59 találat a(z) gépjárműadó cimkére

Elhasalt a magyar gépjárműadó Cikk

A magyar gépjárműadó nem összeegyeztethető az Európai Unió és Törökország között létrejött társulási megállapodással, az adó ugyanis vámmal azonos hatású díjnak minősül, amelynek kivetését tiltja a megállapodás, ismertette az MTI az Európai Bíróság döntését – írja a napi.hu.

Cégautóadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő: tartós bérletbe adott gépkocsi után a cégautóadót a tulajdonos fizeti, viszont a gépjárműadót az üzembetartó. Ilyen esetben a tulajdonos levonhatja a gépjárműadót a cégautóadóból? Esetemben a bérbeadó kiszámlázza a cégautóadót és nem veszi figyelembe a gépjárműadó összegét. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Urbán Ágnes

Iparűzési adó Kérdés

Egy vállalkozási tevékenységet nem végző alapítványnak a 2016. évben ingatlanértékesítés miatt társaságiadó-fizetési kötelezettsége keletkezik. 2017-ben be kell jelentkeznie az iparűzési adóba és bevallást kell tennie 2018. május 31-éig. A 2017. évben a gépjárműve után gépjármű adót kell fizetni az önkormányzatnak? Köszönöm.

Gépjárműadó levonása cégautóadóból Kérdés

Tisztelt Szakértő! A gépjárműadó tv. 17/F pontjában szerepel, hogy a gépjárműadó levonható a cégautóadóból, ha az adóalany időben eleget tett a gépjárműadó-befizetési kötelezettségének. Ez alatt a március 15-éig és a szeptember 15-éig megfizetett adót kell érteni? Ha igen, mi történik olyan esetekben, ha az önkormányzat hibájából a fent említett határidőkön túl érkezik meg az adókivetésről a határozat, pedig az adókötelezettség kezdete január 1.? Valamint pl. egy áprilisban vásárolt gépkocsi után levonható-e a gépjárműadó, vagy csak a 2. félévre befizetett adó vonható le a cégautóadóból? Válaszát előre is köszönöm!

Ma lejár a fizetési határidő! Cikk

A nemzeti ünnep miatti munkaszüneti nap miatt az előírt március 15-ei határidő miatt valójában legkésőbb a mai napon kell befizetni a különféle helyiadókat és a gépjárműadó első félésévi adóelőlegét. a határideje több közteher – gépjárműadó, illetve különféle helyi adók – megfizetésének. A befizetés tényleges határideje – tekintettel a március 15-ei nemzeti ünnep miatti munkaszüneti napra – március 16-a.

Gépjárműadó, helyi adók: nyakunkon a határidő! Cikk

Március 15-e a határideje több közteher – gépjárműadó, illetve különféle helyi adók – megfizetésének. A befizetés tényleges határideje – tekintettel a március 15-ei nemzeti ünnep miatti munkaszüneti napra – március 16-a.

Nekik nem kell januártól cégautóadót fizetniük Cikk

Számos ponton módosultak január elsejétől a gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény (Gjt.) cégautóadóra vonatkozó rendelkezései.

Cégautóadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy cég, amelyben az egyik tulajdonos személygépkocsijára, a cég nevére üzembentartói jogot jegyeztek be. A gépjárműhöz kapcsolódóan, kiküldetési rendelvény alapján költségtérítést kap a tulajdonos (hivatali utakra). Jól gondolom-e, hogy mivel az üzembentartói jogot bejegyezték, így a gépjárműadó (és a biztosítások) alanya a cég (és ezeket a költségeket elszámolták), akkor a magánszemélynek, mint tulajdonosnak cégautóadó-fizetési kötelezettsége keletkezik? Lehet-e ilyen esetben egyáltalán kiküldetési rendelvény alapján hivatali utat elszámolni, ha nem ő az üzembentartó? Az én javaslatom az volt, hogy töröltessék az üzembentartói jogot, és kiküldetési rendelvény alapján számolják el a hivatali utakat. Ön hogy látja ezt? Köszönöm.

Cégautóadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy nyílt végű lízingügylet esetén a személygépkocsi utáni cégautóadót a kifizeti meg idén (2016. évben), illetve 2017. január 1-jétől ez hogyan módosul? Valamint tudomásom szerint az időben teljesített gépjárműadó levonható az esedékes cégautóadó-fizetési kötelezettségből 2016. évben, ez 2017-től is levonható az esetleges módosításoktól függetlenül? Válaszát előre is köszönöm.

Cégautóadó Kérdés

A kft. 2016.08.10-én értékesítette a tulajdonában lévő személygépkocsit. A gépjárműadót 2016.09.15-éig befizette 28 500 forintot. Kérdésem, hogy a 2016.10.20-áig fizetendő III.negyedévi cégautóadóból mennyi összeg vonható le? A cégautóadó összege: a negyedév első hónapja 11 000 forint, a negyedév második hónapja 11 000 forint, a negyedév harmadik hónapja nulla, mivel a személygépkocsi 2016.08.10-én értékesítésre került. Válaszát előre is köszönöm.

Építmény-, telekadó és társai: amit tudni kell a részletekről Cikk

Közeledik a különböző helyi adók idei második részletének befizetési határideje. Az ingatlanárak elszabadulása miatt nagy körültekintést igényel az adózóktól, hogy egyre több önkormányzat a korrigált forgalmi érték alapján adóztatja az építményeket és a telkeket. Felhívjuk a figyelmet más helyi adók megállapítási sajátosságaira is.

Itt az idő: fizetni kell az adóelőlegeket! Cikk

Két héten belül fizetni kell a helyiadó-előlegeket.

Pénzügyi képviselő fuvarozó cégnél: mutatjuk, mikor kell és mikor nem Cikk

Július 1-jétől új szabályok érvényesek azokra a fuvarozó cégekre, amelyek olyan fuvarozási engedélyt használnak, amelyhez gépjárműadó megfizetése társul – derül ki dr. Szeiler Nikolett, ügyvéd, adótanácsadó szakértőnk olvasónk kérdésére adott válaszából.

Gépjárműadó: itt vannak az új mentességek Cikk

Az egészségügyisek és az egészségkárosodottak új csoportja mentesül 2017-től a gépjárműadó megfizetése alól, viszont már júliustól módosulnak a külföldi járművekre vonatkozó szabályok.

Gépjármű- és cégautóadó: újabb mentességek lesznek Cikk

A gépjárműadó-mentesség a fogyatékossággal élők újabb körére terjedne ki, továbbá nem kellene cégautóadót fizetni például az egészségbiztosítás által finanszírozott fogorvosoknak, védőnőknek. Egyebek közt ilyen módosításokat is tartalmaz az adócsomag.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Használt személygépkocsi – környezetvédelmi termékdíj

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Jutalompontok beváltása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Munkásszállás üzemeltetése

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close