22 találat a(z) göngyöleg cimkére

Raklap visszaszállítása Kérdés

Göngyöleg Kérdés

Göngyöleg Kérdés

Számlahelyesbítés – göngyöleg Kérdés

Sérült göngyöleg javíttatása Kérdés

Számlahelyesbítés/NAV-állásfoglalás Kérdés

Göngyöleg kiszámlázása Kérdés

Fémkaloda értékvesztése Kérdés

Áfabevallás M-es és főlap kezelése sztornó esetén Kérdés

Katás vállalkozás bevétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném válaszát kérni. Egyéni vállalkozó sörözőt üzemeltet, és a kata adózás hatálya alá tartozik, jelenleg alanyi adómentes minőségben. Italkereskedő, nagykereskedésből vásárolja az árukészlet legnagyobb részét, a vásárláskor kiállitott számlán számlázzák ki a göngyöleg értékét is, amelyet az áru átvételekor kifizet. Az áruszállításkor a korábban már megvásárolt göngyöleget a nagykereskedés visszaszállítja, és erről jóváíró vagy visszáruszámlát állítanak ki, amelynek az ellenértékét kifizetik a vállalkozás részére, illetve az általa fizetendő számla értékével szemben kompenzálásra kerül. A kérdésem arra irányulna, hogy ez esetben a katás vállalkozás bevételét képezi-e a kiállított visszáru vagy jóváíró számla értékeként kapott pénzbevétel. Olyan eset is előfordul, hogy egyazon számlán számlázzák ki a vásárolt termékeket és ugyanazon számlán veszik vissza – mínuszal – a hozzájuk beszállított göngyöleg értékét. Ez esetben szintén az a kérdésem, hogy figyelembe kell-e venni a visszaszállított göngyöleg miatt levont összeget a katás bevétel meghatározásánál? Válaszát előre is köszönöm.

Pénztárgéphasználat melletti számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kereskedelmi tevékenységet folytató kft. pénztárgépet használ, azonban a visszárut és göngyöleg-visszavételt nem tudja beütni a pénztárgépbe (nem képes mínuszos áfás nyugta kibocsájtására, azt a pénztárgépben egyéb kiadásban tudják szerepeltetni, de áfa forgalomból nem veszi le a gép), így arról minden esetben áfás számlát állítanak ki. Kell-e ezen számlákat a PTGSZLAH nyomtatványon jelenteni? Köszönettel.

Ekáer-szám igénylése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném állásfoglalását. Egy virágkereskedelemmel foglalkozó cég Hollandiából szerez be virágokat, dísznövényeket. Az áru kartondobozokban, műanyag vödrökben érkezik meg. Kérdésünk, hogy mikor ezeket a kartonokat, vödröket visszaküldik Hollandiába, kell-e ahhoz is ekáer-számot igényelni? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Tóth Mária

Online számla visszárunál Kérdés

Dokumentum: Online számla visszáru Válaszadó: dr. Kelemen László Köszönjük válaszukat, de a válasz kapcsán további kérdés merült fel. Azért tényleg át kell alakítani a rendszert, mert a göngyölegek visszaszállítása során nem beazonosítható az eredeti számla? Ezek szerint a bolti göngyöleg visszaszállítása során kialakult, általánosan elterjedt gyakorlat nem megfelelően működik? Itt sem lehet beazonosítani, hogy melyik szállításból jött vissza a göngyöleg, mégsem a vevő számláz.

Online számla visszáru Kérdés

A göngyöleg visszáru számlák online adatszolgáltatásával kapcsolatban lenne kérdésünk. Információink szerint ezeket a számlákat helyesbítő számlaként kell kezelni, és így az adatszolgáltatásban az előzményszámlát fel kell tüntetni. Mi a teendő, ha azt nem lehet követni, hogy a göngyöleget melyik szállításból hozták, ami elég életszerű. Ilyenkor milyen hivatkozást kell megadni?

Göngyöleg Kérdés

Vannak tárolódobozok, ládák, ketrecek, akármik, melyeket “kapunk” egyes szállítmányokkal, ingyen. Ekkor nincs értékük. Ezekből néha vásárolunk is, ekkor van értékük ugye, nyilvántartjuk mint árut. Amikor bérbeadom a cuccaim, velük mennek ezek a tároló egységek is, nem jelölve, érték nélkül, nem számlázva. DE Ha az ügyfél elhagyja/összetöri/lenyeli, akkor viszont kiszámlázom neki – javítási költség részeként? Szeretném nyilvántartani valahogy a rendszerben ezeket. Nem betétdíjas göngyöleg könyvelést erre alkalmazhatok? Bejön a láda 288-454 lenne, de nincs ára.., hogy teszem be..? Nulla értéken? Ha kivezetem 814-288 mert kiszámlázom. Számlázom: 311-914. Ha összetöröm, kidobom: 8693-288 Köszönettel : K. Judit

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyházból egyesület – ingatlanok

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Alapítvány átad

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Mezőgazdasági vállalkozóból őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs