7 találat a(z) gépkocsieladás cimkére

Kényszertörlés alatti gazdasági tevékenység Kérdés

Személygépjármű-értékesítés külföldre Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar kft. Magyarországon vásárol továbbértékesítés céljából – áfásan – új személygépjárműveket. Ezeket az autókat Lengyelországban értékesíti, EU-s adószámmal rendelkező cégnek. Kérdésem az lenne, hogy EU-s fordított áfával értékesíthet-e? Illetve van-e jelentősége annak az áfa szempontjából, hogy a lengyel cég képviselője Magyarországon veszi-e át az autót vagy Lengyelországba viszik ki neki, és ott veszi át? Köszönettel.

Gépkocsieladás Kérdés

Cég személygépkocsit ad el, szerinte nem kell fizetni, illetve felszámolni az áfát, szerintem igen, mit mond a törvény?

Személygépkocsi-eladás Kérdés

Egy áfakörös bt. 2016-ban zárt pénzügyi lízing keretében vásárolt egy személygépkocsit. A számlát a lízingcég adómentesen állította ki. 2018-ban ezt az autót el akarják adni. Kérdés, hogy eladás is történhet adómentesen? Köszönettel

Gépkocsieladás áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. használt tehergépkocsit vásárolt, a beszerzési ár nem tartalmazott levonható áfát. Egy hónap múlva eladta a tehergépkocsit. Kérdés: az eladás során kellett volna-e számlát kiállítani az ügyletről, vagy elég az adásvételi szerződés, illetve – mivel a kft. alanya az áfának – kellett volna-e fizetendő áfával számolni? Válaszát köszönöm!

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Nyílt végű pénzügyi lízingelt személygépkocsit lejárat előtt a magánszemély megveszi. Hogyan kell a vállalkozásban könyvelni?

Személygépkocsi értékesítése harmadik országbeli államba Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. személyszállítással foglalkozik. 2014. évben beszerzett személygépkocsi áfájának összegét visszaigényelte, mivel azt 100 százalékban a vállalkozás érdekében használja. Ezt a személygépkocsit Svájcba szeretné eladni. Kérdés: a fenti személygépkocsi értékesítésinél áfafizetési kötelezettség nincs, mivel elhagyja az országot a jármű? A vevő magánszemély, másik esetben pedig cég. Mindkét esetre kérek szépen tájékoztatást. Köszönettel: Ildikó

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs