20 találat a(z) fogyasztási norma cimkére

Itt a NAV listája a januárban alkalmazható üzemanyagárakról Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolás esetén júliusban alkalmazható üzemanyagárakat.

Itt a NAV listája a novemberben alkalmazható üzemanyagárakról Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolás esetén novemberben alkalmazható üzemanyagárakat.

Üzemanyag-elszámolás Kérdés

Itt a NAV listája a júliusban alkalmazható üzemanyagárakról Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolás esetén júliusban alkalmazható üzemanyagárakat.

Itt vannak a márciusi üzemanyag-elszámolóárak Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban 2021-ben alkalmazható üzemanyagárakat.

Dízellel való fűtés elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy autófényező műhelyben dízellel fűtenek a kályhában (vtsz. 271091943), az áfatartalmát mi alapján lehet, illetve nem lehet levonni? Illetve van valami előírás a fogyasztásra? (Költségként való elszámolhatóság miatt.)

Gépjárművek üzemanyag-fogyasztása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az lenne a kérdésem, hogy van egy egyéni vállalkozó, aki fuvarozással foglalkozik, vannak teherautói, amelyeknek nem tudjuk pontosan meghatározni a fogyasztási normáikat. Találtunk a kormányrendeletek között is egy mellékletet, amiben le van írva, hogyan is számoljuk a normát, de más is a kezünkbe akadt. A teher.hu oldalon is lehet számolni normákat, de nem tudjuk, hogy melyik lenne a NAV-nak is elfogadható. Ezeken kívül van egy közlekedési mérnök is, aki szintén meghatározott egy szakértői véleményt, ami teljesen mást hoz ki, mint az előzőek. Ezeken kívül még az lenne a kérdésem, hogy amikor számolunk a NAV-os oldalon feltüntetett üzemanyagárral, akkor amilyen összeget a NAV feltüntet, azt még nettósítani kell? Előre is köszönöm a segítő válaszukat. N. Tünde

Hibrid autó útiköltség-elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértők! A segítségüket, véleményüket szeretném kikérni a következő témában: kiküldetés költségét szeretnénk az alábbi autóra elszámolni: Toyota RAV4 2494 cm3 E/B , elektromos autó. A gyári fogyasztási adatok: város/országút/ vegyes/ 5,1l / 4,9 / 5 liter/100 km, tesztfogyasztás 7,5 liter. A valós adatok ennél magasabb fogyasztást igazolnak. Kérdésem, hogy elszámolható-e hibrid autóra kiküldetési költség, és mivel ennek a hibrid autónak a fogyasztási normája nem található meg a NAV által meghatározott üzemanyag-fogyasztási normák között, a gyártó általi fogyasztás elmarad a tényleges fogyasztástól, mi alapján lehet szabályszerűen elszámolni a kiküldetést? Tudom, van lehetőség a NAV-tól szakértői véleményt kérni, de az Ön véleményére is kíváncsi vagyok, van-e más lehetőség a szabályszerű elszámolásra? Köszönöm a segítéget!

Társaság tulajdonában álló személygépkocsi útnyilvántartása Kérdés

Juhász úr július 20-ai cikkében ( https://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Amit_a_kulfoldi_szakmai_ut_elszamolasarol_t_HHXUMT ) a társaság tulajdonában álló személygépkocsi kapcsán (cégautó adót is fizetnek utána) útnyilvántartási kötelezettségről, fogyasztási normáról ír, ha jól értettem a cikket. Nincs itt valami tévedés? Ezek a fogalmak a magánszemély tulajdonában lévő, a cég érdekében felmerült utaknál jöhetnek elő, nem? Köszönöm, üdvözlettel Varga Róbert [email protected]

Személygépkocsi üzemanyag-elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem (kft.) személygépkocsit bérel tartós bérlet konstrukcióban. A személygépkocsit az ügyvezető használja. A kapcsolódó üzemanyagot elszámolja számlák alapján. Kérdésem, hogy van-e arra lehetőség, hogy ne kérjen számlát a tankolásokról, és a NAV által közzétett üzemanyag-átalány és fogyasztási norma alapján számoljon el költséget az útnyilvántartással összhangban? Csak céges használatra használja a személygépkocsit. Illetve ha a fenti nem lehetséges, szükséges-e mindenképpen számlát kérnie a tankolásokról és elszámolnia költségként? Válaszukat előre is köszönöm

Ilyen üzemanyagárakkal számolhat augusztusban Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban augusztusban alkalmazható üzemanyagárakat.

Üzemanyagárak elszámolhatósága májustól Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette a fogyasztási norma szerint májusban elszámolható üzemanyagárakat.

Itt vannak a decemberi üzemanyagárak! Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette a fogyasztási norma szerint decemberben elszámolható üzemanyagárakat.

Itt vannak az augusztusi üzemanyagárak Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette a fogyasztási norma szerint augusztusban elszámolható üzemanyagárakat.

Így számolhatja el az üzemanyagot Cikk

Júliusban júniushoz képest növekvő áron számolható el a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség, kivéve az autógázt – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjáról.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Tőkekivonás kivás adózónál

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Fel nem lelt tárgyi eszköz számviteli elszámolása

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs