3 találat a(z) fakivágás cimkére

Fakivágás, erdőtisztítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyéni vállalkozó fakivágást, erődtisztítást végez, mely munkálatok a tavalyi vihar által az erdőkben okozott károkhoz kapcsolódnak.A kérdésem, hogy az egyéni vállalkozóhoz az egyszerűsített foglakoztatás keretében bejelentett dolgozók mezőgazdasági idényunkásnak vagy alkalmi munkavállalónak számítanak? Válaszát előre is köszönöm. Pataki István

Aktuális tudnivalók földeladóknak, őstermelőknek Cikk

A termőföldeladási szezon a tél végéhez közeledve többnyire lezajlott, így az új gazdák használhatják többnyire az idei gazdasági évben a földet. Gyakran merül fel kérdésként, hogyan kell adójogilag kezelni azokat az eseteket, amikor a magánszemély, a mezőgazdasági őstermelő, illetve az egyéni vállalkozó termőföldértékesítéssel összefüggésben előleget kap a másik féltől, vagy termőföld vásárlása során előleget ad a másik félnek. Kérdés az is, mikor számít megszerzettnek ez a bevétel, főként olyan esetben, ha az előleg és a vételár kifizetésére, megszerzésére két egymást követő évben kerül sor.

Családi gazdálkodó bevételi értékhatárai Kérdés

Lepsényi Mária adószakértő részére. Kérdést tettem fel Önnek erdőgazdálkodásból – mint erdőgazdálkodói joggal rendelkező személy – származó bevétel bizonylatolására Válaszát megkaptam, de nem igazán tudom elfogadni, az alábbi miatt. Amennyiben a a kivágott erdő nyárfamennyiségét teljes egészében én mint erdőgazdálkodói kezelői joggal rendelkező családi gazdálkodó számlázom a vevő kft. részére, akkor a négymilló forint kedvezményes értéhatárt bőven túllépem, és adófizetési kötelezettségeim keletkeznek . Kérdésem a tulajdonostársak részére általam kifizetett jövedelmekkel csökkenthetem-e a bevételemet? Várom szives válaszát. Tisztelettel. izetett jövedelmekkel csökkenthetem e a bevételeimet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close