104 találat a(z) engedély cimkére

Számla kiállítása jövedéki termék értékesítéséről Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságuk jövedéki termék értékesítésével foglalkozik. Számla kiállításakor feltüntetjük a jövedéki engedélyünk számát. Ha a partnerünk egyéni vállalkozó, és rendelkezik jövedéki engedéllyel, akkor a számlán a nyilvántartási számát vagy a jövedéki engedély ügyiratszámát kell feltüntetnünk? Előre is köszönöm a segítségét! Herczeg Katalin

Könyvvitel – nyilvántartás és engedély nélkül Kérdés

Tisztelt Adózóna! Jelenleg még nincs meg a mérlegképes könyvelő képesítésem (várhatóan 2018 júniusában szerzem meg). Pénzügyi számviteli ügyintéző szakmával és 1 év tapasztalattal rendelkezem. A következő volna a kérdésem: egy nemrég alakult cég bevallásait beadhatom-e (1701/1708/1765/17A60 ), illetve elkészíthetem-e a beszámolóját? A beszámolóval kapcsolatban az alábbi törvényi leírást találtam: nem követelhető meg a nyilvántartásba vétel és az igazolvány azoknál a természetes személyeknél, akik egyéni vállalkozónak vagy olyan társas vállalkozónak könyvelnek, ahol a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 151. §-ának (2) bekezdése szerint az éves (éves szintre átszámított) nettó árbevétel az üzleti évet megelőző két üzleti év átlagában – ennek hiányában a tárgyévben várhatóan – a 10 millió forintot nem haladja meg. Ez esetben van valami elintézni való, hogy elkészíthessem a cég beszámolóját? Segítségét és válaszát előre is köszönöm.

Ismét bírságolt az MNB jogosulatlan szolgáltatásnyújtás miatt Cikk

Az MNB ma közzétett határozatában 10 millió forint bírsággal sújtotta a budapesti székhelyű Első Magyar Befektetői Szövetkezetet, mert engedély nélkül visszafizetendő pénzeszközöket gyűjtött. A jegybank egy másik ügyben 13 millió forint megfizetésére kötelezte a fővárosi Skylite Reklám és Piackutató Kft.-t bejelentés nélkül folytatott függő ügynöki tevékenység miatt.

Nyilvános árverés szervezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Használt autókkal kereskedő vállalkozás a telephelyén nyilvános árverést szeretne szervezni. Hol tudnék annak utánanézni, hogy erre vonatkozóan milyen szabályokat, előírásokat kell betartani? Nem áfaszabályokra gondolok, hanem hogy kell-e engedélyeztetni, bejelenteni valahova stb. Köszönöm szépen a segítséget! Emília

Katás – bitcoinbányászat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném állásfoglalását, hogy másodállású katás egyéni vállalkozóként van-e lehetőség bitcoin bányászatból való bevétel adózására, ha igen, hogyan kell eljárni, és milyen tevékenységre kell megkérni a vállalkozói engedélyt?

Oktatási kft.-n belüli kuponhasználat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Oktatással foglalkozó kft. szeretne kuponrendszert bevezetni. Kérdéseim a következők: 1. Van-e ennek valamilyen feltétele, engedélyeztetési kötelezettsége, hogy ez a kupon vagy vásárlási utalvány rendszer működhessen? 2. Ennek milyen könyvelési, bevallási, bejelentkezési feltételei, illetve kötelezettségei vannak? Köszönöm előre is megtisztelő válaszukat.

Kivonják az edzés előttre ajánlott kapszulát a forgalomból Cikk

Tongkat Ali, más néven maláj ginzeng (Eurycoma logifolia) felhasználásával készült, edzés előtt ajánlott kapszula forgalomból való kivonását kezdeményezi a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) nem engedélyezett új élelmiszer-összetevő felhasználása miatt. A NÉBIH, a holland hatóság bejelentése alapján, a RASFF-on keresztül értesült az esetről. A kifogásolt élelmiszert az egyik magyarországi webshop is forgalmazza.

Tűzifa értékesítése Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Bt. lábon álló fát vásárolt egy Nemzeti Parktól. A kitermelést maga végzi. Egy részét tűzifának szeretné értékesíteni magánszemélyeknek, illetve tüzépnek. Ezzel kapcsolatban az alábbi kérdésekre szeretnék válasz kapni: Jelenleg a bt. tevékenységi köreiben ilyen tevékenység nem szerepel. 1.) Módosítani kell a társasági szerződést? 2.) A NAV-nak is be kell jelenteni? 3.) Más hatóságtól (önkormányzat, Nébih) kell engedély, vagy van bejelentési kötelezettség? 4.) A szállítólevéllel kapcsolatban van valamilyen speciális követelmény? 5.) A tűzifa-értékesítés áfája 27 százalék? Nagyon köszönöm előre is mielőbbi válaszukat!

Félrevezette a hatóságot, érvénytelenítették a vizsgáját Cikk

Alapvető közlekedésbiztonsági és közbiztonsági érdek, hogy ne kapjon vezetési engedélyt olyan személy, aki pszichotrop anyagtól függő – mondta ki a Kúria.

Bajban a Dimenzió egyesület Cikk

Az MNB – egy korábbi bírósági döntést követően – törvényi kötelezettségét teljesítve ismételten visszavonta a Dimenzió egyesület tevékenységi engedélyét, mivel az egyesületnek hiányzik a minimális tőkeszükségletet fedező alapvető szavatoló tőkéje, közölte a jegybank. Az ügyfelek megtakarításai rendelkezésre állnak, az MNB döntése nyomán az egyesület szerződésállományának átruházását felügyeleti biztosok koordinálják.

Bontásból értékesítés Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az alábbi kérdésben kérjük tájékoztatásukat. Leendő egyéni vállalkozó ügyfelünk (katás) szeletelt tégla árusításával szeretne foglalkozni. A szabványméretű téglát bontásból nyeri, ezt ingyen kapja attól a tulajdonostól, akinek a házát elbontja. A kibontott téglát megtisztítja, egy speciális géppel feldarabolja, és az így feldarabolt téglát árusítja. Kérdéseink: Mi lesz a termék beszerzési ára? Milyen teáorszámot alkalmazhatunk? Kell-e külön üzlet az árusításhoz, vagy közterületen is lehet árusítani? Válaszukat megköszönve. Tisztelettel: dr. Kovács Károlyné egyéni vállalkozó

Átverés: engedély nélkül gyűjtött pénzt és közvetített pénzügyi szolgáltatást Cikk

Pénzügyi szolgáltatások engedély nélküli végzése miatt az MNB 6,2 millió forintra bírságolta a kiskunfélegyházi székhelyű CreditLure Kft.-t, a céggel közreműködő magánszemély pedig 1,57 millió forint büntetést kapott - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Nem engedélyezett az „Istenek eledele” fogyasztása Cikk

Csaknem 2 mázsa illegálisan forgalmazott parlagfű tablettát és a tabletta alapanyagaként szolgáló porított parlagfüvet találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei egy Bács-Kiskun megyei vállalkozásnál. Az „Istenek eledele” néven forgalmazott terméket számos bio boltban, valamint az interneten árusította a cég. A hatóság a készítményt azonnali hatállyal kivonta a forgalomból, valamint visszahívta a kereskedelemből.

Megszűnik a családi házak kéményeinek kötelező ellenőrzése, engedélymentesek a kerti kutak Cikk

Megszüntette az Országgyűlés a családi házak, pontosabban az egylakásos ingatlanok kötelező kéményseprő-ipari ellenőrzését.

Itt a lista a lopott fémkereskedelmi engedélyköteles dolgokról Cikk

A NAV közzétette az eltulajdonított fémkereskedelmi engedélyköteles anyagokat tartalmazó nyilvántartását.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület – könyvelés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pénztárgép, számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close