6 találat a(z) hálózat cimkére

Térítésmentes átadás áfaproblémája Kérdés

Eladja lengyelországi üzleteit a Tesco Cikk

Eladja lengyelországi üzlethálózatát a Tesco. A legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat a csütörtökön Londonban bejelentett ügylet indoklásában hangsúlyozta, hogy így a többi közép-európai érdekeltségre, köztük a magyarországira tudja összpontosítani figyelmét.

Villamosenergia-hálózati csatlakozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mezőgazdasági egyéni vállalkozót a telephelyének villamosenergia ellátásához "közcélú vezetékhez" csatlakoztatta az Émász Hálózati Kft. A kérdésem a következő: a csatlakozás és vezetékelés díja beruházásnak minősül-e, vagy költségként kell elszámolni a kiszámlázott összeget? Válaszukat előre is köszönöm!

Kolozsváron bemutatkozott a magyar jogászok nemzetközi együttműködési hálózata Cikk

A Kolozsvári Magyar Napok keretében pénteken lépett először a nyilvánosság elé a Kárpát Jogi Network, a magyar nyelven is dolgozó jogászok nemzetközi együttműködési hálózata.

Transzformátor - elektromos hálózat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Használt elektromos hálózat és transzformátor állomás kerül értékesítésre két társaság között. Az értékesítést végző cég az ingatlanértékesítésnél bejelentkezett az áfa hatálya alá. Kérdésünk: Amennyiben ingatlan értékesítése nem történik, csak az ingatlanhoz kapcsolódó transzformátor-állomás elektromos hálózattal együtt (építmény), ebben az esetben az értékesítés FAD-os vagy egyenes áfás? Köszönöm válaszát!

Áfacsalások: szakosodott hálózatok, üldözött bejelentők? Cikk

A hatékony bejelentővédelmet hiányolta Horváth András volt adóhivatali tisztviselő szerdán az Európai Parlament (EP) brüsszeli székházában azon a konferencián, amelyet Jávor Benedek (PM) magyar zöldpárti és Ingeborg Grässle német néppárti EP-képviselő szervezett az áfacsalások unió szerte tapasztalható jelenségekről.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Végelszámolás befejezése elutasító végzés esetén

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Tagi munkavégzés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs