120 találat a(z) gépjármű cimkére

Amikor kell ajándékozási illetéket fizetni, és amikor nem Cikk

Ki kapja kitől, mit és hol? Mekkora az értéke? Egyebek között ezektől is függ, hogy az ajándék után kell-e illetéket fizetni.

Gépjármű bérbeadás ehója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély tehergépjárművet ad bérbe. Kell-e - s ha igen, hány százalékos - ehót fizetni a jövedelem után?

Fordított áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésemre várnám szíves tájékoztatását. Építőipari gépjármű (mixer gépkocsi) , személyzettel (gépjárművezető) együtt történő hosszútávú bérlése esetén, a bérbeadónak fordított áfás számlát kell-e kiállítania?

Illetékkedvezmények az autókereskedelemben Cikk

A gépjármű-forgalmazókat és -lízingcégek meghatározott feltételek teljesítése esetén illetékkedvezményt, illetve -mentességet érvényesíthetnek. Összegyűjtöttük ennek szabályait és az eljárásban elvégzendő feladatokat.

Autóvásárlás, jogosítvány, forgalmi: illeték, kedvezmény mentesség Cikk

Ha autót, pótkocsit vásárol, a vagyonszerzés, de még a vagyoni értékű jog megszerzése után, továbbá az okmányok kiváltásáért is illetéket kell fizetnie. Mikor, mennyit? Kinek jár illetékmentesség? Utánajártunk.

Gépjármű illeték 2014 Kérdés

Külföldön dolgozó családtag kint használt FORD Transitot vett 2 éve, szeretné itthon üzembe helyeztetni, idén. Kell-e illetéket fizetnie? (Haszongépjármű, 3500 kg alatt, régen vette.) Köszönöm a választ.

Sosem gondolná, hol csökken az autó és a mobil áfája Cikk

Az indiai kormány csökkenti a gépjárművekre és a mobiltelefonokra kivetett általános forgalmi adót - jelentette be az indiai pénzügyminiszter a május végén esedékes parlamenti választások miatt rövidebb időre szóló, átmeneti költségvetés beterjesztésekor.

A gépjármű-illeték: így is, úgy is fizetni kell Cikk

A belföldi nyilvántartás céljából beszerzett gépjárműre, pótkocsira mindenképpen, vagyis külföldi beszerzés esetén is meg kell fizetni az illetéket - figyelmeztet közleményében a NAv.

Fontos változás a gépjármű-illetékben Cikk

Milyen esetekben illetékköteles a gépjármű-szerzés? Mi változott januártól? Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Bírság külföldi rendszámra: beintett az Európai Bíróság Cikk

Ellentétes a munkavállalók szabad mozgásának elvével az a magyar szabályozás, amely pénzbírsággal sújtja a külföldön regisztrált és munkáltatója által rendelkezésére bocsátott gépjárművet jogszerűen használó magyarországi lakosokat – állapította meg egy október első felében hozott és hétfőn nyilvánosságra került döntésében az Európai Bíróság.

Külföldi rendszámú autó Kérdés

Talán nem a megfelelő fórumon teszem fel a kérdést, de remélem, sikerül választ kapnom: Másik uniós tagállam (Németország) állampolgárának idegen rendszámú gépjárművét vezetheti-e a magyarországi lakhellyel rendelkező fia Magyarországon, mindenféle igazoló dokumentumok nélkül? Tudomásom (és az ORFK tájékoztatása) szerint Magyarországon és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes államok területén magánszemély tulajdonában álló gépjárművet érvényes vezetői engedéllyel rendelkező személyek korlátozás - azaz meghatalmazás nélkül is - nélkül használhatják. A feleség is például igazolás nélkül használhatja a férje nevén lévő autót. Vezetheti-e tehát minden további nélkül a magyarországi lakhellyel rendelkező személy a németországi lakhellyel rendelkező német állampolgár édesanyja német rendszámú autóját Magyarországon? Válaszukat előre is köszönöm!

Luxus lesz autót tartani januártól Cikk

Szinte az összes autózáshoz kapcsolódó adón módosítana a kormány január 1-jétől, sőt új terheket is kivetnének az...

Vannak, akik nyugodtan járhatnak külföldi rendszámú autóval Magyarországon Cikk

A közúti közlekedésről szóló törvény 2011. szeptember 1-jén hatályba lépett módosítása alapján főszabály szerint, ha egy gépkocsi üzembentartója belföldi üzembentartónak minősül, vagy vezetője Magyarországon lakóhellyel rendelkezik, akkor a gépkocsi kizárólag magyar rendszámmal ellátva használható a közúti közlekedésben. De vannak kivételek.

Regisztrációs adó: van, aki harmadával is többet fizethet januártól Cikk

Kevesebbet adóznak januártól azok az autótulajdonosok, akik most a legtöbb regisztrációs adót fizetik, de lesz akinek 30 százalékkal többet kell fizetnie 2012-ben.

Új vagyonadó kalkulátor: mennyit fizetünk vízen, földön és a levegőben? Cikk

Az Adózóna új kalkulátorai segítségével kiszámíthatja mennyit kell adóznia gépkocsija, vízi- és légijárművei után.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Oktatás elszámolása

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Kivaelőleg, veszteségelhatárolás

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Munkáltatói kölcsön elengedése kivás cég esetén

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs