81 találat a(z) elektromos autó cimkére

Egyelőre adómentes marad az elektromos autó Kínában Cikk

A kínai hatóságok úgy döntöttek, hogy 2020 december végéig meghosszabbítják az elektromos és hibrid autók (new energy vehicles, NEV) vásárlásakor az adómentességet, amit 2018 elején vezettek be.

Fizetős lesz az elektromos autók töltése Cikk

Fizetőssé válik az e-töltés – írja a Népszava az NKM Nemzeti Közművek közlésére hivatkozva.

Elektromos töltőállomások a Balatonnál Cikk

Több mint harminc elektromos töltőállomást alakított ki az e-Mobi Kft. a balatoni turisztikai régióban – jelentette be Ugron Gáspár Gábor, a 100 százalékban állami tulajdonban álló nonprofit kft. ügyvezető igazgatója ma Alsóörsön.

Elektromos töltőállomás számviteli elszámolása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Társaságunk saját telephelyén saját elektromos autóinak töltéséhez töltőállomást létesít. Ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim: 1.) A töltőállomást a gépek/berendezések vagy az ingatlanok között kell kimutatni? Ha az utóbbi, a taotörvény hány százalékos leírási kulcsot ismer el erre vonatkozóan? 2.) A töltőállomás létesítésével kapcsolatban csatlakozási hozzájárulást kell fizetni az áramszolgáltatónak, mely megítélésem szerint ingatlanhoz kapcsolódó vagyoni értékű jog, és a töltőállomástól elkülönült eszközként kerül a könyvekben kimutatásra. A taotorvény 7. § (1) bekezdés l) pontja szempontjából tekinthető-e a hozzájárulás a töltőállomás bekerülési értéke részének? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kamarás Zsuzsanna

Elektromos autók otthoni és utcai töltését kombináló rendszer épül Cikk

Év végéig kidolgozzák azt a rendszert, amely az E.ON közterületi elektromos töltőit az otthoni töltési lehetőséggel kombinálja – közölte a társaság igazgatósági tagja ma, Székesfehérváron, ahol újabb öt, közterületi autótöltőt adtak át.

Elektromos töltőállomások a sportáruház parkolóiban Cikk

Keretmegállapodást írt alá a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. a Decathlon áruházak tulajdonosával, a társaság az áruházlánc 12 parkolójában összesen 26 elektromosautó-töltőállomást helyez üzembe az év végéig.

Elektromos autóhoz töltő elszámolása Kérdés

Az egyik ügyfelünk előleget adott elektromos autóra, amelynek a leszállítása néhány hónap múlva esedékes, mindezt fejlesztési tartalék felhasználásának reményében. 2018. 11. 07-én kiállítottak részére egy számlát TYPE 2 Fali elektromos autó töltőről (1 db) 140 000 forint + áfa összegről. A vevő számlázási címe Budapest, Bethlen Gábor u. 33. 4. emelet 2. A feltett kérdésre, hogy hol az a fal, amire felszerelték nem kaptunk választ. Általános szabály, hogy ami a falban van, és eddig ott is volt azt felújítom, az költség, de ami újat szerelek, bővítem, átalakítom, kiépítek az beruházás, azt rá kell aktiválni, az áfa ehhez kapcsolódik. Ebben az esetben nem hiszem hogy a 4. emeletről jön le valami kábel, hogy azt az autóhoz csatlakoztassa. Mivel az elektromos autók töltésével kapcsolatos problémák lassan megjelennek, kérem szíves segítségüket ennek az értelmezésével. Köszönöm Dajkáné Bozsóki Margit

Elektromosautó-beszerzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik cégem ügyvezetője 2019-ben céges elektromos autót szeretne vásárolni. Ahhoz, hogy költségelszámolás tekintetében tisztán lásson, tudni szeretné: 1./ Az üzemanyagot (áramot) milyen módon és milyen bizonylattal számolhatja el? 2./ A jelenlegi adó- és parkolásmentesség 2019-ben is ugyanígy működik-e, vagy várható ez ügyben is negatív változás, mint például a cafeteriában? Köszönöm előre is válaszát. Tisztelettel: Géczi Sándorné

Elektromos autó: újra lehet támogatásra pályázni Cikk

Újra lehet pályázni az elektromos gépjárművek beszerzésének támogatására, a programban 3 milliárd forintos keret áll rendelkezésre hazai költségvetési forrásból – jelentette be ma Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára a Millenáris Park Elektromobilitás Látogatóközpontban.

Elektromos közlekedésbe fektet az állam Cikk

Villámtöltőkkel telepítik be az országot. Már az első pályázatokról döntöttek is – írja a napi.hu.

Adókedvezményt készít elő elektromos szolgálati autókra a német kormány Cikk

Adókedvezménnyel ösztönözné az elektromos járművek szolgálati autóként való elterjedését a német kormány egy, a dpa hírügynökség által megtekintett törvénytervezet szerint.

Elektromos gépkocsi beszerzése: így kell elszámolni a támogatást Cikk

Hogyan kell elszámolni az elektromos gépkocsi beszerzésére kapott támogatást? – kérdezte az Adózóna olvasója. Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Elektromos autó – tao-kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérném annak megítélésében, hogy a 1996. évi LXXXI. törvény (taotörvény) 22/E §-a szerinti társaságiadó-kedvezmény (energiahatékonyságot szolgáló beruházás adókedvezménye) igénybe vehető-e, mint tárgyieszköz-beruházás utáni adókedvezmény elektromos autók beszerzésére is, vagy sem? Amennyiben igen, milyen számítási metódussal kell alátámasztanunk a kedvezmény alapját? Erre is vonatkozik a"tanúsítványkérés" a Magyar Energetikai Hivataltól? Előre is köszönöm válaszát. Üdv. U. Erika

Teljesen elektromos autó üzemanyagköltségének elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kizárólag elektromos töltésű autó – amely legalább 200 kilométer megtételére képes egy feltöltéssel, és nem rendelkezik egyéb üzemanyag-felhasználási lehetőséggel – üzemanyagköltségét hogyan lehet elszámolni? A kérdés vonatkozik cégautóra és egyéni vállalkozó tulajdonában lévő autóra egyaránt.

Elektromos autó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. vásárolt elektromos személygépkocsit céges autónak. Az esetleges magánhasználatot minden esetben befizeti a cég számlájára. Kérdésem, hogy az autó bekerülési értékét, mint adóalapot csökkentő tételt, figyelembe lehet-e venni? Üdvözlettel: Horváth Klára

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Előtársaság ügyvezető

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs