77 találat a(z) elektromos autó cimkére

Elektromos autók otthoni és utcai töltését kombináló rendszer épül Cikk

Év végéig kidolgozzák azt a rendszert, amely az E.ON közterületi elektromos töltőit az otthoni töltési lehetőséggel kombinálja – közölte a társaság igazgatósági tagja ma, Székesfehérváron, ahol újabb öt, közterületi autótöltőt adtak át.

Elektromos töltőállomások a sportáruház parkolóiban Cikk

Keretmegállapodást írt alá a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. a Decathlon áruházak tulajdonosával, a társaság az áruházlánc 12 parkolójában összesen 26 elektromosautó-töltőállomást helyez üzembe az év végéig.

Elektromos autóhoz töltő elszámolása Kérdés

Az egyik ügyfelünk előleget adott elektromos autóra, amelynek a leszállítása néhány hónap múlva esedékes, mindezt fejlesztési tartalék felhasználásának reményében. 2018. 11. 07-én kiállítottak részére egy számlát TYPE 2 Fali elektromos autó töltőről (1 db) 140 000 forint + áfa összegről. A vevő számlázási címe Budapest, Bethlen Gábor u. 33. 4. emelet 2. A feltett kérdésre, hogy hol az a fal, amire felszerelték nem kaptunk választ. Általános szabály, hogy ami a falban van, és eddig ott is volt azt felújítom, az költség, de ami újat szerelek, bővítem, átalakítom, kiépítek az beruházás, azt rá kell aktiválni, az áfa ehhez kapcsolódik. Ebben az esetben nem hiszem hogy a 4. emeletről jön le valami kábel, hogy azt az autóhoz csatlakoztassa. Mivel az elektromos autók töltésével kapcsolatos problémák lassan megjelennek, kérem szíves segítségüket ennek az értelmezésével. Köszönöm Dajkáné Bozsóki Margit

Elektromosautó-beszerzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik cégem ügyvezetője 2019-ben céges elektromos autót szeretne vásárolni. Ahhoz, hogy költségelszámolás tekintetében tisztán lásson, tudni szeretné: 1./ Az üzemanyagot (áramot) milyen módon és milyen bizonylattal számolhatja el? 2./ A jelenlegi adó- és parkolásmentesség 2019-ben is ugyanígy működik-e, vagy várható ez ügyben is negatív változás, mint például a cafeteriában? Köszönöm előre is válaszát. Tisztelettel: Géczi Sándorné

Elektromos autó: újra lehet támogatásra pályázni Cikk

Újra lehet pályázni az elektromos gépjárművek beszerzésének támogatására, a programban 3 milliárd forintos keret áll rendelkezésre hazai költségvetési forrásból – jelentette be ma Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára a Millenáris Park Elektromobilitás Látogatóközpontban.

Elektromos közlekedésbe fektet az állam Cikk

Villámtöltőkkel telepítik be az országot. Már az első pályázatokról döntöttek is – írja a napi.hu.

Adókedvezményt készít elő elektromos szolgálati autókra a német kormány Cikk

Adókedvezménnyel ösztönözné az elektromos járművek szolgálati autóként való elterjedését a német kormány egy, a dpa hírügynökség által megtekintett törvénytervezet szerint.

Elektromos gépkocsi beszerzése: így kell elszámolni a támogatást Cikk

Hogyan kell elszámolni az elektromos gépkocsi beszerzésére kapott támogatást? – kérdezte az Adózóna olvasója. Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Elektromos autó – tao-kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérném annak megítélésében, hogy a 1996. évi LXXXI. törvény (taotörvény) 22/E §-a szerinti társaságiadó-kedvezmény (energiahatékonyságot szolgáló beruházás adókedvezménye) igénybe vehető-e, mint tárgyieszköz-beruházás utáni adókedvezmény elektromos autók beszerzésére is, vagy sem? Amennyiben igen, milyen számítási metódussal kell alátámasztanunk a kedvezmény alapját? Erre is vonatkozik a"tanúsítványkérés" a Magyar Energetikai Hivataltól? Előre is köszönöm válaszát. Üdv. U. Erika

Teljesen elektromos autó üzemanyagköltségének elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kizárólag elektromos töltésű autó – amely legalább 200 kilométer megtételére képes egy feltöltéssel, és nem rendelkezik egyéb üzemanyag-felhasználási lehetőséggel – üzemanyagköltségét hogyan lehet elszámolni? A kérdés vonatkozik cégautóra és egyéni vállalkozó tulajdonában lévő autóra egyaránt.

Elektromos autó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. vásárolt elektromos személygépkocsit céges autónak. Az esetleges magánhasználatot minden esetben befizeti a cég számlájára. Kérdésem, hogy az autó bekerülési értékét, mint adóalapot csökkentő tételt, figyelembe lehet-e venni? Üdvözlettel: Horváth Klára

Ötszörösére nőtt az elektromos autók piaca Magyarországon Cikk

Az elektromos autók piaca Magyarországon az elmúlt négy évben rengeteget fejlődött, 2013-hoz képest körülbelül az ötszörösére nőtt – mondta Zs. Nagy István, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagja az M1-en.

Elektromos személyautó áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás teljesen elektromos autót szeretne vásárolni. Kérdésem: az áfalevonási tilalmat ugyanúgy kell értelmezni, mint az egyéb meghajtású személyautóknál? Itt gondolok: parkolás, töltés, karbantartás. Köszönettel: Égei Emese

Ezt gondolják az elektromos autókról a magyar autósok Cikk

A magyar autósok negyede nyitott az elektromos autó vásárlásra; a szakértői becslések szerint az év végére már 5000 felett lehet az elektromos autók száma Magyarországon – közölte az Ipsos az MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyet legfrissebb felméréséről adott ki.

Gondolná, hogy Bécsben így építenek elektromos töltőállomásokat? Cikk

Lakossági részjegyek értékesítésével kívánja finanszírozni az elektromos töltőállomás-hálózat bővítését Bécs.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánszemély termékbeszerzése EU-ból

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi autó tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs