8 találat a(z) gépi számla cimkére

Online számla Kérdés

Áfabevallás M lapok Kérdés

Kézi számla sztornózása első példány nélkül Kérdés

Jó napot! A vállalkozásunknál olyan gond lépett fel, hogy kiállítottunk egy kézi számlát javításról, majd ki lett állítva egy gépi számla is. Az ügyféllel egyeztettünk, és kértük, hogy a kézi számlát küldjék vissza részünkre, mert nálunk az nem szerepel a könyvelésben, és azt szeretnénk sztornózni, viszont a számla 1. példánya a postán elveszett. Az ügyfél pedig kérte, hogy a sztornó kézi számlát küldjük, vagy a hivatalos másolatát küldjük vissza a részükre. Ilyenkor mi a teendő?

Online pénztárgép 4719 Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egy vállalkozás fenti teor alatt végzi tevékenységét. Üzletükben nincs online pénztárgép, de gépi számlát adnak minden vásárlónak. (Így elméletük szerint nincs nyugtát pótló számla.) Amennyiben magánszemély vásárol, le kell e adni a készpénzes és bankkártyás vásárlásokról a PTSZLAH nyomtatványt? Eljárhat-e így a vállalkozás, vagy kötelező az online pénztárgép bekötése?

Pénztárgép helyett gépi számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Heti egy napon (szombat) nyitva tartó üzletben (adományba kapott használt ruha és egyéb saját előállítású termék árusítása) szeretnénk pénztárgép helyett gépi számlát adni minden eladás után, melyet a következő hónapban a PTGSZLAH nyomtatványon lejelentenénk. A kérdés az, hogy így is megoldható, hogy nem kézi számla lenne, hanem gépi? Nem szeretnénk pénztárgépet használni anyagi okok miatt, mivel civil szervezetről van szó, viszont írogatni sem szeretnénk kézzel a számlákat. Válaszát előre is köszönöm szépen!

Számlázó program és kézi számlatömb Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég pénztárgép használatára kötelezett. Van is pénztárgépe, de kézi, illetve gépi számlát állít ki, mert a vevő azt kéri. A számlázó program használatát bejelentettük a NAV-hoz. Kérdésem: a készpénzes gépi számláról is kell jelentést készíteni vagy csak a kézzel írottról? (Egyik számlázási módnál sem ütik be a pénztárgépbe az összeget.) Köszönöm megtisztelő válaszát.

Számlázással és számla módosításával, korrigálásával és érvénytelenítésével kapcsolatos tudnivalók Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy milyen jogszabályokra, előírásokra kell tekintettel lenni a számla kiállításával, módosításával, helyesbítésével illetve érvénytelenítésével kapcsolatosan. Milyen tartalmi és jogszabályi feltételeknek kell megfelelni a gépi számlázáskor, illetve a kézi számla kiállításánál? Köszönettel: Benkő Eszter

Számlahelyesbítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég helyesbíteni szeretne egy 2013. évi számlát, amelyet helytelenül áfa nélkül állitott ki. Most utólag felszámitaná az áfát, a számlahelyesbítés emiatt történik. A számlát annak idején számítógéppel állították ki. Kérdésem, hogy sztornózhatja-e a 2013. évi számlát, és kiállíthat-e helyette egy új gépi számlát, természetesen az eredeti teljesítési határidővel? Vagy pedig úgynevezett számlával egyenértékű okiratot kell kiállítania? Utóbbit a számítógépes számlázó programjával nem tud előállítani, mivel a program erre nincs felkészítve. Üdvözlettel várom válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Báli részvétel díjának elszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs