19 találat a(z) feltétel cimkére

Könyvvizsgálati kötelezettség Kérdés

Kedves Szakértő! "Kötelező a könyvvizsgálat minden kettős könyvvitelt vezető vállalkozónál, kivéve, ha az üzleti évet megelőző két üzleti év átlagában a vállalkozó éves (éves szintre átszámított) nettó árbevétele nem haladta meg a 300 millió forintot és a vállalkozó által átlagosan foglalkoztatottak száma nem haladta meg az 50 főt." E két feltétel együttesen vizsgálandó? Ha az árbevételi adat két év átlagában meghaladja a 300 millió forintot, de a létszám 50 fő alatt van, akkor is kötelező a könyvvizsgálat? A törvény szövegében a két feltétel között "és" kötőszó van, ebből én azt értelmezem, hogy a két feltételnek együttesen kellene megvalósulnia ahhoz, hogy a könyvvizsgálati kötelezettség életbe lépjen. Mi a teendő akkor, ha csak az árbevétel, vagy csak a létszám haladja meg egyedül az értékhatárt, a másik feltétel pedig alatta van? Válaszát előre is köszönöm!

Csok új lakásra: méretek, összegek, feltételek és szankciók Cikk

Nem kaphat akárki akármilyen lakásra csok-ot, bőven akadnak kizáró okok, ráadásul a támogatást követő évtizedre is elköteleződést várnak a támogatottaktól. Meghiúsulás esetén szigorú a büntetés.

Az özvegyi nyugdíj feléledése: így számítanak a határidők Cikk

Az ideiglenes özvegyi nyugdíj meghatározott feltételek teljesülése esetén feléled. A nyugdíjkorhatár betöltése szükséges ehhez, vagy elegendő nyugdíjasnak lenni? A Kúria egyik döntésének összefoglalóját ismertetjük.

200 százalékos adóbírság: amikor jogos, és amikor nem Cikk

Ellenőrzései során a NAV egyre gyakrabban szabja ki az adóhiány kétszeresét adóbírságként. Mi ennek a feltétele, mit tehet az adózó, ha megalapozatlan esetben ilyen szankció fenyegeti?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás csed és gyed számításának alapja

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Jövedelem piaci érték alatti bérleti díj miatt

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szövetkezet igazgatójának jogviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close