105 találat a(z) fogyasztóvédelem cimkére

A próbavásárlások felénél kifogásolt valamit a fogyasztóvédelem Cikk

A nagyobb budapesti bevásárlóközpontokra és vásárokra fókuszáló 97 próbavásárlással egybekötött vizsgálatkor 53 esetben merült fel valamilyen kifogás a hatóságok részéről – derül ki Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi hatóságának csütörtökön kiadott gyorsjelentéséből.

A Facebook és a Twitter még nem felel meg az uniós fogyasztóvédelmi szabályoknak Cikk

Történtek előrelépések, a vizsgált közösségi médiavállalatok közül kettő, a Facebook és a Twitter működése azonban továbbra sem felel meg teljes mértékben az uniós fogyasztóvédelmi szabályoknak – közölte csütörtökön az Európai Bizottság.

Kiemelten ellenőrzi az internetes kereskedelmet a fogyasztóvédelem Cikk

A hagyományos fogyasztóvédelmi ügyek, a jótállás és szavatosság mellett idén is a webáruházak, valamint a termékbemutatók ellenőrzése lesz a fogyasztóvédelem legjelentősebb feladata – mondta Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 reggeli műsorában.

Tévhit, hogy 3 napon belül mindig vissza lehet vinni a terméket a boltba Cikk

A karácsonyi ajándékozások alkalmával a legjobb szándék ellenére sem mindig sikerül megfelelő ajándékot találni. Mit lehet tenni akkor, ha valamilyen okból nincs szükség az egyébként nem hibás ajándékra? A következő fogyasztóvédelmi tanácsokat találtuk a fogyasztovedelem.kormany.hu-n.

Vigyázzon a fényfüzérekkel: 25 fennakadt a rostán! Cikk

Huszonöt vizsgált fényfüzér nem felelt meg a minőségi követelményeknek, míg a szaloncukroknál csak egy esetben találtak kifogást a fogyasztóvédelmi a revizorok a november végén kezdődött karácsonyi ellenőrzéssorozat során – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Ezekre érdemes figyelni, ha az interneten vásárol Cikk

A következő hetekben ugrásszerűen nő az online vásárlások száma, amelyek során érdemes figyelembe venni a fogyasztóvédelmi hatóság, az NFM internet laboratóriuma és az Európai Fogyasztói Központ tapasztalatait, próbavásárlásainak tanulságait – írja tájékoztatójában az NFM.

Fúziók, fogyasztóvédelem, kartellek: 5,4 milliárd forint bírságot szabott ki a GVH Cikk

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága elfogadta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2016. évi tevékenységéről és a versenytörvény alkalmazásával összefüggő tapasztalatairól szóló beszámolót.

Jogsértő webáruházak: hatékony a megemelt bírság? Cikk

A fogyasztóvédelmi jogsértést újra elkövető webáruházak aránya 14 százalékra csökkent idén a korábbi 54 százalékról, a jelentős javulás az elektronikus kereskedelem fogyasztóvédelmi ellenőrzéseit szigorító, tavaly decemberben elfogadott törvénymódosításnak köszönhető – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hétfőn.

Útmutató a kettős minőségű élelmiszerek ellen Cikk

Útmutatót adott ki kedden az Európai Bizottság az uniós élelmiszerjog és fogyasztóvédelmi jog kettős minőségű élelmiszerekre történő alkalmazásáról. A tagállami hatóságok 2018 első negyedévében egységes módszer alapján vizsgálhatják a gyanús termékeket.

Veszélyes etetőszékeket és bébikompokat vontak ki a forgalomból Cikk

Nem megfelelő stabilitás miatt veszélyes etetőszékeket és bébikompokat vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelmi hatóság, többségüket a gyártók, forgalmazók vissza is hívták a vásárlóktól – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A fogyasztóvédők megkezdték a nyári ellenőrzéseket Cikk

Elkezdődtek a fogyasztóvédelmi ellenőrzések a nyári idegenforgalmi főszezonban.

Vigyázat, üvegszilánk a gombakonzervben! Cikk

Üvegszilánkot talált egy németországi vásárló a LaoGanMa márkájú, chiliolajban tartósított gombakonzervben. A terméket Magyarországon is forgalmazzák. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra kéri a vásárlókat, hogy vigyék vissza a konzerveket a vásárlás helyére.

E-kereskedelem, termékbemutatók, kettős termékminőség célkeresztben Cikk

Az e-kereskedelem szabályozása és a kettős termékminőség megszüntetése áll a fogyasztóvédelem középpontjában az idén, de kiemelt feladat maradt a termékbemutatók ellenőrzése is – mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért és infokommunikációért felelős államtitkára sajtótájékoztatóján. Az internetes vásárlók kiszolgáltatottságának enyhítése érdekében létrehozták a súlyosan jogsértő webáruházak adatbázisát.

Mikor bírságolhat a fogyasztóvédelmi hatóság? – Kötelező fogyasztóvédelmi feliratok az üzletekben Cikk

Az elmúlt héten napvilágot látott a sajtóban az a hír, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság bírságolja a kereskedőket akkor, ha nem írják ki a területileg illetékes fogyasztóvédelmi hatóság helyes elérhetőségét az üzletben. Az NFM közleményében hangsúlyozza: a fogyasztóvédelmi hatóság nem büntet azért, mert a cég nem tüntette fel üzletében a fogyasztóvédelmi esetekben is eljáró járási hivatal címét, hiszen ilyen jogszabályi kötelezettsége a vállalkozásoknak nincs.

Számla – fogyasztóvédelem Kérdés

Tisztelt Szakértő Úr! Az alábbi cikk 5. pontjában fogyasztóvédelmi, illetve tájékoztatási szabályokra utal a számlaadás kapcsán. Kifejtené pontosan, milyen előírásokra gondolt? http://adozona.hu/2017_es_valtozasok/Penztargepes_nyugtaadas_2017ben_BXGZRT#comments

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített ipaalap, székhelyáthelyezés

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Dohánytermékek értékesítése

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Elhatárolt veszteség

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs