65 találat a(z) emelés cimkére

Nyugdíj és hozzátartozói ellátás, segély méltányosságból Cikk

Szigorú előírások szabályozzák, hogy kinek adható méltányosságból nyugdíj vagy hozzátartozói ellátás, egyszeri segély, mikor engedélyezhető a járandóság méltányossági emelése, illetve mikor tekinthet el a nyugdíjbiztosító a jogalap nélkül kifizetett ellátás megtéríttetésétől.

Munkaszerződés módosítása a minimálbér emelése miatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hivatkozva az alábbi kérdésre és a rá érkezett válaszra: http://adozona.hu/kerdesek/2016_1_19_szukseges_munkaszerzodes_modosita_fwv Mivel nem kötelező a módosítás írásba foglalása, de összességében most célszerűbb lenne elkészíteni, mint később, így a kérdésem az lenne, hogy ezt milyen dátummal kellene elkészíteni, még a hatályba lépése előtti 2017. decemberivel, vagy készülhet mostani dátummal is, hivatkozva arra, hogy a módosítás 2018.01.01-től él? Válaszát köszönöm!

Akik több pénzt kapnak januártól Cikk

Januártól nő a rendőrök illetménye, továbbá átlagosan 12 százalékkal nő a vasutasok, a postai alkalmazottak, a regionális közlekedési társaságoknál és a víziközműcégeknél dolgozók bére is.

Nyugdíj idén vagy januártól? Számoljon, mi éri meg jobban! Cikk

Az év vége előtt a nyugdíjra jogosultak közül sokakban felvetődik: ha már decemberben is rendelkezik a nyugdíjazáshoz szükséges jogosultsági feltételekkel, már az idén vegye igénybe az öregségi nyugdíjat, vagy inkább nyugdíj jövő évi megállapításával jár jobban?

Követelés apportálása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A saját cégemben van pénzeszközátadásból eredő elismert követelés kimutatva a 3-as számlaosztályban. Ezt a másik fél által nem vitatott kölcsönt – melyet jelenleg nem tud visszafizetni – fordíthatom-e a saját cégemben törzstőkeemelésre? A saját tőke a jegyzett tőke alatt van és bank ennek a rendezéséhez köti a hitelfolyósítást. Ha van mód ennek a rendezésére, akkor kérem szíveskedjen a kapcsolódó könyvelési tételeket is csatolni. Segítségét előre is köszönöm!

Törzstőkeemelés törölt adószám esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. adószámát NAV tartozás miatt először felfüggesztették, majd 2015-ben törölték. A céggel szemben felszámolási eljárás nem indult, tevékenységet évek óta nem végez. A vállalkozás törzstőkéje 500 ezer forint, ami nem felel meg a törvényi feltételeknek, így a Cégbíróság törvényességi felügyeleti eljárást indított ellene. Kérdésem az lenne, hogy törölt adószámú cég emelheti-e a törzstőkéjét? Én úgy gondolom, hogy nem, de erre vonatkozóan nem találtam meg a törvényi előírást. A vállalkozást már nem szeretné működtetni a tulajdonos a későbbiekben sem, a tartozást megfizetni nincs lehetősége, így valami más megoldást kellene keresnie. Mi lehet a "legkevésbé fájdalmas" megoldás erre az esetre? Illetve milyen vonzatai lesznek annak, ha nem emeli meg a törzstőkéjét? Válaszát előre is köszönöm!

Nyugdíjemelés, prémium, egyszeri juttatás: itt vannak a részletek Cikk

Ki kap emelt összeget és mennyit a nyugdíjasok és más ellátásban részesülők közül novemberben? Október 31-én megjelent a Magyar Közlönyben a nyugdíjak novemberi emelésről, valamint az úgynevezett nyugdíjprémium és egyes más ellátások után járó egyszeri juttatásról szóló kormányrendelet. A járandóság folyósítása a többségnél automatikus, de vannak, akiknek kérelmezniük kell.

Tekintélyes béremelés lesz az egészségügyben Cikk

Jelentős bérfejlesztést jelentett be novemberre az egészségügyben Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 102. kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Nyugdíj- és béremelés lesz Szerbiában Cikk

Jövőre öt százalékkal emelkednek a nyugdíjak, míg a közalkalmazottak bérét 5-10 százalékkal növelik – jelentette be Ana Brnabic szerb kormányfő a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) vasárnap reggeli híradójának beszámolója szerint.

A nyugdíjasoknak mindenki ígér valamit Cikk

Az MSZP előrehozott öregségi nyugdíj lehetőségének megteremtésére szólítja fel a kormányt és azt javasolja, hogy akár hatvanéves korban is el lehessen menni előrehozott öregségi nyugdíjba. Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke kormányra kerülésük esetére kétpilléres nyugdíjrendszert, alapnyugdíj bevezetését és az inflációt meghaladó mértékű nyugdíjemelést ígér.

10 százalék fölött emeli a béreket az Auchan Cikk

Átlagosan 13,6 százalékkal emeli az áruházi alkalmazotti munkakörben foglalkoztatottak bérét az Auchan november 1-jén, és a cég létszámbővítést is tervez a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével folytatott tárgyalásokat követően.

A nyugdíjasok ekkora bónuszt kaphatnak átlagosan Cikk

Novemberben mintegy 2 millió 21 ezer öregségi nyugdíjas számíthat kiegészítő emelésre, nekik átlagosan havi nettó 124,3 ezer forintot utalt az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság – legalábbis az idei első félév végi adatok szerint. Így egy magyar "átlagnyugdíjas" – amennyiben a kormány jelenlegi forgatókönyve érvényesül – a kiegészítő nyugdíjemeléssel és a nyugdíjprémiummal közel 40 ezer forintnyi pluszpénzt kaphat novemberben – írja a napi.hu.

Bért emel a Tesco, a mérték elfogadásáról a jövő héten döntenek a dolgozók Cikk

A Tesco-Global Áruházak Zrt. szeptemberben folytatja az idei bérfejlesztést, és erről tájékoztatta az érintett szakszervezeteket – jelentette be a cég pénteken.

Korlátozzák a kiváltságos nyugdíjakat, emelik a belügyesek bérét Romániában Cikk

A különleges nyugdíjak korlátozásáról döntött a román kormány pénteki ülésén, amelyen Mihai Tudose miniszterelnök a belügyi alkalmazottak bérének növelését is bejelentette.

Nyugdíjemelés utólagos rendezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kiegészítő tevékenységű evás egyéni vállalkozó megfizette az evaalap után a 10 százalékos nyugdíjjárulékot, de az évek során nem adott be nyenyi lapot a jövedelemről és a nyugdíjjárulékról, hogy a 0,5 százalékos emelést megkaphassa. Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami mód ennek utólagos érvényesítésére? Köszönettel: Papp Éva

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Végrehajtónak járó költségek

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Munkabér átutalása más bankszámlaszámára

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close