442 találat a(z) ellenőrzés cimkére

Fokozottan ellenőrzi a NAV a közúti áruforgalmat Cikk

Fokozott ellenőrzés-sorozatot indít hétfőtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a szeptember 20-áig tartó, országos akcióban a pénzügyőrök az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) szabályainak betartását vizsgálják – tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Áldatlan állapotok a húsüzemben – bezárták Cikk

Áldatlan higiéniai állapota miatt azonnali hatállyal felfüggesztette egy Somogy megyei húsipari üzem tevékenységét a Nébih. Az ellenőrzés során a hatóság 28 termék (3826,5 kg) ártalmatlanítását rendelte el, elsősorban azok nyomon követhetetlensége, illetve penészesedés miatt. További 3 terméket – ugyancsak azok nem nyomon követhetőségére hivatkozva – visszahívtak a kereskedelmi forgalomból.

Taxisellenőrzések: bírságok, rendszámbevonások Cikk

A nyári turisztikai szezonban folyamatosan zajló taxisellenőrzések során eddig hét jármű rendszámát vonta be a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban működő közlekedési hatóság.

Problémák a halsütödékben a Tiszánál Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Tisza teljes vonalán ellenőrizte az éttermeket és halsütödéket, a vizsgált 49 vendéglátó egység közül kilencnél találtak problémát a szakemberek az ott árult halak nyomon követhetőségével kapcsolatban, ezért több mint 600 kilogramm hal és haltermék forgalomba hozatalát tiltották meg – mondta Zsigmond Richárd, a Nébih földművelésügyi igazgatóságának elnöke csütörtökön az M1-en.

Orosz bankóriás leánycégét bírságolta meg az MNB Cikk

Pénzforgalmi jogszabálysértések miatt 19 millió forintra bírságolta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Sberbank Magyarország Zrt.-t, valamint arra kötelezte a hitelintézetet, hogy szeptember végéig orvosolja az általa elkövetett szabálysértéseket – közölte az MNB.

Dízelbotrány: a forgalmi engedélye bánhatja, ha nem viszi vissza autóját Cikk

Bevonnák azoknak a dízelbotrányban érintett dízelautóknak a forgalmi engedélyét, amelyeket tulajdonosa nem vet alá az előírt átalakításnak – hívja fel a figyelmet a Focus Online hírportál a német gépjármű-felügyelet, a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) belső dokumentumaira hivatkozva.

A rendőrség ellenőrzi a héten a pihenőidős szabályok betartását Cikk

Nehéz tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriz a rendőrség országszerte a héten, elsősorban a vezetési és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását, valamint a beutazás, belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják.

Ellenőrzési célpontban a vizes vb környezete, az alkalmi árusok, a taxisok Cikk

Idegenforgalmi szempontból frekventált helyszíneken, főként a vizes világbajnokság eseményeinek környezetében működő vendéglátó-egységeknél, alkalmi árusoknál és mutatványos eszközöket üzemeltetőknél tart ellenőrzést a budapesti kormányhivatal.

Razzia a bulinegyedben: 47 esetben indítottak hatósági eljárást Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szervezésében hatnapos célellenőrzést tartottak a NAV és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei Budapest VI. és VII. kerületeinek vendéglátó- és szórakozóhelyein.

Etil-alkohol a kefírekben – a Nébih újabb élelmiszer-ellenőrzése Cikk

Kaukázusi kefireket ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a vizsgálatok során komolyabb problémát nem találtak, de a hatóság 18 natúr termékből 7-nél kimutathatósági határ feletti etil-alkohol értéket mért – közölte a hivatal az MTI-vel.

Hatból három kerület vagyongazdálkodásában talált továbbra is hiányosságokat az ÁSZ Cikk

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) lezárta hat budapesti kerületi önkormányzat vagyongazdálkodásának utóellenőrzését, eszerint a XI., a XVII. és a XXII. kerületi önkormányzat végrehajtotta az intézkedési tervben korábban meghatározott feladatokat, míg a XIII., a XIV. és a XIX. kerületnél a hiányosságok részben továbbra is fennállnak.

Őstermelők pácban: négy tonna zöldség, gyümölcs eladását tiltotta meg a Nébih Cikk

Csaknem négy tonna zöldség és gyümölcs értékesítését tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2017 tavaszán a nagybani piacokon végzett ellenőrzései során, amelynek keretében 135 őstermelőt ellenőrzött – közölte a Nébih.

Itt az ÁSZ új ellenőrzési terve: ellenzéki pártok és az MNB is a listán Cikk

Kiemelten figyeli a folyamatban lévő beruházásokat, a felügyeleti tevékenységet végző intézményeket, a zárszámadást, illetve az államadósság-mutató alakulását, az államháztartás hiányát és az ország versenyképessége szempontjából meghatározó jelentőségű területeket az Állami Számvevőszék (ÁSZ) – derül ki az Országgyűlésnek benyújtott idei, második félévi ellenőrzési tervből. Az ellenzéki pártok gazdálkodását is vizsgálják a számvevők.

Strandok, fagylaltárusok, büfékocsik, tábori étkeztetés – indulnak az ellenőrzések Cikk

A korábbi évek gyakorlatát követve az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár idén is elrendelte a nyári szezonális élelmiszerlánc ellenőrzést. Július 1. és augusztus 31. között a NÉBIH és a területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek szakemberei elsősorban a nyári rendezvényekhez és az idegenforgalmi szempontból frekventált helyekhez kötődő élelmiszer-forgalmazást, vendéglátást ellenőrzik.

Gyakrabban, akár éjszaka is ellenőriz az adóhatóság a következő hetekben Cikk

Az átlagosnál többször ellenőriznek az adóhatóság munkatársai július 10. és 30. között Budapesten és környékén; többek között a szórakozó-, a vendéglátó- és a szálláshelyeket, valamint a taxisokat fogják gyakrabban ellenőrizni, akár az esti és az éjszakai órákban is – közölte ma a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Főfoglalkoású átalányadózó egyéni vállalkozó szocadója?

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Ekho választása

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Sofőr munkaideje, túlóra

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs