267 találat a(z) fejlesztési tartalék cimkére

Egyéni vállalkozók figyelem! Ezért érdemes fejlesztési tartalékot képezni Cikk

A fejlesztési tartalék képzése azzal az előnnyel jár az egyéni vállalkozók számára, hogy az e címen nyilvántartott összeg csökkenti az egyéni vállalkozó bevételét, a július 15-étől hatályos új rendelkezés pedig eltörölte az ezzel kapcsolatos 500 millió forintos korlátot.

Változások az szja-törvényben a koronavírus-járvány árnyékában Cikk

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő és a 2021. évi költségvetést megalapozó salátatörvényekben szokatlanul kevés érinti a személyi jövedelemadóról szóló törvény rendelkezéseit. Kimazsoláztuk a várható változásokat.

Fejlesztési tartalék kivából taóba visszatért kft.-nél Kérdés

Üdülő, fejlesztési tartalék Kérdés

Fejlesztési tartalék Kérdés

Fejlesztési tartalék elkülönítés Kérdés

Fejlesztési tartalék felhasználása Kérdés

Fejlesztési tartalék képzése Kérdés

Fejlesztési tartalék egyéni vállalkozó Kérdés

Kkv-kedvezmény pénzügyi lízinggel beszerzett eszközre Kérdés

Fejlesztési tartalék felhasználása Kérdés

Szja-bevallás: az egyéni vállalkozói tevékenységet szüneteltetők szabályai Cikk

Az egyéni vállalkozókra vonatkozó május 20-ai adóbevallási határidő közeledtével érdemes áttekinteni azokat a szabályokat is, amelyek a tevékenységüket szüneteltetőkre vonatkoztak a 2019. évben.

Fejlesztési tartalék feloldása Kérdés

Társasági adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. 2016. évben képzett fejlesztési tartalékát figyelembe vehetem-e a 2020. évben, ha azt ingatlanvásárlására fordítaná (lakás, amit a későbbiekben bérbe szeretne adni) akkor, ha a használatbavételi engedélyt esetleg az építkezések csúszása miatt a 2020-as évben nem kapja meg? Ezzel kapcsolatosan áfát érintő kérdésem is van: az 5%-os áfát, valamint a berendezés 27%-os áfáját visszaigényelhetem-e akkor, ha ingatlanbérbeadás szempontjából bejelentkezik az áfa alá? Ez a lakás ingatlan-bérbeadás céljából bejelentkezne az áfa hatálya alá?

Iparűzési adó megosztása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk "A" vidéki településen székhellyel, "B" településen (Budapesten) telephellyel rendelkezik. A komplex megosztási módszert alkalmazzuk. A székhelyen, telephelyen kívül foglalkoztatott munkavállalóink személyi jellegű ráfordításait a székhelyen vesszük figyelembe a megosztásnál, mivel irányításuk innen történik. AZ ezen munkavállalóink által használt személygépkocsikat szintén a székhelyen vesszük számításba, függetlenül a tárolási helyüktől. E személygépkocsik ugyanis a munkavállalók lakásán (B, C,D településeken) vannak tárolva, ezek körül csak B településen van telephelyünk. Helyes-e az eljárásunk? A fejlesztési tartalék felhasználással érintett tárgyi eszközöknél a felhasználás évében nem vesszük figyelembe a felhasználás összegét az eszközjellegű ráfordításoknál. Pl. egy székhelyen kívül vásárolt nagyértékű ingatlanhoz felhasznált többéves képzésű fejlesztési tartalék teljesen felborítaná a megosztást. Amikor a fejlesztésitartalék-felhasználással érintett eszköz a tao-ban 0 értékre fut, akkor a törvény mellékletének 1 . 2. pontja szerinti eszközértékkel számolunk (ingatlanok esetén a beszerzési érték 2%-a, egyéb eszközök esetén 10%-a). Megfelelő-e ez az eljárás? Előre is köszönöm válaszukat!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás 2 jövedelmének adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Követelésapport

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Befektetői részjegy visszavásárlása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close