111 találat a(z) engedély cimkére

Engedély nélküli követelésvásárlás miatt bírságolt az MNB Cikk

Az MNB 7,5 millió forint bírságot szabott ki az Ingatlan Hasznosító és Befektető Ingatlanbankár Kft.-re engedély nélküli követelésvásárlási tevékenység miatt, s megtiltotta a jogosulatlan tevékenység folytatását. A jegybank az elmúlt két évben számos büntetőfeljelentést tett és félmilliárd forintnyi bírságot szabott ki a jogosulatlan követelésvásárlások visszaszorítása érdekében.

Íme egy újabb törvénymódosítás! Megszűrné a kormány a stratégiai befektetőket Cikk

Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Így válhatnak bírságmentesen legálissá az engedély nélküli kutak Cikk

A 2018. január 1. előtt illegálisan kialakított kút fennmaradását bírságmentesen lehet engedélyeztetni az illetékes vízügyi hatóságnál 2018 végéig.

Jövedéki adó – sörértékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Étteremben szeretnénk kézműves sört értékesíteni. Milyen bejelentési, bevallási kötelezettség alá tartozunk? Kell-e egyáltalán jövedéki adót fizetnünk? Van-e bejelentési, engedélyezési kötelezettségünk? Válaszát köszönöm: Tamásiné

Mentesség az egészségügyi szolgáltatási járulék alól Cikk

Hogyan mentesülhet a magánszemély az egészségügyi szolgáltatási járulék alól, kinél engedhető el méltányosságból a kötelezettség. A NAV közleményben foglalkozott a témával.

Engedély és adószám nélkül, sok hiányossággal működött a pizzafutár Cikk

Felfüggesztette egy Pest megyei illegális pizzafutár tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) tartott közös ellenőrzésen a szakemberek megállapították, hogy az üzlet a szükséges engedély és adószám nélkül végezte tevékenységét, emellett a helyszínen a műszaki, a higiéniai és a személyi feltételek nem voltak alkalmasak élelmiszer készítésére. Az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

Nyereményjáték adózása, engedélyezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy élelmiszeripari termékeket gyártó, forgalmazó kft. részt vesz egy nyilvános rendezvényen, ahol egy játék keretében nyereményt juttat magánszemélyek részére. A nyeremények a kft. termékei. A nyerés bizonyos képességhez kötött lenne,mert aki sikeresen abszolválna egy feladatot,az kapna nyereményt. Egyéb más feltételhez nem köti a játékon való részvételt és nyerést a kft. A kérdés az lenne, hogy engedélyköteles-e ez a nyereménysorsolás, illetve adóköteles-e a nyeremény juttatása a kft számára? Válaszát előre is köszönöm.

Számla kiállítása jövedéki termék értékesítéséről Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságuk jövedéki termék értékesítésével foglalkozik. Számla kiállításakor feltüntetjük a jövedéki engedélyünk számát. Ha a partnerünk egyéni vállalkozó, és rendelkezik jövedéki engedéllyel, akkor a számlán a nyilvántartási számát vagy a jövedéki engedély ügyiratszámát kell feltüntetnünk? Előre is köszönöm a segítségét! Herczeg Katalin

Könyvvitel – nyilvántartás és engedély nélkül Kérdés

Tisztelt Adózóna! Jelenleg még nincs meg a mérlegképes könyvelő képesítésem (várhatóan 2018 júniusában szerzem meg). Pénzügyi számviteli ügyintéző szakmával és 1 év tapasztalattal rendelkezem. A következő volna a kérdésem: egy nemrég alakult cég bevallásait beadhatom-e (1701/1708/1765/17A60 ), illetve elkészíthetem-e a beszámolóját? A beszámolóval kapcsolatban az alábbi törvényi leírást találtam: nem követelhető meg a nyilvántartásba vétel és az igazolvány azoknál a természetes személyeknél, akik egyéni vállalkozónak vagy olyan társas vállalkozónak könyvelnek, ahol a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 151. §-ának (2) bekezdése szerint az éves (éves szintre átszámított) nettó árbevétel az üzleti évet megelőző két üzleti év átlagában – ennek hiányában a tárgyévben várhatóan – a 10 millió forintot nem haladja meg. Ez esetben van valami elintézni való, hogy elkészíthessem a cég beszámolóját? Segítségét és válaszát előre is köszönöm.

Ismét bírságolt az MNB jogosulatlan szolgáltatásnyújtás miatt Cikk

Az MNB ma közzétett határozatában 10 millió forint bírsággal sújtotta a budapesti székhelyű Első Magyar Befektetői Szövetkezetet, mert engedély nélkül visszafizetendő pénzeszközöket gyűjtött. A jegybank egy másik ügyben 13 millió forint megfizetésére kötelezte a fővárosi Skylite Reklám és Piackutató Kft.-t bejelentés nélkül folytatott függő ügynöki tevékenység miatt.

Nyilvános árverés szervezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Használt autókkal kereskedő vállalkozás a telephelyén nyilvános árverést szeretne szervezni. Hol tudnék annak utánanézni, hogy erre vonatkozóan milyen szabályokat, előírásokat kell betartani? Nem áfaszabályokra gondolok, hanem hogy kell-e engedélyeztetni, bejelenteni valahova stb. Köszönöm szépen a segítséget! Emília

Katás – bitcoinbányászat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném állásfoglalását, hogy másodállású katás egyéni vállalkozóként van-e lehetőség bitcoin bányászatból való bevétel adózására, ha igen, hogyan kell eljárni, és milyen tevékenységre kell megkérni a vállalkozói engedélyt?

Oktatási kft.-n belüli kuponhasználat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Oktatással foglalkozó kft. szeretne kuponrendszert bevezetni. Kérdéseim a következők: 1. Van-e ennek valamilyen feltétele, engedélyeztetési kötelezettsége, hogy ez a kupon vagy vásárlási utalvány rendszer működhessen? 2. Ennek milyen könyvelési, bevallási, bejelentkezési feltételei, illetve kötelezettségei vannak? Köszönöm előre is megtisztelő válaszukat.

Kivonják az edzés előttre ajánlott kapszulát a forgalomból Cikk

Tongkat Ali, más néven maláj ginzeng (Eurycoma logifolia) felhasználásával készült, edzés előtt ajánlott kapszula forgalomból való kivonását kezdeményezi a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) nem engedélyezett új élelmiszer-összetevő felhasználása miatt. A NÉBIH, a holland hatóság bejelentése alapján, a RASFF-on keresztül értesült az esetről. A kifogásolt élelmiszert az egyik magyarországi webshop is forgalmazza.

Tűzifa értékesítése Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Bt. lábon álló fát vásárolt egy Nemzeti Parktól. A kitermelést maga végzi. Egy részét tűzifának szeretné értékesíteni magánszemélyeknek, illetve tüzépnek. Ezzel kapcsolatban az alábbi kérdésekre szeretnék válasz kapni: Jelenleg a bt. tevékenységi köreiben ilyen tevékenység nem szerepel. 1.) Módosítani kell a társasági szerződést? 2.) A NAV-nak is be kell jelenteni? 3.) Más hatóságtól (önkormányzat, Nébih) kell engedély, vagy van bejelentési kötelezettség? 4.) A szállítólevéllel kapcsolatban van valamilyen speciális követelmény? 5.) A tűzifa-értékesítés áfája 27 százalék? Nagyon köszönöm előre is mielőbbi válaszukat!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pályázat kertében kifizetett pénznyeremény

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Gyed melletti munka

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Közös tulajdonú (társaság és magánszemély) ingatlan bérbeadása

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close