426 találat a(z) ellenőrzés cimkére

Minden tizedik munkavállaló feketén dolgozik Cikk

A foglalkoztatók kétharmadánál tártak fel munkaügyi jogsértéseket a hatóságok; továbbra is meghatározó a feketefoglalkoztatás, az ellenőrzött munkavállalók csaknem 12 százaléka így dolgozik – írja a Világgazdaság.

Adószakértők kérték: adónemek csökkentése, adóelőleg eltörlése, gyakoribb ellenőrzés Cikk

Adótanácsadó cégek szakemberei, adózással napi szinten foglalkozó szakértők, nemzetközi szervezeteket és kkv-ket képviselők vettek részt pénteken a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára, Izer Norbert meghívására azon a tanácskozáson, amely a tárca szándékai szerint első állomása lehet a minisztérium és az érintettek közötti, adóügyekről szóló folyamatos párbeszédnek.

Közúti ellenőrzéssorozat a környezetkímélőbb autózásért Cikk

Folytatódik a több mint két évtizedes múltra visszatekintő Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akció, szeptember 17. és 21. között az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó ellenőrzéssorozattal a környezetbarát, energiatakarékos gépkocsihasználat fontosságára hívják fel a figyelmet – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Tegye rendbe adóügyeit, ha 1 százalékot gyűjt! Jönnek a revizorok Cikk

Szeptember 17-étől a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából részesülő kedvezményezettek adókötelezettségének teljesítését vizsgálják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megyei (fővárosi) igazgatóságai. A revizorok különös figyelmet fordítanak a működéssel kapcsolatos költségek elszámolására.

Figyelmeztetések és bírságok: itt a Nébih nyári ellenőrzésének mérlege Cikk

Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár által július 1. és augusztus 20. között elrendelt ellenőrzés során 5659 létesítményt ellenőriztek és több mint 25 millió forint bírságot szabtak ki a szakemberek. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakmai irányítása mellett, a Nébih és a megyei kormányhivatalok munkatársainak közreműködésével sikeresen lezajlott az élelmiszerlánc idei nyári szezonális ellenőrzése – közölte honlapján a hivatal.

Ellenőrzésre számíthatnak a tetszhalott cégek Cikk

Hamarosan megkezdi a látszólag tevékenységet nem folytató vállalkozások ellenőrzését a NAV, közölte honlapján az adóhatóság.

Nemzetközi fuvarozó vállalkozásnál német minimálbér fizetése Kérdés

A cég német területre is végez fuvarozási munkát, megfizeti a napi 60 eurós napidíjat. 2015 elejétől Németország a német minimálbértörvény (MiLoG) előírásainak betartását követeli meg a Németország határain belül munkát végző közúti közlekedésben dolgozó gépjárművezetőkre is. Most kaptunk egy levelet a Rosenheimi Fővámhivataltól, hogy a feketemunka (SchwarzArbG) 2. § és a Milog 14. § alapján vizsgálatot indít ellenünk, és kérte, hogy a 2018. 04. hónapban teljesített fuvarok alapján küldjük meg a munkaszerződéseket, bérelszámolásokat, bérkifizetés igazolásokat, munkaidő-feljegyzéseket, és a mindenkori megrendelők cégnevét és címét. Kérdés: hogyan kell szabályszerüen elszámolni a gépkocsivezetők kabotázsforgalomban teljesített óráit, a megfizetett eurós napidíjat, hogy a kilátásba helyezett 30 ezer euró bírságot elkerüljük? Az MKFE-nek van egy esetleírása a MiloG kapcsán, de az még 2016-os, és igen sok ellentmondás van benne (euró-Átszámítási időpont, hogyan lesz a napi 60 euró kiküldetési dijból, német minimálbérbe való átszámítás? És azt forintban kell megfizetni és a napidij adómentes költségtérítés, de mint német minimálbérként Magyarországon munkabérként, adóalapként kell figyelembe venni? Mindehhez még az is hozzájön, hogy eddig senki nem számolt el német minimálbért, de most kénytelen lesz utólag ennek eleget tenni. Várható-e hogy a megküldött dokumentumokat a német vámhatóság leellenőrizteti a magyar NAV-val? Köszönettel: Toronicza István

Magyarországon rendszeres a hidak vizsgálata Cikk

A hidak forgalmától függően akár hetente hídellenőrzéseket, félévente hídszemlét tart, évente pedig hídvizsgálatot végez az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felügyelete alatt álló Magyar Közút Nonprofit Zrt. – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Hozzátették: a karbantartási feladatokra 2018-tól nagyobb összeget fordít a kormány.

Vaníliás, dobozos jégkrémet ellenőrzött a Nébih Cikk

Népszerű nyári csemegét, vaníliás, dobozos jégkrémeket ellenőrzött Szupermenta programjában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Összesen 18 termék „került a kosárba”, amelyeknél a szakemberek glutén-, laktóz- és tejfehérje tartalmat is mértek. Élelmiszer-biztonsági szempontból nem akadt gond, viszont jelölési hiányosságok miatt 4 esetben figyelmeztetni kell a vállalkozókat, míg egy terméknél élelmiszer-ellenőrzési bírságot is kiszabnak a szakemberek, édesítőszer jogszerűtlen használata miatt.

Itt a legújabb lista, hová mennek biztosan az adóellenőrök Cikk

Idén sem hagyják nyugton az adóellenőrök az év legnagyobb fesztiválján, a Szigeten árusítókat, és a kisebb fesztiválokon. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai egész augusztusban fokozottan vizsgálják a más rendezvényeken, strandok, fürdők területén működő vállalkozások működését. Kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Fokozottan ellenőrzik a boltokban és piacokon eladásra kínált áfonya származását. Cikk

Napjainkban az áfonya iránti kereslet folyamatosan növekszik. A vásárlók megtévesztésének megakadályozása érdekében a Nébih fokozottan ellenőrzi a hazai boltokban és piacokon eladásra kínált áfonya származását – írja honlapján a Nébih.

Itt ellenőriz mától a NAV Cikk

A hétfőn induló kiemelt ellenőrzés ezúttal a környezetvédelmi termékdíjköteles termékekre koncentrál, az utólagos adótraffipaxról szóló figyelemfelhívás július elejétől elérhető a NAV honlapján.

Kamuztak a kistermelők, sajátként kínálták más portékáját Cikk

Hatósági eljárást indított 71 zöldség-gyümölcsárus ellen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután 14 budapesti piacon végzett ellenőrzéseket.

Bővítik a nyári élelmiszerlánc-ellenőrzéseket: itt lesznek Cikk

Az élelmiszerlánc minden ágára kiterjedő nyári ellenőrzés új célterületekkel bővül, így mostantól egészen augusztus 20-ig az eddigieknél több terméket, rendezvényt és árusítóhelyet vizsgálnak.

Pénztárgép és nyitvatartási idő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Arra szeretnék választ kapni, hogy pénztárgépet működtető kereskedelmi egység, üzlet valóban csak nyitvatartási időn belül használhatja a pénztárgépet? Például: 18 óráig van az üzlet nyitvatartási ideje. Tehát 18 órától bemenni nem lehet – ez így rendjén is van. Akik bent vannak és még sorban állnak, hogy kifizessék az általuk választott termékeket, ők csak 18 óráig fizethetnek? Valóban ellenőrzi ezt a NAV és büntetést szab ki, ha nyitvatartási idő után használják a pénztárgépet? Milyen jogszabályból lehet ezt kiolvasni? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tűzifa adómentessége

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Tárgyi adómentes szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs