20 találat a(z) egyszemélyes kft. tagja cimkére

Nyugdíjas tag bejelentése Kérdés

EU-s tagállamban munkaviszonyban lévő magyarországi egyszemélyes kft. tagjának járulékfizetése Kérdés

Kata és kft. Kérdés

Egyszemélyes kft. tagjának járuléka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. ügyvezetője és tagja is egyben egy magánszemély, akinek nincs máshol biztosítása. Elláthatja-e az ügyvezetői tevékenységét és a bevételszerző személyes közreműködését (alkalmazottja nincs) is egyben heti 20 órás munkaviszonyosként (csökkentek a bevételei) úgy, hogy arányosan csak a minimálbér 50%-a után fizet járulékokat? Köszönettel: Szentesi Péter

Egyszemélyes kft. tagja és a nyugdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. tagja, aki eddig munkaviszonyban volt, nyugdíjba megy. Az lenne a kérdésem, hogy milyen formában a legcélszerűbb tovább foglalkoztatni? Azt megteheti, hogy például kedden még munkaviszonyban van, szerdától pedig nyugdíjas munkavállalóként tevékenykedik tovább (csak szja-kötelezettség mellett). Ha igen, akkor T1041-en kijelentem, és utána más bejelentési kötelezettségem nincs? Köszönöm szépen a segítséget: Bujdosó Gyula

Biztosítási jogviszony mezőgazdasági őstermelőnél, ha egyszemélyes kft. tagja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megoldható-e az a helyzet, hogy az egyszemélyes kft. tagja, aki egyébként családi gazdálkodás egyik tagja, biztosított a mezőgazdasági tevékenységben lehessen? Dolgozhat a kft.-ben megbízási jogviszonyban és a minimálbér 30%-a alatt? Válaszát köszönettel veszem.

Járulék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségüket kérném járulékfizetéssel kapcsolatosan. A magánszemély egyéni vállalkozó, illetve kft. egyszemélyes tagja. Az ügyvezetői feladatot más személy hiányában a tag látja el. Kérdésem arra irányul, hogy ezen magánszemély lehet-e főfoglalkozású katás egyéni vállalkozó? A kft.-ben az ügyvezetést ellenérték nélkül végezheti-e? Milyen járulékfizetési kötelezettsége van? Válaszukat előre is megköszönöm. Tisztelettel: Tóth Zsuzsa

Egyszemélyes kft. tagjának munkaviszonya Kérdés

Tisztelt Szakértők! Adott egy üzletviteli tanácsadással foglalkozó egyszemélyes kft., amelynek tagja jelenleg heti 36 óra melletti társas vállalkozó. Munkaviszonya 2019. 02. 28-ával megszűnik. Alkalmazottja nincs, a tanácsadásokat/tevékenységet maga a tag látja el egyedül. A kérdéseink a következők: 1. A tag lehet-e heti 36 órás munkaviszonyban a kft.-ben abban az esetben, ha az alapító okirat sehol sem rendelkezik arról, hogy az ügyvezető megbízással vagy munkaviszonyban látja el tevékenységét? 2. Amennyiben nem lehet, akkor elegendő-e készíteni egy alapítói határozatot 2019. 02. 28-ai dátummal, amelyben arról rendelkezik a tag, hogy 2019. 03. 01-étől munkaviszonyban is elláthatja az ügyvezetőséget, vagy mindenképpen cégbíróságon keresztül kell ezt megváltoztatni? 3. És amennyiben lehet munkaviszonyos, akkor kötelező a heti 36 órát elérő munkaviszony neki, vagy lehet részmunkaidős is, mivel maga a társaság alig működik, így a minimum járulékfizetési kötelezettség nagyon nagy terhet róna rá? Válaszukat előre is köszönjük. Tisztelettel: Kiskovács Norbert

Tag munkaviszonyban Kérdés

Egyszemélyes kft. ügyvezetője munkaviszonyban elláthatja-e az ügyvezetést és a személyes közreműködést is, és kell-e erről a társasági szerződésben rendelkezni (a személyes közreműködésről az ügyvezetés mellett), hogy a NAV ne állapítson meg többes jogviszonyt?

Egyszemélyes kft. ügyvezetője lehet-e katás másodállásos egyéni vállalkozó Kérdés

Van egy egyszemélyes kft. A 250 000 Ft tagi kivét után minden járulékot megfizet, mellette a kórházban 4 órás orvos. A kft.-ben van a magánrendelése, az ügyelete, ingatlanbérbeadása, gyógyszerészeti kutatása, oktatása. Lehet-e mellette katás másodállásos egyéni vállalkozó a magánrendelésén? Megfelel a kata minden feltételének, megkapta az ÁNTSZ-engedélyt, megvan az orvosi engedélye és a biztosítása is magánszemélyként. Van-e valami tiltás, ha elkülönül a kft. és a magánorvos rendelése egymástól? Olyan figyelmeztetést kaptam, hogy ez így nem működhet, mert ez "vagyonelvonás és megbüntet a NAV a gazdasági záráskor." Biztosan én vagyok tapasztalatlan, de én még ilyet nem hallottam. Segítségüket előre is köszönöm.

Kiegészítő tevékenységet végző személy Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kiegészítő tevékenységet végző társas vállalkozó egyszemélyes kft.-ben tag. A cég tulajdonában van egy ingatlan, amit a cég ad bérbe. A kiegészítő tevékenységű tag nem végez ezen felül munkát. Mit kell fizetnie neki vagy a vállalkozásnak a kiegészítő tevékenységű tagságra tekintettel? Van-e lehetőség emellett egy kiegészítő tevékenységű egyéni vállalkozóként egyéb tevékenységet végezni? Ha igen, akkor választhatja-e kiegészítő tevékenységű egyéni vállalkozóként a katát? Válaszát köszönöm.

Kataalany és ingatlan-bérbeadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó (nem főállású katás) foglalkozásegészségügyi szolgáltatást végez. Egyszemélyes kft. tagja is, aki háziorvosi tevékenységet végez. A kft.-ben van a főállása. Mellette mint magánszemély bérbe adja a kft.-nek az orvosi rendelőt, amely a tulajdonában lévő ingatlanban van. Az áfa értékhatárba összevonandó-e az egyéni vállalkozás és a bérbeadás, tekintettel, hogy a foglalkozásegészségügyi szolgáltatás tárgyi adómentes szolgáltatás? Köszönöm válaszát!

Egyszemélyes kft. tagja munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az új Ptk. szerint köthet-e munkaszerződést az egyszemélyes kft. tagja a cégével, és ha igen, milyen előírások vonatkoznak a munkaviszony létesítésére, hogy a munkaszerződés érvényes legyen? Tisztelettel várom válaszát.

Munkaviszonyban vezető tisztségviselő járuléka Kérdés

Állásfoglalásukat kérném az alábbi esethez: Adott egy nem működő egyszemélyes kft., melyben az ügyvezető – aki egyben az egyszemélyes tagja a kft.-nek –munkaviszonyban látja el a vezető tisztségviselői teendőit a társasági szerződés szerint. A kevés teendő miatt megteheti, hogy például heti 5 órában akár 20 ezer forint után fizeti meg a (nem emelt) járulékokat? Vagy ilyenkor is vonatkozik rá a minimálbér 112,5 százaléka utáni szociálishozzájárulásiadó-fizetési kötelezettség? Illetve mivel nem működik, akkor ugyebár nincs még személyes közreműködés. Ha a későbbiekben elkezd a cég tevékenykedni, akkor ilyen esetben kell két jogviszonyt kezelnem a személyes közreműködés és a vezető tisztség miatt? Vagy össze lehet vonni a két jogviszonyt egy munkaviszonnyá? Köszönöm a segítségüket!

Lakáscélú támogatás társas vállalkozó esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Arra szeretnék választ kapni, hogy egyszemélyes kft. tagja, aki társas vállalkozóként fizeti meg a járulékokat, élhet-e az adómentes lakáscélú támogatás lehetőségével? Amennyiben igen, milyen feltételek esetén? Milyen dokumentumokat kell csatolni az adómentesség igazolásául? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyed

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavállaló jogellenes felmondása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close