13 találat a(z) egészségbiztosító cimkére

Amiről gyakran elfeledkeznek a munkáltatók: bajban lehet, ha bejelentve marad a nem biztosított munkavállaló Cikk

Meglepően gyakran feledkeznek meg a foglalkoztatók arról, hogy nemcsak be, hanem ki is kell jelenteni a munkavállalókat, ha már nem dolgoznak a cégnél. Egy-egy biztosított esetében ennek vélhetően egyszerű hanyagság az oka, amikor viszont már százas nagyságrendben marad el a kijelentés, akkor már rendszerszintű a probléma.

Nyugdíjba vonult dolgozó táppénze Kérdés

Távmunka Ausztriába Magyarországról Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar állampolgár, Magyarországról végez ausztriai cégnek távmunkát, magyar lakhelye van csak. Egyezménye és az szja szerint Magyarországon adóköteles, de biztosítása Ausztriában lesz. Ezt jelentenie kell az egészségbiztosító felé? Köszönöm!

Személyes adat-e az egészségbiztosítónak küldött adat? Erről döntött a Kúria Cikk

Személyes adatok védelme iránt ügyben hozott döntést a Pfv.IV.20.954/2018 számú határozatában a Kúria.

Több mint tízezer beültetést támogat az egészségbiztosító Cikk

Idén már több mint tízezer beültetést támogat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK); a magánszolgáltatóknál négyezret, az állami kórházakban pedig több mint 6500-at – írja a Világgazdaság.

Baleseti táppénz igénylés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató nem működtet kifizetőhelyet. Amennyiben a munkavállalót a munkahelyén, munkavégzés közben baleset, sérülés éri, mi a helyes módja a baleseti táppénz igénylésnek? A foglalkoztatói igazolást baleseti táppénz igényre töltjük ki, és amíg az egészségbiztosító el nem bírálja, addig az adott időszakra betegszabadságot fizetünk, majd ezt visszavonjuk amikor az üzemi baleset tényét megállapították? Vagy pedig az a helyes eljárás, hogy nem fizetünk betegszabadságot sem, és megvárjuk az egészségbiztosító határozatát, hogy megítélte-e a baleseti táppénzt? Válaszát köszönöm

Ki fizeti meg a táppénzt? Milliókat is bukhat, ha nem takarítja a járdát! Cikk

Nemrég megtapasztalhattuk, hogy jégpáncél vagy éppen hó borította a járdákat, és ebből adódóan sok gyalogost ért sérülés, sőt komolyabb végtagtöréssel, fejsérüléssel járó baleset. Miközben én magam is egyensúlyozva próbáltam elkerülni az esést a jeges járdán, azon gondolkodtam, hogy vajon azok, akiknek tisztán kellene tartani a járdát, tudják-e, hogy ez a nemtörődömség milyen sokba kerülhet nekik. Ettől a gondolattól vezérelve az alábbi cikkben ismertetem, hogy milyen visszafizetési kötelezettség keletkezhet a csúszós járda miatti balesetekből.

Baleset, betegség, amikor a felelősre hárítják a terheket Cikk

Ha munkáltató, magánszemély hibájából üzemi baleset, baleset következik be, illetve beteg, egészségkárosodott lesz valaki, az egészségbiztosító megfizetteti a felelőssel az érintetteknek nyújtott egészségbiztosítási ellátásokat.

Így kaphat utazási költségtérítést a beteg Cikk

Az orvoshoz, illetve az egészségügyi szolgáltatóhoz történő utazás költségeit az egészségbiztosító meghatározott esetekben megtéríti a betegnek. Ha a beteg kora vagy egészségi állapota miatt kísérőre van szükség, akkor kísérő személy is kérheti utazási költségének megtérítését. Összefoglaltuk, hogy milyen esetekben és milyen mértékben téríti meg az utazási kiadásokat az egészségbiztosítótól.

Így spórolhatunk az egészségbiztosítónak fizetendő kamaton Cikk

Ha valaki felelső más ember betegségéért, keresőképtelenségéért, egészségkárosodásáért vagy haláláért, az egészségbiztosító megtérítteti vele az egészségügyi ellátás és a táppénz költségeit. Erre magánszemélyt és foglalkoztató egyaránt kötelezhet. A kárviselés költségei enyhíthetők.

Kisajátítják az egészségbiztosítókat a szlovákok Cikk

Továbbra is teljes erőbevetéssel dolgozik a kormány azon, hogy kisajátítsa az ország két magán egészségbiztosítóját – jelentette ki a közszolgálati rádió szombati vitaműsorában Robert Fico kormányfő. „Már csak néhány rendkívül bonyolult törvényt kell befejezni" - írja a kitekintő.hu.

GYEMSZI: nem hibáztunk az egészségügyiek jövedelem-kiegészítésénél Cikk

Nem a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) hibájából jutottak egyes egészségügyi dolgozók késve jövedelem-kiegészítésükhöz, a törvényi határidőn belül, vagyis július 20-áig az egészségbiztosító elutalta a munkáltatóknak a megfelelő összeget - közölte a GYEMSZI.

A cseh egészségbiztosítás töblettel zárt Cikk

Többlettel zárták a tavalyi évet a csehországi egészségbiztosítók. Sikerült megfékezniük a kiadásokat, miközben többet áldoztak a megelőzésre. Az egészségbiztosítók összbevétele 202,8 milliárd koronát, a kiadás 185,6 milliárd koronát tett ki. 2007 végén a biztosítók számláin összesen 26,8 milliárd korona volt. Az 1992-be létrehozott több biztosítós rendszer egészében véve stabil és jól működik. Ezeket az adatokat az a képviselőház számára készült jelentés tartalmazza, amely hétfőn került a cseh sajtó kezébe.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kifizető vagy nem kifizető?

Szipszer Tamás

adószakértő

NAV jogkövetési vizsgálat, adókülönbözet

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs