39 találat a(z) felmentés cimkére

Titkos hangfelvétel igazolta, hogy ártási szándékkal rúgták ki a kormánytisztviselőt Cikk

Jogellenesen szüntették meg a kormánytisztviselő jogviszonyát. A négy éve folyó peres ügyre a Kúria tett pontot.

Felmentés terhesség alatt – a Kúria döntése Cikk

Az alperes a felperes külszolgálatát Magyarország soros elnökségére történt felkészülés időszakában – a felperes terhessége alatt – különösen fontos szolgálati érdekre hivatkozva megszüntette, amely intézkedés a felperes közszolgálati jogviszonya fennállását nem érintette. A peres ügy a Kúriáig jutott.

Közszolgálati jogviszony megszüntetése felmentéssel Kérdés

Tisztelet Uram/Asszonyom!A helyi Polgármesteri Hivatalnál 1994. júniusában létesítettem szerződéses munkaviszonyt1998.09.01. napjával "véglegesítésre" kerültem, azaz teljes munkaidős határozatlan időre kinevezett munkavállaló lettem (jelenleg közszolgálati ügykezelő).Pár hete módosították a hivatal SZMSZ-ét, mely szerint a jelenlegi 100 fős foglalkoztatotti létszám helyett 88 fő szükséges a hivatal működéséhez. Ez maga után vonta, hogy 12 munkavállalót két részletben elbocsátanak. Sajnálatos módon én is "bekerültem" ebbe a körbe - sőt, az elsőbe - így a közszolgálati jogviszonyomat az alábbiak szerint felmentéssel megszüntették: - A felmentés időtartamát 2 hónapban határozták meg, melynek kezdete: 2013.03.15. vége: 2013.05.15.- A munkavégzés alól 2013.03.15-2013.05.15-ig mentesítettek. - A végkielégítéshez 14 év közszolgálati jogviszonyt vettek figyelembe, mely alapján 5 havi végkielégítést állapítottak meg.Kérdéseim az alábbiak lennének:- Jól tudom-e, hogy a felmentési idő legalább 2 hónap (max. 8 hónap), mely a közszolgálati jogviszonyban töltött 10 év után +2 hónappal meghosszabbodik? Ezek alapján a munkáltatóm nem tévedett az általa 2 hónapban megállapított felmentési időtartamban (azaz nem 4 hónap felmentési idő járna számomra)? - A házasságom megromlását követően 2009. szeptemberében közös megegyezéssel elváltunk (akkor a második lányommal voltam itthon GYES-en), azóta egyedülállóként nevelem két kiskorú gyermeket (6 és 8,5 évesek). Sajnálatos módon a nagyobbik lányomnál 1,5 éve pulmonológiai betegséget (asthma bronchiale) diagnosztizáltak, így őt mint tartós beteg gyermeket nevelem. Fenti életkörülményekre tekintettel (elvált, két gyermeket - egyikük tartósan beteg - egyedül nevelő édesanyát) nem illetett volna meg esetleg bármilyen felmentési vagy felmondási védelem? Segítő közreműködésüket és válaszukat előre is köszönöm, tisztelettel:Magyar Mónika

Indoklás nélküli felmondás: jogi aggályokat vetnek fel a sorozatos kirúgások Cikk

Egy hét leforgása alatt egymásnak gyökeresen ellentmondó ítéletet hozott a magyar Alkotmánybíróság és a strasbourgi Nemzetközi Bíróság. A 2011-ben megsemmisített szabály alkalmazhatóságáról szóló döntés, azaz, hogy lehet-e indokolás nélkül felmenteni a kormánytisztviselőket, további aggályokat vet fel a jelenleg is folyamatban lévő munkaügyi jogviták elbírálásakor.

Ismét indokolni kell majd a tisztviselők felmentését Cikk

Ismét indokolni kell a kormánytisztviselők és a köztisztviselők felmentését, akik méltatlanságra és bizalomvesztésre hivatkozva is meneszthetők lesznek. A jogvitákról a jövő év januárjától kormánytisztviselői döntőbizottság határozhat.

Mi jár gyed után a kismamának? Cikk

A gyed után munkába visszatérő kismamát miként kell foglalkoztatni, mikor lehet neki felmondani, s mi a teendő a szabadságaival? A kérdésekre Horváth Linda, az Adózóna munkajogásza válaszol.

Személycserék az APEH-nál: kiket küldött el Vida? Cikk

Dr. Vida Ildikó, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke saját hatáskörébe tartozó személyi változásokról döntött.

Mi állhatott az APEH-elnök felmentésének hátterében? Cikk

Az adóhatóság szakmai munkája - az Adózóna okleveles adószakértője szerint - az elmúlt években sok kívánni valót hagyott maga után. A Malév-botrány csupán egy hiba a sok közül, melyet az APEH elkövetett. Szakmai tévedések, amelyek az APEH-nek felróhatók.

Matolcsy György felmentette az APEH elnökét Cikk

Matolcsy György visszavonta Szikora János, az APEH elnökének megbízatását, - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close