a tulajdonában lévő régi mobilkészülékeit. A számlát áfamentesen állítottuk ki, mivel a készülékekre a beszerzéskor levonási tilalom állt fenn. Azt gondoltuk, hasonló a gyakorlat mobilkészülékek értékesítésekor, mint a személygépjárművek esetében, azaz ha beszerzéskor nem vonhattuk le az áfát, akkor az értékesítéskor sem szabad felszámítani fizetendő áfát. A mobilkereskedő cég reklamált, ezért is szeretném kérdezni, hogy Ön szerint helyesen jártunk-e el a számlánál, illetve hogy fel kellett-e tüntetni valamit a számlán a mentességre vonatkozóan? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Társaság katája, tb-je

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close