19 találat a(z) feketegazdaság cimkére

Kész a legújabb adótörvény-módosító csomag Cikk

Új adótörvény-módosítási csomagot nyújtott be a kormány az Országgyűlésnek, amelynek célja a gazdaság további fehérítése – közölte a Pénzügyminisztérium.

Uniós összefogás kell a nemzetközi adócsalók megfékezéséhez Cikk

A magyar innovatív megoldások mellett nemzetközi összefogás is szükséges az országok határait kihasználó áfacsalásra szakosodott céghálók felszámolására, a tagállamok adóhatóságai közti információáramlás felgyorsítása segíthet a feketegazdaság elleni küzdelemben – mondta az MTI-nek Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Marad a fordított adózás a gabonaféléknél is Cikk

Január 1-jétől 2022. június 30-áig meghosszabbodik a fordított forgalmi adózás alkalmazása az üvegházhatású gázok, valamint az acélipari termékek mellett a gabonafélékre és az olajos magvakra is – közölte az Agrárminisztérium (AM).

Az ekáer feketegazdaságot letörő szerepével kontrázta a kötelezettségszegési eljárást Tállai Cikk

Jelentős eredményeket hozott az agrár-élelmiszeriparban az áfacsalások visszaszorításában az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) – írja szerdai számában a Magyar Idők, amelynek az adóhivatal elnöke elmondta: a kormány a napokban választ küldött az Európai Bizottságnak az ekáer miatt megindított kötelezettségszegési eljárásban.

A kata módosításának veszélyeire figyelmeztet az Opten Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium által nemrégiben bejelentett adócsomag egyik legérdekesebb része a kata bevételi limitjének 12 millió forintra emelése. A módosítás kétségtelenül kedvező hatással lesz a mikrovállalkozók széles körére, ugyanakkor érdemes kicsit a közvetett hatásokat is elemezni – írja hírlevelében az Opten.

Adókulcsok, feketegazdaság, ingatlan – így változik az áfa Cikk

A tavaszi adócsomag több lényeges változást hozhat az általános forgalmi adózás területén. Míg a csökkenő adókulcsok a fogyasztók számára kedvezőek, addig a feketegazdaság elleni intézkedések a vállalkozások számára jelentős informatikai fejlesztéseket igényelhetnek.

Online kassza a pénzváltóknál is Cikk

Az online pénztárgépeket kiterjesztik az autószervizekre, a tisztítókra, a taxiszolgáltatásra, valamint a wellness és a pénzváltás területére is – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter egy vállalati ünnepségen.

Lajos bácsi elájulna: mégis hogyan gondolja ezt az NGM? Cikk

Lajos bácsi zseniális könyvvizsgáló volt. Sajnos már nincs közöttünk, de sokan, és sokat tanultunk tőle. Kisujjában volt a számvitel, igényes volt és szerethetően szigorú. Ahogy valamikori tanítványai azóta is emlegetik bármely könyvelési hibával kapcsolatban, ”ha ezt látná, Lajos bácsi elájulna”. Lajos bácsi most is elájulna… Hogy miért?

Itt vannak a kormány tervei: Varga Mihály a részletekről Cikk

A feketegazdaság további visszaszorítását, a foglalkoztatás és a hitelezés bővítését, valamint a demográfiai kihívásokra való reagálást, a gyermekvállalást ösztönző intézkedéseket nevezte a következő időszak fő gazdaságpolitikai teendőinek Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter.

Így akarnak adózni Magyarországon a vállalkozások: mit szól vajon a kormány? Cikk

Alacsony mértékű egységes társasági adókulcsot, az iparűzési adózás rendszerének drasztikus átalakítását, a feketegazdaság elleni eszközök hatékonyabbá tételét szorgalmazza egyebek mellett a hazai és külföldi vállalatokat tömörítő Joint Venture Szövetség (JVSZ).

Támadva védekezik a NAV Cikk

A feketegazdaság elleni harc komoly háború, melyhez nem összeesküvés-elméleteket gyártó gerillaharcosokra van szükség, hanem jól felkészült hadseregre elkötelezett katonákkal - olvasható a NAV válasza honlapján a volt alkalmazottja, Horváth András által megfogalmazott vádakra.

Vámosi-Nagy Szabolcs: félmillióan dolgozhatnak feketén Cikk

Virul a minimálbéres adócsalás, 4600 milliárd forint mozoghat a rejtett gazdaságban - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

Feketegazdaság elleni küzdelem: célkeresztben a vállalkozások Cikk

A szakértők valóban dolgoznak a gazdaság kifehérítését célzó intézkedéseken, ezekről szerdán a kormány is konzultált, de döntést egyelőre nem hozott a kabinet - erősítette meg Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI értesülését. Tállai András (Fidesz) sajtótájékoztatón reagált; mint mondta, a kormány a feketegazdaság elleni küzdelem címén a vállalkozásokat üldözni.

Adószakértői javaslat: ki minek örül? Cikk

Új szerepkörben mutatkoztak be Magyarország négy legnagyobb adótanácsadó cégének szakértői. Ezúttal nem elégedtek meg azzal, hogy ügyfeleiket a meglévő adóelőírások közti eligazodásban, illetve az adómegtakarításban segítsék. A versenyképesség javítását, a foglalkoztatás bővítését és a feketegazdaság visszaszorítását remélik. A HVG cikkét olvashatják.

Jogsértések a Balatonnál: feketemunka, pihenőidő, bér Cikk

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) július 29-31. között 161 munkáltatót ellenőrzött a Balatonon és vonzáskörzetében; a vizsgálatok során a szabálytalanságot elkövetett munkáltatók száma 131 volt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Áfa levonhatósága

Bunna Erika

adótanácsadó

Rokkantnyugdíjas ügyvezető

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close