4 találat a(z) fogyasztóvédelmi ellenőrzés cimkére

Fogyasztóvédelmi ellenőrzések: a kiszolgálási idő is fontos Cikk

A járványhelyzetre tekintettel a kiszolgálás minőségét és a kiszolgálási időről szóló tájékoztatást is ellenőrzi az üzletekben a fogyasztóvédelmi hatóság az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt, szilveszterig tartó országos vizsgálatsorozatban, olvasható az ITM honlapján.

Kilenc kalandparkban tárt fel mulasztásokat a fogyasztóvédelem Cikk

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt, hagyományos szezonindító vizsgálat következtében a fogyasztóvédelmi hatóság a kalandpályák hat százalékának használatát tiltotta meg ideiglenesen, a feltárt dokumentációs hiányosságok pótlása után ezek újra üzembe állhatnak – derül ki az ITM pénteki közleményéből.

Koronavírus: a felvásárlási láz fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket hoz Cikk

Fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket végez Budapest Főváros Kormányhivatala a koronavírussal kapcsolatban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálat irányainak megfelelően.

Vásárlók könyve kitelepülés esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kitelepülök egy karácsonyi vásárra. Ugyanabban a városban van egy állandóan üzemelő büfém. A helyi önkormányzat kereskedelmi ügyintézője azt a tájékoztatást adta, hogy egy vállalkozónak egy üzletre csak egy vásárlók könyve lehet. Kérdésem az, hogy amikor ideiglenesen kitelepülök egy vásárra, és közben nyitva az állandó büfém, tehát átfedés van a nyitva tartásban, és kapok egy fogyasztóvédelmi ellenőrzést és nincs ott a vásárlók könyve, mert azt kivittem a kitelepülésre a faházba, megbüntethetnek? Vagy ha esetleg kéri a vendég, mit mondjak neki? Elmegyek érte a város másik végébe, addig legyen türelemmel? Sajnos sehol nem találtam erre megnyugtató választ. Az javasolta a könyvelőm írjak önöknek! Szerintem aktuális és nem csak engem érintő kérdés ez. Köszönöm szépen a munkájukat!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Földmunkák számlázása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

485/2020. kormányrendelet

Széles Imre

tb-szakértő

EU-n kívüli eszközbeszerzések

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close