104 találat a(z) engedély cimkére

Engedélyek Kérdés

Kft. harmadik országból szeretne terméket behozni. Savanyúság forgalomba hozatalához milyen engedélyek kellenek nem EU-s, hanem jelölt országból (Macedónia)? A termék 100%-os, természetes, semmilyen adalékot nem tartalmaz.

Taxis iparűzési adója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném a segítségét kérni az alábbi témában. Adott egy dunakeszi székhellyel rendelkező katás egyéni vállalkozó taxis, aki a Fővárosi Önkormányzathoz is be van jelentkezve, mivel az engedélyét csak Budapestre és Pest Megye bizonyos településeire kapta meg. Dunakeszi nincs köztük, ott a taxiórát nem is kapcsolhatja be. Budapesten megfizeti az évi 50 ezer forint tételes katát, de ugyanezt Dunakeszi is kéri tőle. Ez így jogos? Milyen törvényre hivatkozva? Sajnos hosszas utánaolvasás után sem találtam erre vonatkozóan semmit, az Dunakeszi Önkormányzatnál pedig a válasz a "csak, mert így van." Nagyon köszönöm segítségüket! Üdvözlettel Kelemenné Takács Henrietta

Biztosítási díj továbbszámlázása Kérdés

Az alábbi kérdésben kérném segítségüket: sportszövetség által kiadott versenyzői engedély tartalmazta a kockázati biztosítást is. A 2019-es jogszabályok szerint az ilyen biztosítások már nem adómentesek. Helyesen jár-e el a szövetség, ha a biztosítási díjat külön feltünteti a számlán mint továbbszámlázott tétel, hogy ne keletkezzen neki egyéb fizetési kötelezettsége? Felmerült a kérdés, hogy engedélyhez kötött-e ez esetben a biztosítással kapcsolatos számla kiállítása.

Engedély nélküli madárszállítmányt fogtak Nagylaknál Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 40 élő madarat találtak egy kisbuszban, Nagylaknál.

Engedély nélküli végzett tevékenységért bírságolt az MNB Cikk

Jogosulatlanul végzett portfóliókezelési és függő ügynöki tevékenységet az Y-Gen Financial Kft. – állapította meg az MNB, amely eltiltotta a társaságot a jogosulatlan tevékenység végzésétől, s összesen 6,5 millió forint piacfelügyeleti bírságot is kiszabott. Az ügy kapcsán a jegybank már 2017-ben figyelmeztette a fogyasztókat, büntetőfeljelentést tett, illetve az adatvédelmi hatóság eljárását is kezdeményezte.

Engedély nélkül végeztek ügynöki tevékenységet, lekapcsolta őket az MNB Cikk

Azonnali hatállyal megtiltotta két magánszemélynek a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet, így különösen portfóliókezelést és függő ügynöki tevékenységet végezzenek. A jegybank a magánszemélyekkel szemben piacfelügyeleti eljárást folytat.

5 százalékos áfa Kérdés

Tisztelt Válaszadó! Építkezéssel kapcsolatos kérdésem lenne. Ami biztosnak tűnik: A 2019. 12. 31-éig befejezett kivitelezésre alkalmazható az 5 százalék áfakulcs. Amennyiben az építési engedély vagy az egyszerűsített építési dokumentáció, készenlétbe helyezés/e-napló nyitás, 2018. november 1-éig rendelkezésre állt, akkor 2023. december 31-éig használható az 5 százalékos áfa. Kérdés: Ez akkor is így van, ha az engedélyek magánszemély nevére szólnak, és az e-naplót ő nyitotta meg? Mi van akkor, ha az e-napló november 1-éig meg lett nyitva magánszemélyként, a kivitelezés megkezdődött, de időközben egy "új" magánszemély vásárolja meg a terveket, és vállalja át/ köt generálkivitelezői szerződést a megkezdett kivitelezés befejezésére?Ilyen esetben alkalmazható az 5 százalékos áfakulcs? Illetve elegendő-e, ha 2019. december 31-éig befejeződik az építkezés, és akkor 5 százalék? Amennyiben 2019. december 31-éig "szerkezetkész " az épület, akkor az értékesítés során az 5 százalékos áfakulcs alkalmazandó? Válaszát előre is köszönöm! Üdv, HFN

Vám- és áfaügyek a Brexit után Cikk

A Brexittel összefüggő vámkérdésekben hasznos – magyar nyelvű – tájékoztatókra hívja fel a figyelmet honlapján az állami adóhatóság.

Potencianövelő és vágykeltő szereket importáltak engedély nélkül Cikk

A NAV munkatársai mintegy 900 kilogramm különféle potencianövelőt, vágykeltő tablettát, valamint tömegnövelő hormonokat találtak egy Szingapúrból érkező légi szállítmányban.

NAV-tájékoztató a jövedékiadó-változásokról Cikk

A jövedéki adót érintő, 2019. január 1-jétől hatályos változásokról tett közzé tájékoztatót honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Képesítéshez kötött tevékenység Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy egyéni vállalkozó, aki ceragem masszázs ágyat szeretne működtetni egy telephelyen a 9604 TEÁOR alapján. Ez a TEÁOR nem engedélyköteles tevékenység, de képesítéshez kötött? És ha igen, akkor milyen képesítés szükséges hozzá? Köszönöm!

Engedély nélküli széfszolgáltatás: 6 milliós bírságot szabott ki az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedély nélküli széfszolgáltatás miatt 6 millió forintra bírságolta az ABB-Allrisk Biztonság és Biztosítás Zrt.-t, és megtiltotta a társaságnak, hogy engedély nélkül pénzügyi tevékenységet végezzen, a cég egyik alkalmazottját pedig a piacfelügyeleti eljárás akadályozásáért a jegybank 200 ezer forint eljárási bírsággal sújtotta – közölte az MNB.

Súlyos bírságra számíthatnak a Magyarország biztonsági érdekeit sértő külföldi befektetők Cikk

Elfogadta az Országgyűlés a Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló törvényt, amelynek értelmében 2019. január 1-jétől külföldi befektetők meghatározott köre a stratégiailag kiemelt jelentőségű ágazatokban csak az illetékes miniszternek történő bejelentés megtételét és a bejelentés miniszter által történő visszaigazolását követően szerezhet tulajdonrészt, illetve befolyást magyarországi székhelyű gazdasági társaságban. A bejelentési kötelezettség elmulasztása milliós bírságot vonhat maga után – összegzi a szabályozást az act legal | Bán és Karika Ügyvédi Társulás.

Van már engedélye a kútjára? Itt tudhatja meg! Cikk

A jegyzőtől, illetve a katasztrófavédelmi igazgatóságtól lehet megtudni, hogy egy már létező fúrt kútnak van-e engedélye, ha nincs, akkor el kell végezni a kút utólagos állapotfelmérését és legalizálását – mondta Rózsa Attila, a Magyar Vízkútfúrók Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

Engedélyeztetés, pénztárgéphasználat tevékenység bővítésekor Cikk

Kft. bővíteni tervezi a tevékenységét autószerelői, autóvillamosság-szerelői, alkatrész-kereskedelemmel. A bővítéssel összefüggő engedélyezési és egyéb kötelezettségekről érkezett olvasói kérdésre Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elszámolási időszak – áfa tv. 58. §

Kelemen László

adószakértő, jogász

Befogadott számlák a NAV-nál

Kelemen László

adószakértő, jogász

Számlakiállítás saját költség felhasználásról

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close