28 találat a(z) halasztás cimkére

Theresa May hivatalosan is kérte a Brexit halasztását Cikk

Theresa May brit miniszterelnök szerdán hivatalosan kezdeményezte az Európai Uniónál a brit EU-tagság jövő pénteken esedékes megszűnésének (Brexit) elhalasztását június 30-áig.

Szabadság kiadása gyesről visszatérő dolgozónak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a gyesről visszatérő anyuka szabadságának kiadását a törvényi keretek közötti későbbi időpontban kezdjük meg kiadni, mi történik esetleges táppénzes állománya közbejöttével? Például dolgozik három napot, majd elmegy két hét betegállományba. Ez esetben a betegség ideje megszakítja a 60 napot, amely a szabadság kiadásának maximális halaszthatósága, vagy beleszámolódik abba? Köszönettel,

Elnapolták a közjegyzői díjak emelését Cikk

Nem lép hatályba október 1-jén a közjegyzői díjszabásról szóló IM rendelet, derül ki a Magyar Közlöny 2018/147. számában kihirdetett 27/2018. IM rendeletből.

Áfatörvény 61. paragrafusának értelmezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozónál okoz gondot a fenti paragrafus értelmezése. Egy számlakövetelésünk 6 millió forint. Ebből 3 millió forint követelésünket engedményeznénk egy másik cégnek, a maradék összeget 45 napon belül valószínűleg nem kapjuk meg. Kérdésként merült fel, hogy az engedményezés miatt a teljes 6 millió forintra meg kell-e állapítani az áfát, vagy arányosítással élhetünk, és csak a 3 millióra kell megfizetni azt, a maradékra meg a 46. napon? Egy másik ügyletünk esetében részben barterrel történne a kiegyenlítés, részben készpénzzel, de egy számláról van szó. Ebben az esetben lehetséges az arányosítás, vagy a készpénzes részre élhetünk a halasztással? Esetleg a barter miatt e számla tekintetében már nem illet meg minket a halasztás?

Kiva választásakor a pénztár összege Kérdés

Ügyfelem 2018. január 1-jével a taoból átlépve kiva adózást választott. Jelenlegi pénztári állománya magasabb, mint a mentesített keretösszeg. Elégséges-e 2018. december 31-ére 'rendeznie' a pénztár összegét ahhoz, hogy ne járjon többlet adófizetési kötelezettséggel a választása? Köszönöm ha válaszolnak, CsK

Megjelent a júliusi VálaszAdó Cikk

Zöld lámpa a magasragú állami tisztviselők béremelésére, másokét elnapolták Cikk

Kihirdette Klaus Iohannis államfő szerdán a közalkalmazottak bérezéséről szóló új kerettörvényt, amely 2018 januárjára halasztotta az eredetileg júliusra beígért fontosabb béremeléseket.

Keretemelés, jogállamiság betartása, halasztás: szempontok az EU költségvetéséhez Cikk

Az EU német költségvetési biztosa kedden a 2018-as büdzsé tervezetének bemutatásakor megerősítette, hogy a 2020 utáni többéves pénzügyi keretre vonatkozó javaslat minimum fél évvel történő elhalasztását fogja kezdeményezni, és egy június végén előterjesztendő „koncepciós papírban” meggondolás tárgyává teheti a kohéziós alapok összekapcsolását a jogállamiság elveinek betartásával.

Illeték, halasztás, ingatlan II. Kérdés

llleték ügyben köszönöm a választ. Azt még megkérdezném, hogy van-e valamilyen mód, lehetőség a fizetés felfüggesztésére vagy további halasztás, illetve részletfizetés kérésére?

Illeték, halasztás, ingatlan Kérdés

Magánszemély 2015-ben vásárolt ingatlanra illetékfizetési halasztást kért a NAV-nál 1 évre, hogy másik ingatlanát eladja addig. Sajnos ez úgy tűnik, nem sikerül. Az egy év lejárta előtt vagy után van-e tennivalója, vagy a NAV fogja értesíteni a fizetendő illeték, illetve pótlék összegéről?

Fel nem vett osztalék 2016 Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. a 2015. év beszámolója alapján 2016. I. félévében döntene az osztalékról. Az eredménytartalék és a saját tőke bőven engedi az elgondolt osztalék kifizetését. A kft.-nek három magánszemély a tulajdonosa. A döntés után kettő magánszemély még 2016. I. félévében felveszi az osztalékot, de a harmadik tulajdonos csak a jövő évben akarja felvenni a rá eső részt. A harmadik tulajdonos egyéb, nem a kft.-vel kapcsolatos ok miatt akarja később a kifizetést. Két kérdésem van: – Jól gondolom, hogy a 2015-ös mérleg 6 hónapig érvényes, és ennek alapján dönthet a közgyűlés az osztalékról (nem kell közbenső mérleget készíteni)? – A harmadik tulajdonos fel nem vett osztalékát 47-es főkönyvi számlán, alapítókkal szembeni, rövid lejáratú kötelezettségként kell-e kimutatni, és így készül el a 2016-os beszámoló? És 2017-ben a kifizetéskor (minden további közgyűlési döntés nélkül) innen vezetjük ki a fel nem vett osztalékot? Köszönettel: Soltész Nóra

Szja: hogyan úszható meg a bírság, pótlék, és kérhető részletfizetés? Cikk

Mitévő legyen az, aki valamiért lekési a 2015. évi személyijövedelemadó (szja)-kötelezettség bevallási, befizetési határidejét? Még néhány napig előre is lehet jelezni az akadályoztatást.

Céges teendők március 15-éig, és amire van haladék Cikk

Több tízezer az olyan cégek száma, amelyek még nem tértek át az új Ptk.-ra és törzstőkéjük 3 millió forint alatt van. A határidő 2016. március 15-e , de néhány nem elhanyagolható kötelezettség későbbre is halasztható.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Parkolási bírság

Nagy Norbert

adószakértő

Kampány a dohányzásról leszoktatás miatt

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Kriptovaluta vállalkozói tevékenységben

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close