5 találat a(z) eredmény-kimutatás cimkére

Sokallja társaságiadó-előlegét? Így kérhet mérséklést a NAV-tól Cikk

Gyakran szembesülnek az adózók a társaságiadó-bevallás benyújtását követően azzal a kellemetlen ténnyel, hogy a bevallással érintett időszak adóteljesítménye alapján akár jelentős mértékben is megnövekedhet a továbbiakban fizetendő társaságiadó-előlegük összege, rontva a cég likviditási helyzetét. Az adózóknak azonban lehetőségük van arra, hogy az adóelőleg mérséklését kérjék az adóhatóságtól.

Negatív eredménykimutatás sorok Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem 2014-ben bezárta a ruhaüzletét, elszámolt a közüzemi szolgáltatókkal, viszont a TIGÁZ-nál éves elszámolás van, így ősszel kapta meg a jóváíró számlát az átalány és a tényleges fogyasztás különbözetéről. Ilyenkor hogyan kell könyvelni, ha ez az összeg negatív? Mert, ha az anyagköltségek közé viszem fel negatív összeggel, akkor az eredménykimutatás sorában is negatív lesz az anyagjellegű ráfordítások sor. Köszönöm válaszukat!

IFRS: kinek lesz kötelező alkalmazni, ki választhatja, és ki nem? Cikk

Az IFRS rendszere a világon széles körben alkalmazott számviteli szabályozási rendszer, amely jellemzően pénzügyi szemléletű, és főleg a befektetők számára lényeges információkat szolgáltat. Cikkünkben részletezzük, kiknek lesz kötelező alkalmazni az IFRS-t, kik választhatják, illetve kik nem választhatják azt egyedi beszámolóiknál.

Civil szervezet egyszerűsített beszámoló eredmény-levezetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszeres könyvelést (naplófőkönyv) vezető egyesület beruházása megvalósításához önkormányzattól 20 millió forint visszatérítendő támogatást kapott 2014. évben, amit a kötelezettségek között könyvelt el. A beruházás utófinanszírozásos MVH-támogatással valósul meg. A visszatérítendő támogatást az MVH-támogatás kiutalását követően, 2015. évben fizeti vissza az egyesület. Kérném segitségét, hogy az egyszerűsitett beszámoló eredménylevezetésében milyen módon kell beállítani az önkormányzat részére visszatérítendő támogatást? Ahhoz, hogy a pénzügyi eredmény helyes legyen, szerepelnie kellene a bevételek között, ugyanakkor adózás előtti eredményt nem képez. Az eredménylevezetésben adóalapot nem képező bevételek sor nincs. Segítségét előre is köszönöm.

KIVA – Eredmény-kimutatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésem lenne: a kivás kft. hogyan írja elő év végén az éves kiva adót? Hol a helye az eredmény-kimutatásban? Hogyan kell könyvelni? Ha a teljes éves összeget előírom, mint a társasági adót, akkor az adózás előtti eredményem pozitív, viszont a mérleg szerinti eredményem negatív lesz, mivel nagy összegű az év közben megfizetett kiva (tartalmazza a szochót és a szakképzési hozzájárulást, valamintt a nyereség utáni taót is.) Ez így nagyon furcsa helyzetet teremt. Köszönöm válaszukat!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ebtenyésztés őstermelőként

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close