5 találat a(z) gépjárműoktató cimkére

Gépjárműoktató egyéni vállalkozó Kérdés

Elég-e a megállapodás Kérdés

Gépjárműoktató bt. – cégautóadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gépjárműoktatással foglalkozó betéti társaság személyautót vásárolt, melyet bérbead egy másik gépjárműoktatást végző egyéni vállalkozónak. Ebben az esetben a bt.-nek van cégautóadó-fizetési kötelezettsége? Köszönettel.

Gépjárműoktató egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó saját tulajdonában lévő személygépkocsival gépjármű gyakorlati oktatást végez. Ebben az esetben mint magánszemélynek, vagy mint egyéni vállalkozónak kell-e cégautóadót fizetni. Köszönettel:

Járművezető oktató költségelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gépjárműoktatással foglalkozó alanyi adómentes egyéni vállalkozó alvállalkozója egy autós magániskolának. Szerződésük alapján a tárgyi feltételeket az iskola biztosítja, ami a jogszabályban meghatározott tetőtáblát jelenti. Az egyéni vállalkozó saját, magánszemélyként vásárolt gépkocsiján végzi az oktatást. A képző szervezet óradíjat fizet az alvállalkozónak, aki havonta egy havi óraösszesítő alapján állítja ki a számlát. Kérdés az alvállalkozó egyéni vállalkozó milyen költségeket tud elszámolni a gépjárművével kapcsolatban? Üzemanyagról nincsenek számlái. Ennek ellenére általányban tud elszámolni üzemanyagköltséget? Értékcsökkenés? Cégautóadóf-izetés hogyan érinti: az egyéni vállalkozó fizeti, vagy a magánszemély? Költségként elszámolhatja? A járművezető gyakorlati szakoktatók saját jármű üzemeltetésének költségtérítéséről szóló kormányrendelet szerint elegendő ez az említett órakimutatás, ahol az elszámolható üzemanyagköltséget a futott kilométer és a NAV által közzétett üzemanyagár alapján számoljuk ki? Plusz elszámolható a 9 forint is kilométerenként? Segítő válaszát köszönjük.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Katás vállalkozó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs