13 találat a(z) fogyatékos cimkére

Fogyatékossággal összefüggő kedvezmények Kérdés

Fogyatékosok szochokedvezménye Kérdés

Fogyatékos gyes – védettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy gyermek fogyatékossága miatt (tejérzékeny) az édesanya jogosult 3 éves kor után is gyesre. Ebben az esetben, ha a fizetés nélküli szabadságát gyermek gondozása céljából meg szeretné hosszabbítani, akkor a munkáltató ebben az esetben is köteles lesz elfogadni, vagy megszüntetheti a munkaviszonyt, mert védettség csak a gyermek 3 éves koráig szól? Ugyanez a kérdés, ha az anyuka háromgyermekes, és gyes után gyetre megy. Gyet idejére is jár a fizetés nélküli szabadság? Köszönöm!

Tovább nő az ápolási díj összege Cikk

A Magyarország 2020. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslat megszavazásával – egyebek mellett – elfogadta a parlament az ápolási díj összegének mértékére vonatkozó rendelkezések módosítását.

Kíváncsi, mennyi fizetést kap kézhez idén? Számolja ki velünk! Cikk

Az egy és a három, illetve annál több gyermeket nevelők családi adókedvezménye nem változik idén, viszont a kétgyermekesek pénztárcája gyarapszik. Változatlan marad az első házasok adókedvezménye is, viszont a minimálbér emelkedésével együtt nő a személyi kedvezmény. Számolja ki az Adózóna bér- és kedvezménykalkulátorával, hogy a kedvezmények levonása után mennyi nettó fizetésre számíthat idén, sőt azt is megtudhatja, hogy mennyi munkavállalói járulék terheli, illetve a munkáltatójának mennyi szociális hozzájárulási adót és szakképzési hozzájárulást kell az Ön bére után fizetnie. Az időállapot 2017-re átállításával a múlt évi bérével és kondíciókkal is kalkulálhat.

Így változott több, a családokat érintő szabály Cikk

Több jogszabály is változott január 1-jétől, amely közvetlenül érinti a családokat – hívja fel a figyelmet összefoglalójában az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Ezért is érdemes megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatni Cikk

Korábbi cikkünkben példákkal illusztrálva támasztottuk alá, hogy a rehabilitációs hozzájárulás megfizetése drágább megoldás, mint a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása. Most összegyűjtöttük, milyen más előnyt kovácsolhat még a munkáltató a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásából.

Nyugdíjprémium fogyatékossági ellátásban részesülőknek, megváltozott munkaképességűeknek Cikk

Nemcsak a nyugdíjkorhatárt betöltött idősek, hanem a fiatalabb, nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják novemberben a nyugdíjprémiumot a kormány legutóbbi ülésén hozott döntés értelmében – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Megerősítette: a nyugdíjprémiumot és az egyszeri kiegészítést is a novemberi nyugdíjakkal együtt fizetik ki.

Pótszabadság tartósan beteg gyermek után Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az évenkénti kettő nap pótszabadság nem csak a fogyatékos gyermeket nevelő szülőnek, hanem a tartósan beteg gyermeket nevelő szülőknek is jár. Mint munkáltató milyen igazolást tudok kérni vagy kérhetek a munkavállalótól, ha tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevel háztartásában? Köszönöm válaszát.

Munkabaleset Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkabalesetben sérült dolgozó végleges kézsérülését követően baleseti járadékban részesül. Igénybe veheti-e emellett a fogyatékosoknak járó szja-kedvezményt is?

Nekik nem kell januártól cégautóadót fizetniük Cikk

Számos ponton módosultak január elsejétől a gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény (Gjt.) cégautóadóra vonatkozó rendelkezései.

Így érvényesíthet személyi kedvezményt – küzdeni kell Cikk

A 2015. évi adóbevallások elkészítésekor, de akár a munkáltatói elszámolásra tett nyilatkozattételkor lehetőség van arra, hogy a magánszemély – a feltételek megléte esetén – személyi kedvezményt érvényesítsen.

Felmondás az új felmondási szabályok előtt Kérdés

Egy nálunk dolgozni akaró fogyatékos kollégánkkal kapcsolatosan az alábbi kérdéseink vannak: Ha 2015. december 10-ével lemond a közalkalmazotti státuszról, ami kéthónapos felmondási idővel jár, a felmondási idő alatt kötelező bejárnia a munkahelyére? Ha ő mond le a státuszról, akkor a jelenleg hatályos törvény alapján jár-e neki végkielégítés? 2016. január 1-jével új felmondási törvény lép életbe, vonatkozni fog-e rá? A dátumnak jelen esetben van-e ügydöntő jelentősége? A munkaviszonya 2008. 09. 01-je óta folyamatos, határozatlan időre szól a munkaszerződése.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi gazdálkodó egyéni vállalkozó

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Telephelyelszámolás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close