13 találat a(z) előadó-művészet cimkére

Előnyök és hátrányok a tao-támogatás módosításában Cikk

Várhatóan a jövő héten szavaz az Országgyűlés a T/2931. számon benyújtott adócsomagról. Az előterjesztés társasági adóval összefüggő módosításaival foglalkozó mostani, harmadik cikkünkben a definíciókra, az adókedvezményes támogatásokra vonatkozó változásokat és a gazdasági bizottság indítványait ismertetjük.

Támogatások előadó-művészeti szervezeteknek: elérhetőek a döntési listák Cikk

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán kiemelt művészeti céljainak megvalósítását összesen 234,5 millió forinttal támogatja – írja honlapján az EMMI.

1,2 milliárd forint támogatást kap az előadó-művészet Cikk

Összesen 1,264 milliárd forint állami támogatást nyertek a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek, táncegyüttesek, valamint szabadtéri és nemzetiségi színházak működésük és szakmai programjaik megvalósítására – közölte szombaton az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) az MTI-vel.

Tao kedvezmény Kérdés

Amit a támogatások, adományok elszámolásáról tudni kell Cikk

Összefoglaltuk az adózók által nyújtott, vissza nem térítendő támogatásoknak – ezen belül az adománynak minősülőknek – a nyújtónál és a kedvezményezettnél történő elszámolását, illetve a nyújtott támogatás társasági adókötelezettségnél történő kezelését.

Közvetlen támogatás, adófelajánlás: mutatjuk, mi a különbség Cikk

Tapasztalatok szerint az adózók számára sok esetben nem világos a különbség a filmgyártás, az eladó-művészeti szervezet és a látványcsapatsport támogatásának lehetséges formái között. Cikkünkben összefoglaljuk a kétféle lehetőség közötti eltéréseket, valamint a számviteli elszámolásra, kedvezményre vonatkozó tudnivalókat.

Rendelkezés az adóról – tao Kérdés

Támogatási formák feltételei és adóelőnyei Cikk

A filmgyártás, az előadó-művészeti szervezet és a látvány-csapatsport adózók általi támogatására a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (Tao) a két lehetőséget is megfogalmaz: közvetlen támogatást vagy rendelkezést az adóról. Összegyűjtöttük az egyes támogatási formák ismérveit, feltételeit és hatásait.

Amit az adó- és adóelőleg-felajánlásról és -jóváírásról tudni kell Cikk

Az adóelőlegre adott nyilatkozat alapján az adózót a társasági adóban jóváírás illeti meg. Kérdés azonban, hogy mi ennek az alapja, mértéke, időpontja, különösen, ha a nyilatkozatokban szereplő felajánlás meghaladja a fizetendő adó 80 százalékát.

Koncertjegyek és külföldi fellépések áfája Kérdés

Költségelszámolás Kérdés

Úgy ad, hogy kap. Adóalap-csökkentés támogatásból Cikk

Megkezdődött a színházi évad, sűrűsödtek a koncertprogramok. A kulturális szolgáltatóknak szükségük lehet a vállalkozások támogatására. Ebből a támogató cégeknek is hasznuk lehet, hiszen az adott összegeket ráfordításként elszámolhatják, s csökkenthetik adóalapjukat. Bemutatjuk hogyan.

Így vehetők igénybe a támogatások utáni adókedvezmények Cikk

A filmalkotásokhoz, az előadó-művészeti szervezeteknek és a látvány-csapatsportnak nyújtott támogatások után adókedvezmény vehető igénybe. Ezek szabályait foglalta össze honlapján a NAV.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Hallgatói munkaszerződés – jubileumi jutalom

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Adásvételi előszerződés felbontása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

2019 október
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X