4 találat a(z) fogyatékosság cimkére

Így változtak a személyi adókedvezmény szabályai 2021-ben Cikk

Idén január 1-jétől a személyi kedvezmény is az összevont adóalap terhére érvényesíthető adóalap kedvezménnyé vált, melynek mértéke jogosultsági hónaponként a minimálbér egyharmada szerinti összeg, száz forintra kerekítve – hívja fel a figyelmet a honlapján közzétett tájékoztatójában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Fogyatékosság igazolása Kérdés

Munkavállaló a háziorvosától kapott igazolást arról, hogy a szakorvostól kapott lelet alapján mindkét szem látóképessége csökkent, azaz szemüveget kell viselnie, ezzel igénybe veszi az szja-kedvezményt. De ezen igazolás elegedő-e ahhoz hogy a munkáltató ezen dolgozójára igénybe vegye a szociális hozzájárulási adó utáni kedvezményt, jelen esetben a 22% kedvezményt a minimálbér kétszereséig, jelen esetben a 255 ezer forint erejéig?

Megjelent a májusi Válaszadó Cikk

Május az adóbevallások hava, ami tükröződik a VálaszAdó mostani témaválasztásában is. Egy csokorra való cikket gyűjtöttünk össze például arról, hogyan kell kiszámítani a személyi jövedelemadót ingatlanértékesítésből származó jövedelem esetén akkor, ha eredetileg vásárlásból, öröklésből, illetve ajándékként jutottunk a házhoz, lakáshoz.

Ennyi adókedvezmény és támogatás jár a fogyatékossággal élőknek Cikk

Egészségkárosodása alapján kinél állapítható meg súlyos hallási, látási, mentális vagy mozgásszervi fogyatékosság? Állapotuk alapján mekkora adókedvezmény, illetve támogatás illeti meg az érintetteket? Összefoglaltuk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Hipanyilatkozat – kapcsolt vállalkozás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Katás ügyvéd számlázása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close