4 találat a(z) hűségpont cimkére

Webáruház – hűségpontgyűjtés adózási kérdései Kérdés

Webshop hűségpontjainak beváltása Kérdés

Webshop hűségpont rendszerében a regisztrált vásárlók bruttó 10 forintért 1 pontot kapnak. Az összegyűjtött pontok 1 forintnak felelnek meg, melyek bármikor beválthatók. Hogyan kell erről helyesen kiállítani a számlát? A bruttó összegből levonjuk a beváltott pontokat, és így kapjuk meg a tényleges bruttó számla összegét (így csökken az árbevétel és a fizetendő áfa összege), vagy a bruttó összegből ez csak a pénzügyi teljesítést érinti? A bruttó számlából nem a teljes összeg kerül kifizetésre, és a beváltott pont értéke a 86-on kerül kimutatásra. Ha ez a helyes megoldás, ez elismert költség-e? Előre is köszönöm.

Hűségpont Kérdés

Tisztelt Szakértők! A hűségpontok elszámolással kapcsolatosan kérném a segítségüket, kérem, hogy kontírozással együtt válaszoljanak! Egy élelmiszerbolt a franchise partnere által kibocsátott hűségpontrendszerében az áruvásárláskor – ha vevő kéri – "felírja"a vásárlás után járó pontokat a kártyára (1000 Ft=1pont), vagy a vevő kérésére beváltja pontokat (1Ft=1pont), azaz készpénz helyett a korábban megszerzett pontokkal fizet. A pontokat más boltok is felírhatják és beválthatják, akik részt vesznek ebben a rendszerben. A franchise partner a hónap végén a beváltott és felírt pontokat elszámolja és pénzügyi értesítő levél keretében (áfa hatályán kívüli tételként). Hogyan kell számvitelileg és az áfa rendszerében kezelni a felírt és a beváltott pontokat? Köszönöm a segítségüket! Üdv. Szántó Judit

Hűségpontok alapján ajándék az ügyfélnek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kisvállalkozás hűségpontot adna a partnereinek bizonyos összegű vásárlás után, amiből ha összegyűjtenek egy meghatározott mennyiséget, ajándékot kapnak. Az ajándékok részben olyan eszközök lennének, amit a cég egyébként nem forgalmaz. Az értékük 50-100 ezer forintig terjedne. Kérdésem a következő: ez adható-e valamilyen formában adómentesen, ha nem, akkor mennyi adót kell utána fizetni? Előre is köszönöm a válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lízing

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs