6 találat a(z) gázszámla cimkére

Itt vannak a rezsicsökkentés legfontosabb kérdései Cikk

Eddigi formájában vége a rezsicsökkentésnek, a kormány az elszállt nemzetközi energiaárakra hivatkozva korlátozza a lakosság számára az áram és a gáz „kedvezményes" áron felhasználható havi mennyiségét. A hvg.hu feltette a legfontosabb kérdéseket, és a meglévő információk alapján válaszolt rá.

Hamis gázszámlák érkezhetnek Cikk

Adathalász csalók éltek vissza az MVM Next korábbi nevével – írja honlapján az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

A második negyedévben írnak jóvá 12 ezer forintot a gázszámlán Cikk

A gázzal fűtők és a távfűtéses háztartások számláján is jóváírnak 12 ezer forintot a második negyedévben – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 111. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Csökkentik a családok gázszámláját Cikk

Téli rezsicsökkentésről döntött a kormány: minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Anyagköltség (energiahordozók) levonása az ipa-alapnál Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. saját tulajdonú telephelyeinek üzemeltetéséhez (irodák,raktárak fűtése, világítása) felhasznált energiahordozók (áram, gáz) számlázott értékét anyagköltségként számolja el, és így az ipa-alapnál levonható tételként tünteti fel. Az ELMŰ-ÉMÁSZ és a FŐGÁZ szolgáltatásként számlázza az energiahordozókat, és a számlán feltünteti, hogy közvetített szolgáltatást tartalmaz, Ráadásul az ELMŰ-ÉMÁSZ egyik számlájának kiállítója Energiakereskedő Kft., a másik Energiaszolgáltató Kft., telephelyek függvényében. Jól gondolom, hogy mindezektől függetlenül helyes az anyagköltségként történő elszámolás? Köszönettel.

Fűtési díj továbbszámlázása Kérdés

Társaságunk (kft.) tulajdonában lévő gázóra és gázkazánon keresztül központi fűtést szolgáltat a közös épületben lévő vállalkozások számára, akiknek a gázszámladíját a használt épületrész arányában számlázza tovább, közvetített szolgáltatásként. Helyes-e ez a gyakorlat, illetve mi lenne a helyes gyakorlat? Válaszukat előre is megköszönve, Pauer József

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fordított áfa építőipari szolgáltatásnál

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlaneladás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Magánszemély nevére szóló számla fizetése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs