6 találat a(z) eseti megbízás cimkére

Adószámos magánszemély Kérdés

Raklapkezelés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk fuvarozással foglalkozik. A fuvarfeladatok nagy részét eseti megbízással teljesítjük. A közúti árutovábbítási szerződéseket a 120/2016 (VI. 7.) kormányrendelet szabályozza. A raklapok kezelésére vonatkozó részt idézem: "10. Raklapcsere, göngyölegkezelés 11. § A raklap és a göngyöleg cseréjét, kezelését a fuvarozó díj ellenében, a feladó költségére és kockázatára külön szolgáltatásként végzi." A kérdésem ehhez a ponthoz kapcsolódik. Van-e lehetősége a megbízónak a kormányrendelet ezen pontját felülírni? Kérheti-e a megbízásban csereraklapok biztosítását vagy a raklapok visszaszállítását díjtalanul? Amennyiben nem teszünk eleget a megbízás raklapkezelésre vonatkozó pontjának, szabályszerűen számlázza-e ki cégünk felé megbízónk a vissza nem szállított raklapok díját? Kérem szíves állásfoglalását! Köszönettel! Stock Ildikó

Ügyvezető két jogviszonya azonos cégnél Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyvezetőnk alkalmazotti jogviszonyban látja el teendőit. A kérdésem az, hogy pontosan meghatározott feladatot elláthat-e a munkaviszony mellett eseti megbízási szerződéssel? Köszönöm.

Statisztikai létszám számítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Beleszámít-e az átlagos statisztikai létszámba az olyan megbízásos fő, akinek teljes évre szól a megbízása, havi díjazást kap nagyon magas összegben – ő külsős megbízásos ügyvezető –, illetve beleszámít-e az, aki ugyanilyen magas összeggel mondjuk csak 3 hónapot volt folyamatosan? Mit takar az "eseti" szó? Vagy ez szerződéstől függ? Az ügyvezető az folyamatosan van, akkor beleszámít, a 3 hónapos ugye meg csak egy munkafeladat elvégezése kapcsán, így ő csak eseti?

Eseti megbízás járulékai Kérdés

Tisztelt Válaszadó! Egy dolgozót megbízásos munkaviszonyban foglalkoztatunk, mivel másik cégnél heti 40 órás munkaviszonyban áll. A megbízásos munkaviszonyban kifizetett bére egyik hónapban sem éri el a minimál bér 30-ad részét, ennek ellenére mindenféle járulék le lett vonva és megfizetve minden hónapban, nem eseti megbízásként kezeltük.Önrevíziózni kell az elmúlt 5 évet, mivel a Nyugdíjfolyósító feltárta a hibát.Nem sok információt találtam az eseti megbízásra, ezért kérném a segítségét, hogy 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 és 2014-ben milyen vonzatai vannak az eseti megbízásnak, hogy az önrevíziót el tudjuk végezni visszamenőleg 5 évre. Válaszát előre is köszönöm.

Eseti megbízás járuléka Kérdés

Eseti megbízás esetében (napi 3000 Ft) milyen járulékokat kell levonni, illetve megfizetni? Ismereteim szerint amennyiben a napi kifizetett összeg nem haladja meg a minimálbér 30-ad részét, úgy nem kell a T-s nyomtatványon bejelenteni, mivel nem vállik biztosítottá. Ez így van?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Meghiúsult ügylet előlegének rendezése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szálláshely-szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Helyi iparűzési adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close