141 találat a(z) főállású cimkére

Másodállásban cégtulajdonos Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jelenleg egy cég főállású alkalmazottja vagyok teljes munkaidőben. Emellett egy vállalkozás elindítását tervezem kft. formájában, ahol a kft. ügyvezető tulajdonosa lennék egyszemélyben. A kft.-ben rajtam kívül még néhány alkalmazott lenne foglalkoztatva. A kft. tevékenysége más lenne mint a jelenlegi munkaadóm tevékenysége. Kérdéseim: - Szükséges-e jelenlegi munkáltatómat tájékoztatnom, esetleg engedélyt kérnem, ha a főállásom mellett egy ilyen kft. alapítását tervezem? - Mivel van főállásom, a kft.-ből tervek szerint az első időszakban nem kapnék semmilyen fizetést, juttatást, nem vennék ki osztalékot. Ebben az esetben kell- e az éves adóbevallásomban (ami ezidáig ugye csak a főállásomból származó jövedelemre vonatkozott) bármit feltüntetnem az új tevékenységből adódóan? Esetleg emiatt egészen más rendszer szerint kell majd az adóbevallásomat elkészítenem a későbbiekben? - Ha a kft. alapítója és vezetője egy személyben csak én vagyok, de alkalmazottak is dolgoznak a kft.-ben, attól ez még egyszemélyes kft.-nek minősül(het)? Válaszát előre is köszönöm!

"Nők 40" nyugdíjas egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyéni vállalkozó, aki a nők 40 éves jogosultsági idő után igénybe vehető lehetősége alapján öregségi nyugdíjas lesz, mint egyéni vállalkozó, kiegészítő tevékenységűnek számít-e vagy pedig miután nem töltötte be a rá irányadó öregségi korhatárt, továbbra is főállású egyéni vállalkozó marad? Köszönöm.

Társasági szerződés módosítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő dologban kérném a segítségét Van egy cégünk, kft., amelyben én és a férjem ügyvezetők vagyunk. 50-50 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezünk. Én munkaviszony keretében látom el ügyvezetői feladatomat. Január 1-jétől nem szeretnék dolgozni a kft.-ben csak tulajdonos maradnék, vagyis nem szeretnék kilépni. 2014.01.01-től főállású katás egyéni vállalkozóként fogok dolgozni. Kérdésem a következő: hogyan módosítsuk a társasági szerződést, ahoz hogy a kft.-ben ne kelljen utánam járulékot fizetni? Vagy lépjek ki teljesen? Válaszát előre is köszönöm!

Vonzóbb lesz 2014-től a kata Cikk

Hogyan módosul a főállású katás fogalma, miként változik a kisadózók adminisztrációja, mekkora lesz a választható magasabb tételes adó? Összefoglaltuk a parlamenti zárószavazás előtt álló 2014-es adóváltozások katásokra vonatkozó új és átírt szabályait.

Katás kültag Kérdés

Egy bt. -nél a kültag eddig munkaviszonnyal csak heti 20 órát dolgozott és máshol sem egészült ki a munkaviszonya heti 36 órára. Ha a bt. a katára bejelentkezik, akkor a kültag is főállású katás lesz és 50 000 forintot kell utána fizetni? Vagy csak a beltagra vonatkozik ez a szabály?

Főállású KATA-s és a szolgálati idő Cikk

Mennyi szolgálati időt szerez a katás? Olvasói kérdésre Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Ösztöndíj

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Gyod melletti munkavégzés

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Csed jogosultság gyes melletti munavégzés esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs