59 találat a(z) felfüggesztés cimkére

Változó pótlék- és bírságszabályok az új törvény tervezetében Cikk

Módosulnának a bírságszabályok és új szolgáltatásokat nyújtana a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az adózás rendjéről szóló új törvény nyilvánosságra hozott tervezete szerint. Megszűnne az adószám-felfüggesztés, bevezetnék a feltételes adóbírságot. A tervezet még bő két hétig véleményezhető.

Részlegesen felfüggesztették a Geo Professional tevékenységét Cikk

Az MNB ma közzétett határozatában részlegesen felfüggesztette a Geo Professional Portfolio Zrt. tevékenységét. A felfüggesztés a szolgáltató ügyfélkötelezettségeinek igazolt teljesítéséig, vagy azok – az MNB előzetes engedélyével történő – más befektetési vállalkozás általi átvállalásának igazolásáig tart. Ezzel egyidejűleg a jegybank a szolgáltató tevékenységi engedélyét a feltárt működési jogsértések miatt a fenti feltételek bármelyikének igazolását követő nappal való hatályosulással vissza is vonta.

Felfüggesztette a Kulcs-Soft tőzsdei kereskedését az MNB Cikk

Az MNB mától átmenetileg felfüggesztette a Kulcs-Soft részvények tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat. A moratórium a jegybank által előírt rendkívüli tájékoztatás Kulcs-Soft Nyrt. általi közzétételéig marad érvényben.

Illetékügy a Kúrián: az ügyfélnek kedvezőbb megoldás szülessen Cikk

Annak meghatározásánál, hogy a vegyes rendeltetésű épületben milyen részt foglalnak el a lakás funkciójú helyiségek, figyelemmel kell lenni az ügy egyedi sajátosságaira és arra, hogy kétség esetén az ügyfélnek kedvezőbb megoldás szülessen, amely összhangban van az illetéktörvény mentességi szabályaiban megjelenő, a lakásépítések támogatására vonatkozó társadalmi érdekkel is – mondta ki a Kúria.

Újraélesztett adószám – társaságiadó-bevallás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Betéti társaság adószámát felfüggesztés után törölték adófizetési kötelezettség elmulasztása miatt. Adófizetési kötelezettségeit rendezte, és az adószáma visszaállításra került 2016.12.17-től. Kérdésem, hogy 2016. évre a társaságiadó-bevallást és beszámolót milyen kezdő dátummal kell benyújtani, és mi lesz a megelőző év. A felszámolás 2015.03.25-én kezdődött. Köszönöm: Kovácsné D. Erzsébet

Felfüggesztették a WINGHOLDING kötvényei tőzsdei kereskedését Cikk

Az MNB mától átmenetileg felfüggesztette a WINGHOLDING Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt. kötvényeinek tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat. A moratórium a törvény által előírt rendszeres tájékoztatás WINGHOLDING Zrt. általi közzétételéig marad érvényben. Az MNB a kibocsátót egyúttal 4 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére is kötelezte.

Felfüggesztették a Strategon Értékpapír Zrt. tevékenységét Cikk

Az MNB részlegesen felfüggesztette a STRATEGON Értékpapír Zrt. tevékenységét. A felfüggesztés a szolgáltató ügyfél-kötelezettségeinek igazolt teljesítéséig, vagy azok – az MNB előzetes engedélyével történő – más befektetési vállalkozás általi átvállalásának igazolásáig tart. Ezzel egyidejűleg a jegybank a szolgáltató tevékenységi engedélyét a feltárt működési jogsértések miatt a fenti feltételek bármelyikének igazolását követő nappal való hatályosulással vissza is vonta.

Oroszországban felfüggesztették a Jehova Tanúinak működését Cikk

Az orosz igazságügyi minisztérium felfüggesztette a Jehova Tanúi felekezet működését "szélsőséges tevékenysége" miatt – jelentette pénteken az orosz média.

Áfalevonás elévülési időn belül Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy adózó adószámát 2011. július 26. napjától adótartozás miatt felfüggesztették. A tartozás megfizetése után a NAV a felfüggesztést megszüntette, a határozat 2016. november 5-én jogerőre emelkedett. Amennyiben az adószám felfüggesztése úgy szűnik meg, hogy azt nem törlik, az adózó adólevonási jogát ismét gyakorolhatja arra az előzetesen felszámított adóra vonatkozóan is, amely az elévülési időn belül keletkezett, és ez a felfüggesztés ideje alatt keletkezett levonható adóra is érvényes. Az adózó 2011. évtől jelenleg is éves áfabevalló, 2011-től a bevallásaiban levonható adót nem szerepeltetett. A 2016. évről benyújtandó éves áfabevallásában konkrétan melyik az a legrégebbi teljesítési idejű számla, amelyre érvényesítheti levonási jogát? Válaszát előre is köszönöm.

Nekik tilos céget alapítani Cikk

Az elmúlt évben 1673 esetben tagadta meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – adóregisztrációs akadály fennállása miatt – az adószám kiadását. A 2015. évi adathoz képest (965) ez 73 százalékos növekedést jelent, és egyúttal jelzi, hogy az adóhatóság egyre alaposabban ellenőrzi a piacra lépő új vállalkozások kellő felkészültségét, anyagi és személyi hátterét.

Illegális húsforgalmazás volt a gyanú, bezárták az üzletet Cikk

Két megyében, négy helyszínen tartott egyszerre ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az ellenőrök az egyik Tolna megyei húsboltban mintegy 1150 kiló élelmiszert vontak ki a forgalomból és az üzlet működését azonnali hatállyal felfüggesztették.

Lesújtott az MNB: feketelistán a Pannon Equity Kft. Cikk

Azonnali hatállyal megtiltotta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Pannon Equity Kft.-nek, hogy jogosulatlanul bármely, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen.

Befektetők figyelem! Itthon sem szolgáltathat a Cipruson felfüggesztett társaság Cikk

A ciprusi értékpapír-felügyelet felfüggesztette az eddig Magyarországon is határon átnyúló szolgáltatást teljesítő Best Choice FBC Ltd. befektetési szolgáltatásra vonatkozó engedélyét. A társaság így itthon sem folytathat befektetési szolgáltatási tevékenységet – közölte az MNB. Az esetleges hazai ügyfelek megkeresésére a ciprusi felügyelet nyújt tájékoztatást.

Tőzsdei részvények kereskedését függesztette fel a jegybank Cikk

Az MNB mától átmenetileg felfüggesztette a TWD Investments Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat.

Quaestor: újból lépett az MNB Cikk

Az MNB ma közzétett határozatában felfüggesztette a Quaestor Befektetési Alapkezelő Zrt. befektetési alapkezelésre és portfoliókezelésre vonatkozó tevékenységi engedélyét, s felszólította az engedélyezési feltételeknek történő folyamatos megfelelésre. A Quaestor-kártalanításban érintett befektetők érdekeinek védelmére tekintettel ugyanakkor a felfüggesztés alól kivételt képeznek a befektetési jegyek visszaváltásának fedezetét szolgáló eszközértékesítések, illetve a visszaváltás lehetőségéhez kapcsolódó kötelezettségek teljesítése.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózásra áttérő 2358-as bevallása

Szipszer Tamás

adószakértő

Nyitótételek

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs