111 találat a(z) engedély cimkére

Félrevezette a hatóságot, érvénytelenítették a vizsgáját Cikk

Alapvető közlekedésbiztonsági és közbiztonsági érdek, hogy ne kapjon vezetési engedélyt olyan személy, aki pszichotrop anyagtól függő – mondta ki a Kúria.

Bajban a Dimenzió egyesület Cikk

Az MNB – egy korábbi bírósági döntést követően – törvényi kötelezettségét teljesítve ismételten visszavonta a Dimenzió egyesület tevékenységi engedélyét, mivel az egyesületnek hiányzik a minimális tőkeszükségletet fedező alapvető szavatoló tőkéje, közölte a jegybank. Az ügyfelek megtakarításai rendelkezésre állnak, az MNB döntése nyomán az egyesület szerződésállományának átruházását felügyeleti biztosok koordinálják.

Bontásból értékesítés Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az alábbi kérdésben kérjük tájékoztatásukat. Leendő egyéni vállalkozó ügyfelünk (katás) szeletelt tégla árusításával szeretne foglalkozni. A szabványméretű téglát bontásból nyeri, ezt ingyen kapja attól a tulajdonostól, akinek a házát elbontja. A kibontott téglát megtisztítja, egy speciális géppel feldarabolja, és az így feldarabolt téglát árusítja. Kérdéseink: Mi lesz a termék beszerzési ára? Milyen teáorszámot alkalmazhatunk? Kell-e külön üzlet az árusításhoz, vagy közterületen is lehet árusítani? Válaszukat megköszönve. Tisztelettel: dr. Kovács Károlyné egyéni vállalkozó

Átverés: engedély nélkül gyűjtött pénzt és közvetített pénzügyi szolgáltatást Cikk

Pénzügyi szolgáltatások engedély nélküli végzése miatt az MNB 6,2 millió forintra bírságolta a kiskunfélegyházi székhelyű CreditLure Kft.-t, a céggel közreműködő magánszemély pedig 1,57 millió forint büntetést kapott - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Nem engedélyezett az „Istenek eledele” fogyasztása Cikk

Csaknem 2 mázsa illegálisan forgalmazott parlagfű tablettát és a tabletta alapanyagaként szolgáló porított parlagfüvet találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei egy Bács-Kiskun megyei vállalkozásnál. Az „Istenek eledele” néven forgalmazott terméket számos bio boltban, valamint az interneten árusította a cég. A hatóság a készítményt azonnali hatállyal kivonta a forgalomból, valamint visszahívta a kereskedelemből.

Megszűnik a családi házak kéményeinek kötelező ellenőrzése, engedélymentesek a kerti kutak Cikk

Megszüntette az Országgyűlés a családi házak, pontosabban az egylakásos ingatlanok kötelező kéményseprő-ipari ellenőrzését.

Itt a lista a lopott fémkereskedelmi engedélyköteles dolgokról Cikk

A NAV közzétette az eltulajdonított fémkereskedelmi engedélyköteles anyagokat tartalmazó nyilvántartását.

Törölt adószámos cég óvadéka Kérdés

Tisztelt Szakértők! Abban szeretném a segítségüket kéni, hogy mi lesz a fémkereskedelmi engedély miatt elhelyezett óvadékkal, ha a cégnek törölték az adószámát, lezárta a tevékenységét és visszaadta az engedélyét? Az adótartozás rendezése után fennmaradó összeg vajon visszautalásra kerül-e? Köszönettel

Engedély nélkül dolgozhatnak ukránok és szerbek a hiányszakmákban Cikk

Engedélymentesen vállalhatnak munkát egyes hiányszakmákban a harmadik országbeli állampolgárok Magyarországon. A munkaerőhiány csökkentését célzó szabályozás kifejezetten a szerb és ukrán dolgozók hazai foglalkoztatását könnyíti meg többek között az informatika, az elektronika, a feldolgozóipar és az építőipar területén.

Vendéglátó kiskereskedelmi tevékenység jövedéki szabályozása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vendéglátó egységnek, ahol jövedéki termékeket értékesítenek végső fogyasztók részére, milyen jövedéki szabályozásnak kell megfelelni, milyen engedélyekkel kell rendelkezni? Milyen bevallási kötelezettségei keletkeznek? Köszönöm szépen a segítséget előre is.

Kiskorú adózása Kérdés

Kedves Szakértő! Ügyfelek lakást szeretnének bérbe adni, aminek tulajdonosa fele-fele arányban az anyuka és a kiskorú gyermeke. Kérdésünk az lenne, hogyan kell adózni? Feltétlenül külön-külön, vagy átvállalhatja az anyuka, és az ő nevén történik az adózás? Kell-e valamilyen engedély a gyámügytől, mivel kiskorúról van szó? Köszönettel várjuk a választ.

Katás egyéni vállalkozó fémhulladék leadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem katás egyéni vállalkozó, aki ingatlanon felújításával, bontással foglalkozik. Bontás következtében folyamatosan fémhulladék keletkezik, amelyet neki kell elvinnie a felújított ingatlan területéről a leadási pontra. Kérdésem, hogy milyen szabályok vonatkoznak rá, szükséges engedélyt kiváltania? Kell adóznia a levont szja-n kívül az abból kapott jövedelem után? Fel kell-e vennie egyéni vállalkozásába a fémhulladék kereskedelme tevékenységet? Alanyi mentesen végzi a tevékenységet, a fordított adózás szabályai érintik? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel,

Bérelt ingatlan bővítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérem szépen az alábbi témában: Betéti társaság telephelyet bérel magánszemélytől, melyet bővíteni szükséges. A beruházást idegen kivitelezésben fogja elvégeztetni, mely építési hatósági engedély-köteles. Helyes-e az alábbi gondolatmenet? Bérlő megvásárolja és a kivitelező rendelkezésére bocsájtja a szükséges anyagokat, áfájukat levonásba helyezheti. A kivitelező elvégzi a munkát, fordított áfás számlát nyújt be a szolgáltatásról, az áfát az ingatlan bérbevevő bt. köteles megfizetni, azt levonásba nem helyezheti. Majd az összes költséget aktiválni kell, az ingatlanok között kerül kimutatásra. Értékcsökkenés és adóalap-csökkentő kedvezmény (Tao törvény 7. §) érvényesíthető. Kérdésem: Ki lesz az építtető, aki az építési engedélyt megkéri? Várom megtisztelő válaszát! Papp-Lóránt Gizella

Fémkereskedelmi engedély Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kell-e fémkereskedelmi engedély olyan cégnek, amely alumíniumot importál az EU-ból, és Magyarországon értékesíti azt, magyar partnernek? Köszönettel: Céghmester

Meglódult a lakásépítés Cikk

2017 I. negyedévében 2061 új lakás épült, 47 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott lakásépítési engedélyek és az egyszerű bejelentések együttes száma 9525 volt, 89 százalékkal több, mint 2016 I. negyedévében – közölte a KSH.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pályázat kertében kifizetett pénznyeremény

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Gyed melletti munka

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Közös tulajdonú (társaság és magánszemély) ingatlan bérbeadása

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close