77 találat a(z) elektromos autó cimkére

A Skoda nagy bejelentése Cikk

A Volkswagen német konszernhez tartozó Skoda Auto 2020-tól megkezdi az elektromos autók gyártását – jelentette be a cseh autógyártó.

Új kocsikkal villant a Mercedes-Benz Cikk

Jövőre megjelennek az első elektromos furgonok a Mercedes-Benz haszongépjármű kínálatában – jelentette be ma az autógyár Berlinben.

Európai slusszkulcs a jövő elektromos autóihoz Cikk

A 2030-ban újonnan forgalomba kerülő autóknak és könnyű-gépjárműveknek 30 százalékkal kevesebb széndioxidot kell kibocsátaniuk a 2021-es szinthez képest a Bizottság által bemutatott tiszta mobilitási csomag értelmében. A javaslat célja annak biztosítása, hogy a közlekedés is arányosan kivegye részét a 2030-ig rögzített éghajlatváltozási célok eléréséből.

Elektromos autó: így számolhatja el az otthoni töltés költségét Cikk

Hogyan lehet elszámolni az elektromos gépkocsi töltésének költségét, ha a vállalkozó a saját házában tölti az autóját? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Elektromos autó otthoni töltésének költsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem vállalkozásában elektromos autó vásárlásán gondolkodik. Így merült fel a kérdés, hogyan lehet elszámolni a gépkocsi töltésének költségét, ha az saját házában történik. Erre vonatkozóan nem sikerült találnom szakmai anyagokat. Segítségét köszönöm.

Elektromos autó értékesítése EU-n belül, magánszemély részére Kérdés

Társaságunk golfkocsit szeretne értékesíteni EU-n belül, magánszemély részére. Autó paraméterei: nincs köbcentiméter, mivel elektromos autóról van szó, 5,3 KW teljesítményű, új (nulla kilométeres) először forgalomba helyezett. Kérdésünk, hogy az értékesítés során alkalmazhatjuk-e az áfatörvény 89. paragrafusában szereplő mentes az adó alól státuszát?

Bővül az elektromos autók vásárlásának támogatási köre Cikk

Bővül az elektromos autók vásárlásának támogatási köre, és adminisztratív könnyítések is életbe lépnek a környezetbarát közlekedés ösztönzése érdekében – mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára kedden egy budapesti sajtótájékoztatón.

Személygépkocsi EU-ból Kérdés

Tisztelt Szakértő! Belföldi, EU-s adószámmal rendelkező kft. Németországból német magánszemélytől vásárol elektromos személygépkocsit. A belföldi kft.-nek az áfabevallásában fel kell-e tüntetnie? Kell-e áfát fizetni? Köszönettel.

Dízelbotrány: elektromosautó-kvóta bevezetését javasolják Cikk

Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt kancellárjelöltje az őszi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásokra azt javasolja, hogy vezessenek be Európában kötelező kvótát az elektromos autókra, arról azonban nem nyilatkozott, hogy meddig és mekkora arányt kellene elérniük az elektromos járműveknek a kontinensen.

Az elektromos autók csökkentik az autóipar munkaerőigényét Cikk

A digitalizáció és elektromos mobilitás elterjedése csökkenteni fogja az alkalmazottak számát az autóiparban – jelentette ki a Volkswagen AG személyzeti igazgatója a dpa-AFX hírügynökségnek adott interjúban.

Elektromos autók töltése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A http://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Elektromos_es_hibrid_jarmuvek_igy_lehet_els_JU55GX alatt megjelent cikkéhez kapcsolódóan kérdésem a témában a következő: egy ügyvezető céges használatra hibrid autót fog vásárolni, de szeretné minél nagyobb arányban elektromos töltéssel használni. Jellemzően a hét 5 munkanapjából 1 vagy 2 munkanapon jön be a cég bejegyzett székhelyére, többségében otthonról, elektronikus, telefonos rendszerben intézi az ügyeket, onnan jár a partnerekhez is. Hogyan töltheti a járművet a lakóhelyén, és annak áramköltségét hogyan számolhatja el a cég költségei között? Hivatalosan nincs bejegyezve telephely a lakóhelyére (esetleg javasolt lenne?), illetve nem is bérlünk ott helyiséget. Javasolt lenne erre egy külön mérőállomást felszerelni a lakóhelyén, hogy egyértelműen mérhető, elkülöníthető legyen az autó töltésköltsége? Várom válaszát, melyet tisztelettel köszönök! Nagy Lenke

Elektromos és hibrid járművek: így lehet elszámolni a feltöltés költségét Cikk

Egyre több zöld színű rendszámmal ellátott elektromos és hibrid járművet lehet látni az utcákon. Kérdésként merül fel, hogy ezen gépkocsik esetén hogyan lehet üzemanyagköltséget elszámolni, s hogyan lehet megállapítani az alapnormát.

Akár másfél millió forint kedvezményt is kaphat autóvásárlásához Cikk

Gazdasági érdekünk, hogy Magyarország sikeresen vegyen részt a járműgyártás előtt álló fejlődésben – fogalmazott Varga Mihály az Európai Mobilitási Hét keretében szervezett Emobility Forum 2016 konferencián. Az NGM közlése szerint a nemzetgazdasági miniszter bejelentette: az eddig bevezetett ösztönzők mellett a tisztán elektromos hajtású személy- és kishaszon gépjárművek beszerzéséhez kétmilliárd forint biztosításával járul hozzá a kormány.

Elektromos cégautó "tankolása" Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk elektromos autót vásárolt az ügyvezetőnek, aki éjjel, otthon tölti fel azt. Hogyan számolható el a cégnél az "üzemanyag"? Milyen bizonylatok használandóak? Válaszát előre is köszönöm.

Elektromos autó magáncélú használata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Elektromos személyautót tartós bérletbe vett egy kft., az elektromos személygépkocsi mentes a cégautóadó-fizetési kötelezettség alól. Útnyilvántartást vezetnek, melyben tételesen elkülönítik a céges, illetve a magánhasználatot. A céges utak arányában igénylik vissza az áfát. A magáncélú használattal összefüggésben keletkezik-e bármilyen adófizetési kötelezettség? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánszemély termékbeszerzése EU-ból

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi autó tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs