101 találat a(z) felmondási idő cimkére

Felmondási idő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a munkavállaló mond fel és úgy, hogy ma felmond, hogy holnaptól nem jönne, akkor köteles-e ebben az esetben a munkáltató a felmondási időre eső 30 napos bért kifizetni? A munkáltató eltekint a felmondási időtől, elengedi, de ezt a bért nem fizetné ki, ha lehet. Illetve, ha a munkavállaló mond fel, akkor is köteles eltekinteni a felmondási idő felétől a munkáltató vagy ez csak akkor van, ha a munkáltató mond fel? Köszönöm!

Munkavállaló marasztalása Kérdés

Tisztelt Szakértő, azzal kapcsolatban kérném segítségét, hogy milyen törvény szerinti módon van arra lehetőség, hogy a munkavállalókat a munkaviszony megtartására bírjuk? A gond az, hogy kitanulják a szakmát, majd egy jobb bérezés reményében továbbállnak, amivel lényegében cégünk károsodik. Felmerült a felmondási idő növelése illetve a versenytilalmi nyilatkozat. Ezekkel kapcsolatosan kérném szíves állásfoglalásukat.

Jogellenes és jogszerű röghöz kötés a munkahelyen Cikk

A munkaerőpiaci folyamatokat a munkaerőhiány határozza meg. Sokszor nehéz megfelelő munkaerőt találni, ha ez mégis sikerül, nem ritka, hogy az öröm hamar elillan, mivel a munkavállaló felmond. Ilyen esetekre a vállalkozások számos módszert dolgoznak ki. Melyek a lehetséges forgatókönyvek a munkaerő megtartásához?

Felmondási idő, szabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkavállaló a gyes letelte után visszamenne dolgozni, de a cég a székhelyét másik városba helyezte át, ahova nem menne már át. Ebben az esetben munkáltatói felmondással élnének. A munkaszerződés szerint 30 nap a felmondási idő. Plusz 25 nap a 10 év jogviszonya után. A felmondási idő felére kötelezően mentesíti a munkavállalót, távolléti díjat fizet utána. A kérdésem az, hogy a másik felére a felgyűlt szabadságot kiadhatja a munkáltató, vagy erre az időre is távolléti díjat köteles fizetni? Illetve kötelezhető-e a munkáltató arra, hogy ne szabadságmegváltást alkalmazzon, hanem a munkavállaló kivegye a felgyűlt szabadságát? Ilyen esetben mi lenne a felmondás ideje? Válaszát előre is köszönöm!

Könyvelési anyag átadása Kérdés

Kedves Adózóna! Az alábbi helyzetre szeretnék választ találni. Egy általam könyvelt cég felbontotta a könyvelési szerződését a könyvelési szerződésben meghatározott három hónap felmondási időt érvényesítettem, kiszámláztam. A könyvelési anyagot elküldtem a cégvezetőnek, az analitikák, kartonok még hiányosak (van pótolható anyag feléjük). Visszatarthatom-e az alábbiakat, ha a felmondási időszak számlájának nem fizetik ki (fizetési határidő lejárt)? Köszönettel. Horváth-Krivanek Tímea

Így növelhető vagy csökkenthető a felmondási idő Cikk

A 2012-ben megváltozott munka törvénykönyve több olyan fontos rendelkezésen is módosított, melyek korábban nem engedtek eltérést. Azóta a felek – keretek között ugyan, de – több területen szabadon alakíthatják a szabályozás tartalmát. A legfontosabb változás a felmondási idő kérdésköre.

Azonnali hatályú felmondás igazolatlan távollét miatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkavállaló hónapok óta zavartan viselkedik, orvosi segítséget nem kér, illetve megtagadja azt. Rendszeresen késik a munkahelyéről, sokszor meg sem jelenik. Utólag telefonon kimenti magát. Az egész évi szabadságát kivette már. A háziorvosával is felvettük a kapcsolatot, aki kórházi kezelést tartana indokoltnak. Ezt a munkavállaló megtagadja. A háziorvos viszont nem veszi betegállományba, próbálja kényszerintézkedés nélkül a kórházi kezelést kierőltetni. Jelenleg már két napja keresőképtelen, amiről nem lesz igazolás. Erre a napra bért nem fogunk fizetni. A kérdésünk az, hogy a fenti helyzet lehet-e jogszerű indok azonnali hatályú felmondásra, vagy csak rendes felmondással küldhető el a dolgozó, végkielégítéssel és felmondási idővel? A munkavállaló 20 éve van a cégnél, a gondok idén kezdődtek. Munkakörében jelentős anyagi felelősséggel járó feladatot végez, a cég az anyagi kockázat miatt is fél tovább alkalmazni a dolgozót. Köszönettel.

Felmondási idő alatt egyéni vállalkozás indítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben szeretném a tájékoztatását kérni. A magánszemélynek felmondtak a munkahelyén, ahol heti 40 órás munkaviszonyban állt. Jelenleg felmondási idejét tölti, és munkaviszonya 2018 áprilisában fog megszűnni. A felmondási idő alatt a munkavégzés alól felmentették, már minden járandóságát és kilépő papírját megkapta. Ha ő most egyéni vállalkozást indít és főfoglalkozású egyéni vállalkozó lesz, vagy a Tbj. 31. § (4) a szerint egyéni vállalkozó lesz, aki legalább heti 36 órás foglalkoztatással járó munkaviszonyban áll? Válaszát előre is köszönöm.

Felmondási idő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Körülmények: 35 éve a vállalat dolgozója korkedvezmény igénybevételével nyugdíjba mehet, illetve nyugdíjszerű ellátásra jogosult. Csoportos létszámleépítés (MÁV Utasellátó). Mi az előnyösebb a dolgozó szempontjából? - közös megegyezés, végkielégítés,- ezen opció esetén van-e felmondási idő? - illetve hagyjuk, hogy a dolgok menjenek a maguk útján: munkáltatói felmondás, három hónap felmondási idő, melyből másfél hónapig fel kell menteni a dolgozót a munkavégzés alól? A kérdés: a ledolgozandó idő rendben van,az érdekesség a felmentett időnél keletkezik, mert ez egy napidíjas munkakör (hálókocsi-kalauz), ahol mivel a "távolléti díjazásnak" nem része a napidíj, az az érdekes eset áll elő, hogy a nem ledolgozandó időre eső bér kevesebb, mint a reménybeli nyugdíj. Lehetőség az, hogy a dolgozó nem kéri a nem ledolgozandó időre eső munkabért, hanem a munkaviszony megszüntetését kéri a ledolgozandó idő leteltével? Ha így alakultak a körülmények, cél az ez évi nyugdíjba menetel. (Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy lesz "választási nyugdíjemelés). Köszönettel!

Mit tehet a munkáltató? Kérdés

A munkavállaló a munkáltató részére átadott egy „munkaviszony megszüntetése” tárgyú dokumentumot, melyben kérte a munkáltatót a munkaviszony közös megegyezéssel történő azonnali megszüntetésére. A munkahelyi vezető a dokumentumra ráírta: „Tudomásul vettem. A felmondási idő ledolgozását kérem.” Még ezen a napon a munkáltatói jogkör gyakorlójától kapott a munkavállaló egy értesítést, hogy kéri a felmondási idő ledolgozását. A továbbiakban a munkavállaló munkát végezni nem jött, majd pár nap múlva megjelent, hogy ő elszámol a nála lévő, a munkáltató tulajdonát képező dolgokkal, mivel a hétvégén külföldre utazik. Tekintheti-e felmondásnak a munkáltató a munkavállaló munkaviszony-megszűnésre irányuló közös megegyezést kérő írásos nyilatkozatát? Követelheti-e a munkavállalótól a 30 napra járó távolléti díj megfizetését? Mikor, és milyen módon szűnik meg, illetve szüntethető meg a munkaviszony? A dokumentumok teljes tartalmát helyszűke miatt itt nem tudtam feltölteni. Köszönettel: Hajcser Lívia

Munkavállaló felmondása, felmondási idő le nem töltése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalás és felmondás területén megjelent érdekes cikkeik kapcsán az alábbi kérdéseim lennének: - Munkavállaló azt érzékeli, hogy szóban többször bántalmazzák, főként négyszemközt (munkahelyi bullying). Nem tudja bizonyítani, de beszélt az illetővel erről, aki ezt visszautasítja. Mit tehet? - Munkavállaló felmondott, a felmondási idő alatt egy csomó munkával látják el, nem tudja lezárni a folyamatokat rendesen. Mi a következménye ennek? - A munkavállaló több mint 30 napos felmondási idővel mondott fel, de rájön, hogy elege van. Milyen következménye van annak, ha nem tölti le a felmondási idejét? Válaszukat előre is köszönöm!

Felmondási idő – jogviszony vége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő: rendes munkavállalói felmondás esetén, a munkáltató elengedi a 30 napos felmondási időt, nem tart igényt a munkavállaló munkájára, ilyen esetben a jogviszony vége a felmondás, megállapodás napja, vagy minden esetben a 30 napos felmondási idő vége lesz, illetve jár a munkavállalónak erre a 30 napra munkabér? Válaszát köszönöm.

Munkavállalói felmondási idő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalói felmondás esetén munkavállalónk nem kívánja ledolgozni a felmondási idejét, hanem az új munkáltatójánál azonnal felveszi a munkát. Erre a helyzetre azt a megoldást választottuk, hogy a munkavállalói felmondásról megállapodást írtunk, amelyben a következő áll: "Munkáltató a munkavállaló felmondása folytán munkáltatót megillető felmondási időtől eltekint". Fentiek alapján a munkáltatót nem terheli a munkavállalói felmondás miatti felmondási időre távollétidíj-fizetés? Tisztelettel: Krisztiánné

Csoportos létszámleépítésnél felmondási idő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy gazdasági társaságnál csoportos létszámleépítés folyik. Abban kérném a segítségét, hogy ilyenkor minden munkavállalónak egységesen 30 napos felmondási idő jár, vagy ebben az esetben is meghosszabbodhat a felmondási idő? (3 év után 5 nappal, 5 év után 15 nappal stb.) Válaszát előre is köszönöm.

Felmondásidő és táppénz Kérdés

Egy alkalmazott felmondási idejét tölti. Táppénzre mehet-e a felmondási idő alatt? Válaszukat előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close