2 találat a(z) fizetés időpontja cimkére

Áfa, adatszolgáltatás Kérdés

Egyéni vállalkozó levonható áfában csak azon beérkező számlák adatait szerepelteti, amelyik számla ki is van fizetve. Ha a beérkező számlákat részletekben fizeti több bevallási időszak távlatában, a bevallás mellékletében melyik időpontok figyelembe vétele a helyes? Amikor kifizette vagy a számlán szereplő teljesítés időpontja? Külön-külön teljesített kifizetéseket ha nézzük előfordul, hogy a kifizetett áfa nem éri el a 100 ezer forintot, akkor kell-e adatot szolgáltatni? A másik kérdésünk az lenne, hogy tudnának-e abban segíteni, hogy hogyan tudjuk megnézni, hogy partnereink az általuk leszámlázott tételeket jelentették-e a NAV felé? Válaszukat tisztelettel köszönjük. Molnárné.

Rezsi továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk üzlethelyiségeket ad bérbe. Minden hónap elején számlázzuk az adott hónapra esedékes bérleti díjat. Természetesen a rezsit is továbbhárítjuk a bérlőkre. A bérleti díjjal megegyező időpontban, de külön számlán történik a számlázás. Mindig a megelőző hónapban érkezett rezsiszámlákat tudjuk kiszámlázni. A kérdésem az lenne, hogy rezsiköltségekről szóló számla helyesen hogy néz ki? 1. Mivel az időszakot követően van kiszámlázva, a teljesítés megegyezik a fizetési határidővel? 2. Olvastam azt is, ha a bérleti díjjal egyszerre számlázzák ki, akkor megegyezik a bérleti díj teljesítési időpontjával? Természetesen akkor, ha az előző, ha a rezsit utólag számlázzuk. Az egyszerre alatt pedig azt értjük, hogy egy számlában vagy lehet külön számlában, csak egy napon készüljön! Válaszát és munkáját előre is köszönöm! Üdvözlettel

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesületi tagdíj fizetésének átvállalása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Tag járulékfizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Kiegészítő társas vállalkozói kivét

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close